Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, имам еден проблем кој не знам дали е стриктно поврзан само со андроидот или пак и нешто друго игра улога. се работи за следново:
Имам скајп профил, и до пред 10-ина дена немав потреба да го имам инсталирано на мобилниот. И ОК, го инсталирав и си терав работа. Се случија некои чудни работи додека го имав,али не обрнав внимание многу. односно, ќе го исклучев скајпот од тел, ПЦ-то изгасено али се покажуваше ко да сум ОН на скајп. зелено!!! си викам АЈ, не знам да го исклучам сајпот од тел па ок е. ама, пред два дена го деинсталирав скајпот од мобилниот. готово, толку ми требаше. за деинсталирење отидов на плејстор-от и таму UNINSTALL кликнав. о готво, ја снема иконата од тел. и јас среќен и задоволен, сум си ослободил меморија.
АМА проблемот што денес го приметив е причината за постов. НЕ сум логиран на скајп, ама дава ко да сум ОН (зелено). и нормално луѓе мислат дека сум ОН, ми пишуваат пораки, и НЕ стои она кругчето што врти кога не може да се прати пораката ко да е пратена:( , кога јас всушност не сум ни седнал на компјутер 2 дена. да напомнам, порано се си беше регуларно, кога сум ОН, си стои зелено, кога сум ОФ, сиво.
дали може некој да го детектира проблемов? дали сум згрешил нешто во деинсталирањето, дали некои подесувања треба да се средат, дали треба да направам РЕинстал на скајпот на ПЦ-то......?
Добро де што си се испаничил толку? И јас сум нон стоп он па се неам уклучено 4 дена. Појма немам зашто е така...

Добро де што си се испаничил толку? И јас сум нон стоп он па се неам уклучено 4 дена. Појма немам зашто е така...
не сум испаничен, али сакам работите да функционираат како треба. а згора на тоа скајп користам и за работа. така дасега треба на сите да им објансувам дека си имам мака? не, не сакам така.
но, барав по нетов и видов деке многу се жалат на тој проблем, дури и дека ќе го баталат скајпот заради тоа. и проблемот е поврзан со акаунтот, односно ако се логираш со друг акаунт, тогаш нема проблем.
ми остана уште една работа да ја средам, утре ваљда, а тоа е да деинсталирам, и пак инсталирам скајп на компјутерот иако не се надевам премногу

не сум испаничен, али сакам работите да функционираат како треба. а згора на тоа скајп користам и за работа. така дасега треба на сите да им објансувам дека си имам мака? не, не сакам така.
но, барав по нетов и видов деке многу се жалат на тој проблем, дури и дека ќе го баталат скајпот заради тоа. и проблемот е поврзан со акаунтот, односно ако се логираш со друг акаунт, тогаш нема проблем.
ми остана уште една работа да ја средам, утре ваљда, а тоа е да деинсталирам, и пак инсталирам скајп на компјутерот иако не се надевам премногу
Знам.

Јас ова го забележав пред околу 2 месеци.

Знам.

Јас ова го забележав пред околу 2 месеци.
кај мене не беше така, се појави откако го ставив и на тел. но тоа е само дел од проблемот кај скајп ...... не е до тел проблемот. него, дали знаеш дали може да се избрише акаунт на скајп? па пак со исто име да си отворам нов?

Знам дека ќе звучи глупо прашањево ама за скоро ќе земам нов телефон со андроид што ќе биде море прво такво искуство, па читам по форуми, теми, се некои поими како рутирање, ромови, флеш, цијаноген мод, крак, апгрејди, кодови триста чуда....:eek: до толку ли се усложни мобилнава технологија да има толку често вакви работи. Што значат некои од нив, што им е намената, неопходно ли е да се прават? Не може ли рајат да се користи телефонот, за повици, музика, интернет и по некоја апликација?

