Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ко ќе пуштам песна, од страна ми се појавува некоја слика од телефонот. :@ Различна е на песните што се во различен фолдер. Пример, во bluetooth е една слика, во downloads фолдерот друга. Ме нервира вака. Сакам да си е нормално. Можи некако да се подеси ова чудо?

Имам доволно меморија во телефонот, а пак неможам да симнувам од play store. Mi pisuva "error, there is insuficient space on the device", некој да имал сличен проблем??

Имам доволно меморија во телефонот, а пак неможам да симнувам од play store. Mi pisuva "error, there is insuficient space on the device", некој да имал сличен проблем??

Можно е да немаш слободна меморија во телефонот, бидејќи апликациите се инсталираат прво во телефонската меморија па потоа по твој избор ги префрлаш на картица..

Кога го купих(пред 4 месеци) телефонот(htc desire 500) се полнеше за околу 2 саата, а сега се полни 4 саата. И за време на полнење ако му е уклучен wi-fi и седам на фејс, инста итн неќе да се полни, туку се смалува 1% од батеријата? Дали треба да ја сменам батеријата или?

Кога го купих(пред 4 месеци) телефонот(htc desire 500) се полнеше за околу 2 саата, а сега се полни 4 саата. И за време на полнење ако му е уклучен wi-fi и седам на фејс, инста итн неќе да се полни, туку се смалува 1% од батеријата? Дали треба да ја сменам батеријата или?
Смени го кабелот/ евентуално полначот или полни го со 2А (амперски)

Смени го кабелот/ евентуално полначот или полни го со 2А (амперски)
Е фала ти, сега баш погледнав на адаптерот пиша 1A значи дека е 1 ампер, а тој е оригиналниот полнач :facepalm:. Ќе си купам од 2А тогај, не можам да го чекам 4 саата да се полни. :))

Зедов таблет денес ( кинески со usb тастатура плус ), но за таа тастатура нема македонска поддршка, а кога ќе ја исклучам си има. Акам 3-4 саати по интернетов, но ништо не можам да најдам.

Некој да не го имал истиов проблем и го решил или некој што знае решение за ова ?

Moже да се подобри (зголеми) резолуција на таблет? И ја иам кинесче и не сум баш задоволен со сликата.

Земав од другар Алкател ОТ 995 и не можам да ставам Навигон зошто телефонот е рутиран. Помош, некој?

Земав од другар Алкател ОТ 995 и не можам да ставам Навигон зошто телефонот е рутиран. Помош, некој?
Од ПлејСтор ја спушташ апликацијата?
Пробај кракната дали ќе ти ја инсталира, инсталирај Easy Installer за .apk-то.

Од ПлејСтор ја спушташ апликацијата?
Пробај кракната дали ќе ти ја инсталира, инсталирај Easy Installer за .apk-то.

Јас сум многу дрвен со овие работи. Ќе појдам после до кај другар и ќе пробам со него. Ако има тој некое прашање, ќе ти пишам.

Фала :)[DOUBLEPOST=1410366740][/DOUBLEPOST]@HristijanWR10 направив се’ што ми кажа, ја симнав, ја инсталирав преку изи инсталер и кога ја отварам

Connecting to server (се штиклира)
Checking for registration (се штиклира)
Registering (тука работи и наместо да се штиклира ми се појавува An Error has occurred. Check the network and/or Internet connection).

Хелп :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom