Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Од фабрика на Самсунг во бразил украдени 40000 телефони, таблети и лаптопи вредни 36мил$ , чекајте на ebay да се појават , гарант ке бидат многу поефтини :D

Имам нексус 7 (2013) ви-фи. 4.4.4 киткат. Пробувам да префрлам слики од таблет на компјутер. Не можам.
1. Кога ќе влезам во таблетот преку компјутер, и кога ќе го отворам фолдерот DCIM, почнува бескрајно лоадирање за на крај за заврши со Not responding.
2. Пробав и да го конектирам таблетот како PTP, пак не го отвора фолдерот со сликите. Истата ситуација како и првото.
3. Пробувам да ставам УСБ преку ОТГ кабелче и да префрлам преку ES Explorer, ми вика Not enough space, или Access denied. Усб-то е тазе форматирано, и е од 16 гб, а пробувам да префрлам само 3 гб слики. ES explorer-от има роот access.
Не ми се чека 2-3 дена за да ги аплоадирам сите на дропбокс. Има некое друго чаре?
Однапред Ви благодарам.

Имам Самсунг Галакси с2, моментално со 4.1.2 но сакам да го надоградам на 4.4.2 и сеа треба нешто CWM Recovery v6.0.4.7да инсталирам бла бла пробувам тешко ми оди неможам ни да го најдам у курац, некој да ми помогне по упатен во овие срања :) ај ако не ви е тешко се мачам 2 саати тука и ништо не напраив:(:(

Moze nekoj da mi kaze dobra aplikacija sto gi kesira video klipovite od youtube za da gi slusam i koga nema da sum priklucen na net. Fala :)

Денеска земав ЛГ Г2. Прв пат користам андроид...
Давајте некои добри апликации и некои корисни нешта.

Имам нексус 7 (2013) ви-фи. 4.4.4 киткат. Пробувам да префрлам слики од таблет на компјутер. Не можам.
1. Кога ќе влезам во таблетот преку компјутер, и кога ќе го отворам фолдерот DCIM, почнува бескрајно лоадирање за на крај за заврши со Not responding.
2. Пробав и да го конектирам таблетот како PTP, пак не го отвора фолдерот со сликите. Истата ситуација како и првото.
3. Пробувам да ставам УСБ преку ОТГ кабелче и да префрлам преку ES Explorer, ми вика Not enough space, или Access denied. Усб-то е тазе форматирано, и е од 16 гб, а пробувам да префрлам само 3 гб слики. ES explorer-от има роот access.
Не ми се чека 2-3 дена за да ги аплоадирам сите на дропбокс. Има некое друго чаре?
Однапред Ви благодарам.

Имаш некоја корумпирана слика (Corrupted Photo) . Пробај да го ископираш фолдерот на ПЦ и од тука отвори го. Или пробај со некоја програма да ги репарираш.

Денес зедов хтц оне м7 од ледиком, секаков звук на спикерфон е проследен со крцкање, значи цело време, неможам да го исклучам никако, единствено прекинува звукот кога исклучувам и спикерфон. Ова е на сите апликации, па и на повик кога го ставам на спикерфон исто...ќе ставам и видео подоцна ако некој не ме сфати, ама се надевам некој имал сличен проблем...

Гибав нешто и во албумот ми се напрае еден фолдер auto backup со сите слики од телефонот. Сега тој фолдер никако несака да се избриши. На гугл некој појма нема, некој вика не се бришел некој измислува глупости не фајќат кај мене итн.
Да не знај некој некое чаре да го избришам тој фолдер, или сите други фолдери со слики ама вклучивајќи го и тој auto backup?

Денес зедов хтц оне м7 од ледиком, секаков звук на спикерфон е проследен со крцкање, значи цело време, неможам да го исклучам никако, единствено прекинува звукот кога исклучувам и спикерфон. Ова е на сите апликации, па и на повик кога го ставам на спикерфон исто...ќе ставам и видео подоцна ако некој не ме сфати, ама се надевам некој имал сличен проблем...
Нечини бузерот ... т.е. бузерите ... носи го таму

еве на што мислев, за ова треба да го носам пак назад на поправка ? пошто нов е земен пред 2 дена..
Епа со фабричка маана е тогаш ако нов си го купил и правел од одма така ...

Пред да му направам factory reset на телефонот, ги синхронизирав контактите со 2 google акаунти, за секој случај. Ми ги нема сега ни на двата акаунти контактите....

Помош?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom