Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Си инсталирал nightly верзија, што подразбира алфа верзија и често има многу багови. Најди си stable верзија и би требало да е мн. подобро.
На совет на Христијан инсталирав Slimkat Custom Rom и лета. Ко нов телефон да имам, не знам што чекав досеа со рутирањето.

Си инсталирал nightly верзија, што подразбира алфа верзија и често има многу багови. Најди си stable верзија и би требало да е мн. подобро.
Проблем е што CM немаат поддршка за Xperia P ама некој седнал оскористил open source РОМ од CM и го модифицирал за P-то. Ама не е тоа тоа, кога нема да добива официјални абдејти од CM и таквите ROM-ови правени на сопстева рака се несигурни и нестабилни.

Проблем е што CM немаат поддршка за Xperia P ама некој седнал оскористил open source РОМ од CM и го модифицирал за P-то. Ама не е тоа тоа, кога нема да добива официјални абдејти од CM и таквите ROM-ови правени на сопстева рака се несигурни и нестабилни.

Се е тоа во ред, туку имам инсталирано такви неофицијални верзии на многу телефони и неретко има доста добри ромови.

Веќе кога ми е рутиран телефонот, да кажите некои начини за продолжување на траењето на батеријата, ако воопшто ги има?

Добра screenshot апликација која ќе работи на не рутиран 2.2 андроид ?

Имам телефон SONY XPERIA TIPO и од вчера многу често ми покажува Unfortunately, the process android.process.acore has stopped или Unfortunately Google+ has stopped или Unfortunately, Google play store has stopped. Не ми отвара контакти, порака, gmail, facebook и др. апликации. можам само да го користам пребарувачот. ИМА ли решение за ова?

Имам телефон SONY XPERIA TIPO и од вчера многу често ми покажува Unfortunately, the process android.process.acore has stopped или Unfortunately Google+ has stopped или Unfortunately, Google play store has stopped. Не ми отвара контакти, порака, gmail, facebook и др. апликации. можам само да го користам пребарувачот. ИМА ли решение за ова?

ако ти е под гаранција однеси го на сервис, ќе му сменат софтвер.

Дечки, имам еден проблем кој не знам дали е стриктно поврзан само со андроидот или пак и нешто друго игра улога. се работи за следново:
Имам скајп профил, и до пред 10-ина дена немав потреба да го имам инсталирано на мобилниот. И ОК, го инсталирав и си терав работа. Се случија некои чудни работи додека го имав,али не обрнав внимание многу. односно, ќе го исклучев скајпот од тел, ПЦ-то изгасено али се покажуваше ко да сум ОН на скајп. зелено!!! си викам АЈ, не знам да го исклучам сајпот од тел па ок е. ама, пред два дена го деинсталирав скајпот од мобилниот. готово, толку ми требаше. за деинсталирење отидов на плејстор-от и таму UNINSTALL кликнав. о готво, ја снема иконата од тел. и јас среќен и задоволен, сум си ослободил меморија.
АМА проблемот што денес го приметив е причината за постов. НЕ сум логиран на скајп, ама дава ко да сум ОН (зелено). и нормално луѓе мислат дека сум ОН, ми пишуваат пораки, и НЕ стои она кругчето што врти кога не може да се прати пораката ко да е пратена:( , кога јас всушност не сум ни седнал на компјутер 2 дена. да напомнам, порано се си беше регуларно, кога сум ОН, си стои зелено, кога сум ОФ, сиво.
дали може некој да го детектира проблемов? дали сум згрешил нешто во деинсталирањето, дали некои подесувања треба да се средат, дали треба да направам РЕинстал на скајпот на ПЦ-то......?

однеси го кај некој што се разбира од андроид, нека го рутне и нека му смени ром, или пробај сама направи му factory reset, само напрај бекап на контакти прво, пошто ќе ти ги избрише

однеси го кај некој што се разбира од андроид, нека го рутне и нека му смени ром, или пробај сама направи му factory reset, само напрај бекап на контакти прво, пошто ќе ти ги избрише

После reset factory во каква состојба ќе биде телефонот. Дали како првиот ден кога го купив?

После reset factory во каква состојба ќе биде телефонот. Дали како првиот ден кога го купив?

да, но гледај контактите да ги имаш зачувано, пошто ќе ги избрише ова, ќе нема ништо исто како денот кога си го купила

Како може да инсталирам офлајн навигација на телефонот. претходно имав инсталирано ИГО на самсунгот но го продадов и купив телефон од Анхоч се си работи феноменално но неможам да ја инсталирам апликацијата.
а на гоогле мапс си работи се најнормално[DOUBLEPOST=1400245355]

Кога ке одам на Плау Сторе никако неможам да симињам преку wifi само преку мобилен интернет Ноте 3. што е проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom