Android корисници (проблеми, прашања, совети)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Дечки, ај некој ако има рутирано Galaxy S2 во 4.0 нека пише нешто инструкции.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Guys, телефонот (LG P500) ми е кодиран да ми работи само со Ти-Мобајл картичка. Дали поради тоа не можам да апдејтнам од 2.2 Froyo на 2.3 Gingerbread?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Guys, телефонот (LG P500) ми е кодиран да ми работи само со Ти-Мобајл картичка. Дали поради тоа не можам да апдејтнам од 2.2 Froyo на 2.3 Gingerbread?
Ќе чекаш Т-мобиле да го пушти апдејтот,тоа се посебни апдејти за брендираните телефони...или на декодирање и потоа рутирање и ставај што ти душа сака :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ќе чекаш Т-мобиле да го пушти апдејтот,тоа се посебни апдејти за брендираните телефони...или на декодирање и потоа рутирање и ставај што ти душа сака :)
Очигледно T-Mobile никад нема да го пуштат пошо од лани е излезен апдејтот :) Декодирањето ми е паметно да го праам по истек на гаранција, нели?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Очигледно T-Mobile никад нема да го пуштат пошо од лани е излезен апдејтот :) Декодирањето ми е паметно да го праам по истек на гаранција, нели?
Ако ти е истечена гаранцијата не му ја мисли,ако не ,од тебе зависи...иако кај нашиве оператори гаранцијата и не е нешто големо,секогаш ќе најдат нешто со што нема да ти ја уважат :)

Sent from my beautiful HTC Hero using Tapatalk 2

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ако ти е истечена гаранцијата не му ја мисли,ако не ,од тебе зависи...иако кај нашиве оператори гаранцијата и не е нешто големо,секогаш ќе најдат нешто со што нема да ти ја уважат :)

Sent from my beautiful HTC Hero using Tapatalk 2
Било која мобилара средува ова, нели? :) Фала

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
aj sea i ja nesto da pridonesam na temava
naletav na edna aplikacija APTOIDE
narode carska e site aplikacii gi zimas besplatno
treba samo povremeno update da i prais i furaj pozz tolku od mene pisete ako ste zadovolni :sneaky:

Член од
21 април 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo,
Imam HTC sensation i probav da stavam custom rom ice cream sandwich go instalirav ali telefonot ne se pusta, edinstveno sto raboti e ClockworkMod
Care??

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.761
Поени од реакции
8.020
Zdravo,
Imam HTC sensation i probav da stavam custom rom ice cream sandwich go instalirav ali telefonot ne se pusta, edinstveno sto raboti e ClockworkMod
Care??
Шом ти работи CWD-то значи не ти е добро среден ромот или имаш проблеми со самиот ром.

Од каде го симна ромот? Би ти препорачал убаво да го разгледаш форумов http://forum.xda-developers.com/ и прочитај доста многу пред да инсталираш ром.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Дечки, ај некој ако има рутирано Galaxy S2 во 4.0 нека пише нешто инструкции.
Jas rutirav SGS2 i instalirav CM9. Imam probano nekolku custom romovi.
Prasaj sto te interesira..ili otvori nova tema za toa ako sakas.
Inaku na CM9 baterija 2 dena, brz extra...a uste e nightly..

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Jas rutirav SGS2 i instalirav CM9. Imam probano nekolku custom romovi.
Prasaj sto te interesira..ili otvori nova tema za toa ako sakas.
Inaku na CM9 baterija 2 dena, brz extra...a uste e nightly..
Па незнам, ако не ти е мака step by step да направиш едно објаснување, со линкови за даунлоад и слично. Да не отвораме нова тема само за рут... или пиши ми во ПП, ќе ми завршиш работа :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Па незнам, ако не ти е мака step by step да направиш едно објаснување, со линкови за даунлоад и слично. Да не отвораме нова тема само за рут... или пиши ми во ПП, ќе ми завршиш работа :)
Ok.
Samo kazi mi sakas samo root da napravis i da ostanes na oficijalen rom od Samsung ili sakas da instaliras custom rom?
Zasto ako sakas da ostanes na oficijalen rom od Samsung mozes samo da go rootiras bez da instaliras CWM.
CWM ti go treba za custom romovi.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ok.
Samo kazi mi sakas samo root da napravis i da ostanes na oficijalen rom od Samsung ili sakas da instaliras custom rom?
Zasto ako sakas da ostanes na oficijalen rom od Samsung mozes samo da go rootiras bez da instaliras CWM.
CWM ti go treba za custom romovi.
Ај пп.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Ako ne instaliras custom romovi, najdobro da ne go diras kernelot i da go rootiras so ovaa metoda

http://galaxys2root.com/galaxy-s2-root/how-to-root-galaxy-s2-newworks-on-all-galaxy-s2-variants/

pa posle ako sakas custom rom samo ke treba da instaliras CWM.
Probaj, ako nesto ne ti e jasno od linkot prasaj.
Srekno :)
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:11 ---
1. instaliraj KIES poradi ADB driver. Posle instalacija startuvaj go, prikluci go telefonot na USB, pocekaj da se instaliraat driverite za tel ADB. Restartiraj go pc-to posle.
2.Namesti go tel vo USB debugging mode : Settings->Applications->Development
3.Downloadiraj go ova programce http://downloadandroidrom.com/file/GalaxyS2/rooting/GalaxyS2RootNew.zip
4.Startuvaj go fajlot Runme.bat . Pocekaj nekade 10 minuti da se rootira. Koga ke zavrsi sam ke se restartira.
5.Posle startuvanjeto proveri dali ja imas aplikacijata Superuser. Ako ja imas, dobro e, tel e rootiran.
6.Posle za custom romovi ke treba samo da instaliras CWM.
Toa e. Probaj i pisi rezultati :).

Kajgana Shop

На врв Bottom