Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
^
Бев до странство... активирав google now, се вратив дома, работи најнормално. Nexus 7 v2 (wifi)

1e2ffd9285116d2b0b1abb3d6c38513a.jpg

Како да го префлрам ова СД Кард дата стварно на сд кард.. сега ја ставив и ги префлив сите апликации што можеше а ми се ослободи само 50 мега... ЊТФ

Не најдов тема за таблети па ќе прашам тука

Дали кај нас се продава српскиов таблет Тесла? Ако се продава некаде ме интересира колку пари е ?
Нема таков таблет туку има хрватскиот таблет Вивакс .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

1e2ffd9285116d2b0b1abb3d6c38513a.jpg

Како да го префлрам ова СД Кард дата стварно на сд кард.. сега ја ставив и ги префлив сите апликации што можеше а ми се ослободи само 50 мега... ЊТФ

Сигурно имаш некоја Xperia ...ако имаш....само со ROOT!

За оние што користат SwiftKey пиратка од торенти, за некое чудо возможно е да се направи update на таа верзија во најновата која што е многу подобра и нема никакво кочење.

Еве линк каде што може да се направи тоа.

На таблет Nextbook M7000 NBD со Android 4.1 Jelly Bean,инсталирав google chrome,но со него неможам да ги отворам видеата кои се во склоп на некој портал ,како на промер овде.Со фабричката верзија на броузер(мислам дека е Мозила) видеата се отвораат.

Dали е до флеш плеерот или до што е проблемот?Никаде неможам да најдам во сетинзите како на мобилните Enable Flash player.

Кога одам на иконата за сетинг на флеш плеерот ми се појавува ова:

Што треба да подесам,пошто хромот го користам почесто заради букмаркот што го превзедов од акаунтот на гугл(од персоналниот комјутер)

Имам едно прашање во врска со регистрација на апликацијата на телеком мк. Во првото поле го напишав мојот број, а во второто прво го напишав ЕМбГ и ми покажа грешка, а потоа го напишав пак бројот и пак покажа грешка.. Што да напишам во второто поле?
5624a2410357256b8cccbfba911a6ddc.jpg

Имам едно прашање во врска со регистрација на апликацијата на телеком мк. Во првото поле го напишав мојот број, а во второто прво го напишав ЕМбГ и ми покажа грешка, а потоа го напишав пак бројот и пак покажа грешка.. Што да напишам во второто поле?
5624a2410357256b8cccbfba911a6ddc.jpg
Бројот да не е регистриран на матичен број од родеител? :D
Одбери Сим број и напиши го бројот над телефонскиот број (долг е :D ) на картичката.

Бројот да не е регистриран на матичен број од родеител? :D
Одбери Сим број и напиши го бројот над телефонскиот број (долг е :D ) на картичката.
Мислам дека воопшто не е регистриран, има повеќе од 5 години како го имам, а тогаш не се сеќавам дека го регистрирав...

Мислам дека воопшто не е регистриран, има повеќе од 5 години како го имам, а тогаш не се сеќавам дека го регистрирав...
Оди во салон од T-mobile ќе ти кажат дали ти е регистриран. Сега мора броевите да се регистрираат на име од корисникот, носи лична карта/пасош ќе го напише на твое име.

За оние што користат SwiftKey пиратка од торенти, за некое чудо возможно е да се направи update на таа верзија во најновата која што е многу подобра и нема никакво кочење.

Зошто користиш пиратска SwiftKey кога апликацијата е бесплатна. Само некои теми се купуваат тоа е In-app purchase.

Не е и некакво чудо. Пред неколку месеци, не ми текнува точно, свифт киј ја направија бесплатна апликацијата, а тие што ја имаа купено претходно добија некоја екстра скинови кои другите ги немаат.

На таблет Nextbook M7000 NBD со Android 4.1 Jelly Bean,инсталирав google chrome,но со него неможам да ги отворам видеата кои се во склоп на некој портал ,како на промер овде.Со фабричката верзија на броузер(мислам дека е Мозила) видеата се отвораат.

Dали е до флеш плеерот или до што е проблемот?Никаде неможам да најдам во сетинзите како на мобилните Enable Flash player.

Кога одам на иконата за сетинг на флеш плеерот ми се појавува ова:

Што треба да подесам,пошто хромот го користам почесто заради букмаркот што го превзедов од акаунтот на гугл(од персоналниот комјутер)

Немаш на Хромот флеш плеер....
Ќе мора да си останеш на Мозилата доколку сакаш да гледаш ФЛЕШ видеа...
Ќе мора да одбереш што ти е побитно.

Башка... ако букмаркот ти е битен тогаш користи го само за тие страни што ти се во букмаркот останатото на Мозила.
И така имаш посебно копче за табови....се префрлаш во секој момент!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom