Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Lugje aa kotistam htc sensation i se e super samo koa sakam da uploadiram slika na instagram otkako ke napraam crop predolgo prai loading i ne mrda od toa.moze pomos ?

На Sony Xperia P, напраен е апдејт на 4.1, сакам да се вратам на 4.0. Може некој да ми каже што, како и кај да барам?

Сакам некој поупатен од овде да ме просветли со некои работи околу андроидите.
Две недели имам ЛГ Г2. Прв андроид ми е, пред него носев 6години Сони Ериксон г700.
Со Андороидите не сум скоро воопшто запознаен, па затоа овие две недели, се адаптирав на Андроид и на користењето на смартфон.

Телефонот најверојанто користи 4.2.2. Џели Бин од кој сум презадоволен. Е сега слушнав дека има 4.4.2 Кит Кет за телефонов. Графичкиот изглед на Џели Бин, во споредба со оној на Кит Кет од она што го гледав на интернет на видеа, мене некако ми се допаѓа повеќе, заради едноставноста. Дали ако го аптејтирам на Кит Кет нема да можам да ја вратам старата верзија Џели Бин, ако Кит Кетот не ми се допадне.
Дали би изгубил некои податоци од телефонот, апликации, слики, контакти останато, при апдејтирањето?
Од брзината на телефонот сум презадоволен, дали би бил уште подобар ако го апдејтирам?

Две недели имам ЛГ Г2. Прв андроид ми е, пред него носев 6години Сони Ериксон г700.
Со Андороидите не сум скоро воопшто запознаен, па затоа овие две недели, се адаптирав на Андроид и на користењето на смартфон.

Телефонот најверојанто користи 4.2.2. Џели Бин од кој сум презадоволен. Е сега слушнав дека има 4.4.2 Кит Кет за телефонов. Графичкиот изглед на Џели Бин, во споредба со оној на Кит Кет од она што го гледав на интернет на видеа, мене некако ми се допаѓа повеќе, заради едноставноста. Дали ако го аптејтирам на Кит Кет нема да можам да ја вратам старата верзија Џели Бин, ако Кит Кетот не ми се допадне.
Дали би изгубил некои податоци од телефонот, апликации, слики, контакти останато, при апдејтирањето?
Од брзината на телефонот сум презадоволен, дали би бил уште подобар ако го апдејтирам?
Нема да можеш да се вратиш назад на 4.2.2. Секако дека би бил подобар со 4.4, има многу подобрени работи и треба да работи телефонот подобро на 4.4

Вака другар значи незнам за ЛГ али на самасунг е ако еднаш го надоградиш на понов софтвер нема веке вракање назат освен со кастим ромови без ботлоадер

ЛГ Г2 можеш да го надоградиш на киткат подобар е побрз и постабилен и не би гледал логика да се вракаш више на постар софтвер

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

^^ Фала ви и на двајцата за брзите одговори, сепак ќе си го оставам засега вака, и додека во рака не фатам Г2 со 4.4.2 Кит Кет и да се уверам со очи дека е подобар на изглед, поедноставен не го апдејтирам

^^ Фала ви и на двајцата за брзите одговори, сепак ќе си го оставам засега вака, и додека во рака не фатам Г2 со 4.4.2 Кит Кет и да се уверам со очи дека е подобар на изглед, поедноставен не го апдејтирам

Нема да имаш никакви визуелни измени нема да приметиш само ке осетиш уште подобра батерија и побрз телефон и да кога ке го надоградиш на 4.4.2 обавезно после да направиш фактор ресет преку рикавери за да не ти крашнуваат апликации и слично да имаш чист свеж инсталиран телефон

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Јас го користев Г2-чето. Телефонот можеби е постабилен на кит кет 4.4.2, но е побрз на 4.2.2. Искрено не приметив дека 4.2.2. е нешто помалку стабилен или било што. Разликата на изглед е минимална, најголем дел од разликите се скриени под хауба... :)

Може ли некој да ми помогне имам Самсунг Галакси Таб 3.0 и уклучи една игра и ми закочи уште на тоа Loading... и прерисна да излезам и не реагираше и после минутка ми се направи црн екрано како да е исклучен чроба да го уклучам не се улчучува шо е проблемо??

Кога слушам музика на слушалки, од кога ќе ги извадам после немам звук на телефонот, ни на песни ни на игри па мора да се рестартира, шо е проблемот?

ај да прашам може некој ќе помогне.
Коа некој друг постира линк од инстаграм на фб или на твитер и јас ако го кликнам линкот не ми дава опција да го отворам со инстаграм апликацијата него прво ме мачи преку бровсер па тек после тоа пак ме прашува дали преку бровсер или преку апликацијата
како да го избегнам ова и да наместам да ми отвара директно преку апликацијата???

Го абдејтирав Google Music плеерот и сега ги нема cover артовите. Некој друг со истиов проблем?

ај да прашам може некој ќе помогне.
Коа некој друг постира линк од инстаграм на фб или на твитер и јас ако го кликнам линкот не ми дава опција да го отворам со инстаграм апликацијата него прво ме мачи преку бровсер па тек после тоа пак ме прашува дали преку бровсер или преку апликацијата
како да го избегнам ова и да наместам да ми отвара директно преку апликацијата???
Кога ќе кликнеш на линкот од инстаграм ти се појавува опција дали сакаш да го отвориш со бровзер или апликацијата на инстаграм? Ако не, унинсталирај ја апликацијата па пак инсталирај ја, може ќе се среди така.

Го абдејтирав Google Music плеерот и сега ги нема cover артовите. Некој друг со истиов проблем?

Кога ќе кликнеш на линкот од инстаграм ти се појавува опција дали сакаш да го отвориш со бровзер или апликацијата на инстаграм? Ако не, унинсталирај ја апликацијата па пак инсталирај ја, може ќе се среди така.
Пробано е со реинстал уште пред да пишам и пак прво ми дава само browser, а кога ќе кликнам да отвори со некој од нив почнува и забележува дека е инстаграм линк па ме прашува пак дали со browser или со апликацијата

Пробано е со реинстал уште пред да пишам и пак прво ми дава само browser, а кога ќе кликнам да отвори со некој од нив почнува и забележува дека е инстаграм линк па ме прашува пак дали со browser или со апликацијата

Ти излага нешто слично на ова?
launcher.select.jpg

Ако одговорот е да, обележи Instagaram и кликни Always.

Ти излага нешто слично на ова?
launcher.select.jpg

Ако одговорот е да, обележи Instagaram и кликни Always.
другар напишав бе, значи ми искача вакво да ама прочитај убаво изборот што ми го нуди е мозила или хром нема ништо друго.
Е одкако ќе одберам некој од пребарувачите се стартува пребарувачот и пред да го отвори линкот повторно ми излегува истово прозорче со избор, само што вториов пат освен пребаувачите има и инстаграм апликација да одберам.
И знам дека треба да одберам always за да ми го отвара линкот секогаш со неа, ама безсмислено е да треба да ми отврои прво пребарувач па да ме праша дали сакам со апликацијата. Порано имав можност веднаш да ја одберам апликацијата одкако направив ресет на таблетот ова се поремети

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom