Koja siromastija na rakovodenje znaci vladee vo kompanijava,poradi koja duri i kradenje na tudi idei za napredok.
Ve molam da go ispitate celiot slucaj. Za ovaa ideja koja vie ja proglasuvate i ideja na godinata,jas nekolku godini kazuvam a pred 2 godini i sprovedov vo delo. So godini toa go pisuvam vo izvestaite, a kaj G-din xxxxx imam i dadeno na pismeno resenie za problemot.Imam i vo komjuter pisuvano za toa a i sliki pracano do Mittal.
Ova i ne go racunam za nekoja ideja,tuku taka ne trebalo da se dozvoli da se raboti.
Sami so godini go deklasirate materijalot na navedenata linija,a potoa pravilnoto rabotene za VAS e ideja.
Koja siromastija i na rabotenje, i na priznavanje na nerabotenjeto. Dokaz deka ovde eve kako se uspeva.
Ideja e koga VIE ce napravite i se uste pravite po 20 ili 70 toni skart posle zastoj,a jas samo so dva zbora mozam toa da go resam,subjektivni ili so drugo tehnolosko resenie.
--------------
Ова сум го веднаш пратил до компанијата,кога разбрав дека е наградена моја дамнешна-стара идеа.
(на крај во е-мајлот се извинувам што е на латиница,бидеиќи нешто се укочи компјутерот.)
@Anco искрено, БРАВО! Уште поискрено, БРАВО БУДАЛО!!! Во оваа држава напредните, креативните, досетливите...СЕ КАЗНЕТИ, а не наградени. Да речеш дека јас со 30 години сум глупав, наивен, не гледам што се случува наоколу...па да сфатам. Ама ти со дупло години и да те преебат... Жалосно е. Ова што го пишуваш верувај нема да ти ја поправи штетата, односно никој нема да ти рече фала. Пишувај на тебе да ти олесни и евентуално сите да разберат, дека технологијата на работење на таа фирма е ТВОЈА, а не нивна иновација (нели на дел од постапките, процесите... како и да се нарекуваат). Знаеш...во МКД не постои срам. Не постои лице. Од едно уво влегло, од друго излегло. Срамот кај нив трае 2 секунди. Првата кога ќе им плеснеш во лице, втората кога ќе им излезе од глава. После тоа...исто како да не си им кажал.
-
благодарам,баш е така како што пишувате,како да ја знаете сета ситуација таму.
како само не им е срам тие колеги и шефови,да пружат рака кога им се честиташе за идеата,па и ги имаше така „радосни“ по наши весници и табли насликани со дипломата за награда.АРАМ.
----------
ќе продолжам[DOUBLEPOST=1451771062][/DOUBLEPOST]Здраво „Миттал“
Зарем е тоа вистина што слушам,немајќи свој идеи и лица за идеи,ги пријавувате мојте идеи како ваши.
Ве молам ова да го проверите и ако грешам се извинувам предвремено,но така слушнав.
Сигурно 5-6 години само јас тврдев дека натисокот на 840мм е од самата линија и барав,поднесувава идеи за тоа да се реши.Со години се фрлаше од секој котур до 0,5 тони поради тоа. И „сам“покажав како треба и беа за проба поставени тие гуми со мене во 3см,претходно ги убедував со ставање котур директно од кран на количка и тогаш немаше тој натисок.
За ова сум ве повеќе пати известувал како на 11.03.2003 година, а сум давал и писмено неколку пати.
Зашто не реагирале мојте менаџери ако слушнале за ова,дека тоа е мое дело а не на некој друг.
Погледнета ја слика 30 од тој ден.Поради оваа грешка и други се фрлаше по 2 т секоја смена или до 7т на ден.
Ве молам оваа неправилност да се исправи.
-----------------
ова погоре пак сум го пратил до сите директори ( Индиец,Францизин и Шпанец)
и ништо се си остана по старо по нивно.
КРАДЦИТЕ си земаа награда за ИДЕА.....за моја идеа,