Еве јас таблетот веке неколку месеци не ми е рутиран и нема да му го направам тоа немам потреба. Имам и мн другари што користат софтвер како што им дошол и ако бе си tech фрик немаш потреба од тоа. Е ако сакаш да имаш најнова верзија што може за тој тел и слично тогаш мораш да го рутираш. Малку што е тоа, рутирање е здобивање привилегии на супер корисник root. Цајоген или како и да се пишува мод е изменета верзија на андроид која е прилагодена за оние уреди за кој таа верзија не е излезена или пак нема да излезе зашто производителот тешил да си работи на понови модели. Се останато што спомна е пропратна работа на овие 2 што ти ги објаснив.
Може ова не е место за да ти посочам, ама за најпроста употреба и основни апликации можеш да пробаш и со Windows phoneна некоја nokia

Sent from my lumia 520 using Tapatalk

Знам дека ќе звучи глупо прашањево ама за скоро ќе земам нов телефон со андроид што ќе биде море прво такво искуство, па читам по форуми, теми, се некои поими како рутирање, ромови, флеш, цијаноген мод, крак, апгрејди, кодови триста чуда....:eek: до толку ли се усложни упрости мобилнава технологија да има толку често вакви работи. Што значат некои од нив, што им е намената, неопходно ли е да се прават? Не може ли рајат да се користи телефонот, за повици, музика, интернет и по некоја апликација?

Знам дека ќе звучи глупо прашањево ама за скоро ќе земам нов телефон со андроид што ќе биде море прво такво искуство, па читам по форуми, теми, се некои поими како рутирање, ромови, флеш, цијаноген мод, крак, апгрејди, кодови триста чуда....:eek: до толку ли се усложни мобилнава технологија да има толку често вакви работи. Што значат некои од нив, што им е намената, неопходно ли е да се прават? Не може ли рајат да се користи телефонот, за повици, музика, интернет и по некоја апликација?
убаво ти кажа викса, така да, земи си некој поасален андроид, и терај работа. јас сум ептен “неписмен“ за тие работи, така да еве со год си терам работа со фабричките сетинзи. што тел сакаш да купиш? има повеќе теми каде може да ти помогнат некои членови околу изборот за праите што сакаш да ги потрошиш.

убаво ти кажа викса, така да, земи си некој поасален андроид, и терај работа. јас сум ептен “неписмен“ за тие работи, така да еве со год си терам работа со фабричките сетинзи. што тел сакаш да купиш? има повеќе теми каде може да ти помогнат некои членови околу изборот за праите што сакаш да ги потрошиш.
Фала на неколкуте одговори. Јас бев прво ептен загреан за Алкател Идол мини, ама пред една недела кога стигна LG L70 сакав него да го земам, ама како се појави така исчезна (т-мобиле ова). Им се потрошија залихите за неполна недела и сега не знам што да земам. Дали да почекам некое време пошто рекоа дека ќе донесле пак наводно. (а иначе телефонот е тргнат од страната) или да земам идол-мини или пак нешто друго...работата беше да искористам прилика, тоа што се обновува договорот во пензионерска тарифа и можам за релативно ефтини пари (до кај 4-5000) да земам добар телефон. Инаку договорот истекува во август така да теоретски можам максимум до тогаш да чекам. А иначе зедов за сестра ми LG L7 II. ама уште не излегол на виделина, пошто го чувам за поклон да и го дадам за дипломирањето. ;)[DOUBLEPOST=1400433813][/DOUBLEPOST]
Ааааа, сфатив, одлично видео (y) А може ли да се заебе телефонот нешто со тоа рутирање, мислам пример како кај виндоус да речеме да не се стартува оперативниот, да треба формат или слично...дали ваквите чепкања влијаат на гаранцијата и сл?

Последно уредено:
Ааааа, сфатив, одлично видео (y) А може ли да се заебе телефонот нешто со тоа рутирање, мислам пример како кај виндоус да речеме да не се стартува оперативниот, да треба формат или слично...дали ваквите чепкања влијаат на гаранцијата и сл?
Рутирањето ти ја "уништува" гаранцијата.
Внимателно прати ги инструкциите за рутирање на телефонот и ништо нема да ти се случи, всушност телефонот ќе ти даде порака ако нешто оди наопаку во процесот на рутирање. Дали ROMот и gapp-сот си одговараат кога флешниваш нешто итн итн.

Да прашам дали assisted gps ако се уклучи троши само нет или?

Sent from my Lenovo S920 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom