Apple iPhone 5

Дали ќе направите промена со појавувањето на новиот Iphone 5 ?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
знае некој одприлика по што цена ке се продава кај нас ?
По скапа цена, најмалку 30% плус од препорачаната на Apple, направи споредба со моменталните цени во Дуна и види колкав ти е процентот од Дуна, 5-ката сигурно нема да се разликува многу

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.115
Поени од реакции
1.695
http://www.theverge.com/2012/9/24/3381462/iphone-5-scuff-damage-aluminum?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Пола корисници им стигнуваат изгребани телефоните, а останатата половина викаат дека телефонот ќе ви се изгреби и со најмал допир на клучот.

:pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Стевче фали во компанијава
На гсм арена пишува на многу корисници им се гребел, зш така нели неможе да се изгребе па дури и видеа ставија, пак лажна реклама, а можеби кинезите нешто брцнале рака и пуштиле кинески Iphone 100% тоа е.:eek:
Ако некој купи у Македонија би сакал да го тестира дали стварно се гребе се надевам ќе го сподели тоа со нас.
Имав 12, и ги препродавав, ги отворив 10 од нив и не им фалеше ништо.Незнам од каде искочи ова дека се со гребаници, мене пошо ми е прв iPhone супер ми се чини и ми служи до сеа :)

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
За Нас Вести

понеделник, 24 септември 2012
Отворање на новиот Duna iStore

На 20 септември се отвори новиот продажен салон Duna iStore, Apple Premium Reseller за Македонија.

Погледнете ги фотографиите од отворањето на Flickr.

назад
--- надополнето: Sep 27, 2012 5:52 AM ---

--- надополнето: Sep 27, 2012 5:55 AM ---
Кое е вашето искуство со DUNA и сега новата што ќе се отвори во citymall ISTYLE . Гледав на интернет на пример во Хрватска го има истиот бренд ISTYLE цените се претворени од долари во евра .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666

--- надополнето: 27 септември 2012 во 07:55 ---
Кое е вашето искуство со DUNA и сега новата што ќе се отвори во citymall ISTYLE . Гледав на интернет на пример во Хрватска го има истиот бренд ISTYLE цените се претворени од долари во евра .
iStyle во Европа ги има во Чешка, Унгарија, Словенија, Хрватска, Србија, Бугарија и Романија. Сега се отвара кај нас и исто како и Duna, станува збор за Premium Reseller. Цените не се долари претворени во евра, туку цените се онакви какви што се секаде во Европа, додека во Америка цените се без даноци и затоа се така пониски. Инаку цените најверојатно би биле слични на оние од Словенија. http://istyle.eu/si/

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Проблеми со Ајфон 5.
Многу корисници, пријавуваат сериозни проблеми со WiFi мрежите кои се заштитени со WPA2 протокол. Освен што врската знае да падне, брзината повремено е многу спора и го прави уредот неупотреблив.

Некои корисници пријавиле дека исклучувањето на LTE опцијата помага, но се чини дека тоа не е универзално решение.

Освен што многумина не се среќни од изработката од алуминиумското куќиште, има доста пријави и за 'вадењето' на позадинското осветлување, додека пак некои корисници ја пријавиле и самата Siri, на која и замеруваат за збунетоста и промашените одговори.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1445493

Видете колкав процент од телефониве доаѓаат со козметички дефекти нови, од кутија...а колку и уште се лупат по рабовите бидејќи стапиле во контакт со опасно тврди работи како нокт или џеб на панталони :pos:

Да не ги спомнувам одличните мапи на Apple :pos:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Objasnuvajne

Dear Matt,
Our engineering team just gave me this information and we recommend that you angle the camera awayfrom the bright light source when taking pictures. The purple flare in the image provided is considerednormal behavior for iPhone 5′s camera.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Во секој случај ајфон неше тоа што беше поради Стив Џобс. После него изгледа ќе виде само обичен смартфон.

Kajgana Shop

На врв Bottom