Android корисници (проблеми, прашања, совети)

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Гледам дека сите теми за HTC не се некако активни па ќе прашам овде... Пред некој ден ја чистев меморијата и несакајќи ги избришав сите контакти од телефонот (ја испразнив меморијата на People)... проблемот е што HTC Sync не ми ги додава контактите во телефонот никако... Некое чаре за да не морам рачно да ги додавам сите наново?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Гледам дека сите теми за HTC не се некако активни па ќе прашам овде... Пред некој ден ја чистев меморијата и несакајќи ги избришав сите контакти од телефонот (ја испразнив меморијата на People)... проблемот е што HTC Sync не ми ги додава контактите во телефонот никако... Некое чаре за да не морам рачно да ги додавам сите наново?
Беше логиран со гмаил акаунт на телефонот? Ако си бил, логирајсе повторно со истиот ќе ти ги спушти бидејќи прави бакап на гмаил автоматски.

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Беше логиран со гмаил акаунт на телефонот? Ако си бил, логирајсе повторно со истиот ќе ти ги спушти бидејќи прави бакап на гмаил автоматски.
Бев, и уште сум... ама не ги синхронизирав контактите со Гугл, само преку HTC Sync со Outlook... Сега ги гледам сите конткати во Outlook, ама при синхронизација ништо не се случува

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Како да напраам ун роот на Move balance, ја иам su иконата но роот приспат и привилегии не... ми се поебал роотот нешо со бисибоксот... сеа му манав фактори ресет но суперјузерот не се трга а роот приспат немам... сеа како да направам ан роот па роот повторно... има ли начин ан роот да направам мануелно бидејки со суперонеклик повеке пати ми мава нот респондинг излеа дека и за ан роот треба роот триспат а јас го ненам

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Ми треба помош користам LG P350, каде можам да најдам да инсталирам android 2.2 froyo ама верзијата на вип мк. Направив root и сега сакам да ја вратам верзијата на вип :S
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:38 ---
Ми треба помош користам LG P350, каде можам да најдам да инсталирам android 2.2 froyo ама верзијата на вип мк. Направив root и сега сакам да ја вратам верзијата на вип :S

G

galaxy

Гостин
Бев, и уште сум... ама не ги синхронизирав контактите со Гугл, само преку HTC Sync со Outlook... Сега ги гледам сите конткати во Outlook, ама при синхронизација ништо не се случува
Пробај со оваа програма
http://www.fjsoft.at/en/
Прво експортирај ги и потоа импортирај ги во програмава.
Треба да го инсталираш и на телефонот ова
https://market.android.com/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client

ScOoByDoOoOo

Beautiful Womans in your city for night
Член од
25 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
13
Како да напраам ун роот на Move balance, ја иам su иконата но роот приспат и привилегии не... ми се поебал роотот нешо со бисибоксот... сеа му манав фактори ресет но суперјузерот не се трга а роот приспат немам... сеа како да направам ан роот па роот повторно... има ли начин ан роот да направам мануелно бидејки со суперонеклик повеке пати ми мава нот респондинг излеа дека и за ан роот треба роот триспат а јас го ненам
ај и ти пробај со oва

Чекирањата на foursquare не ми ги објавува на facebook. Чаре?
оди на вебот на 4sqr види дали ти е штиклирано да објавува на фб и дали има дозвола да го прај то ;)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187

ScOoByDoOoOo

Член од
25 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
13
Ама андоридов ми е мене 2.3.5 а тоа мислам нема подршка за 2.3.5 , ако грешам поравиме
не знам како би ти поможил поинаку а за сваки случај ти пробај го то не мојш да знајш, можи ке успеј ;)

зошто би враќал на верзијата на вип сигурно не е подобра од CyanogenMod или MIUI

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
не знам како би ти поможил поинаку а за сваки случај ти пробај го то не мојш да знајш, можи ке успеј ;)

зошто би враќал на верзијата на вип сигурно не е подобра од CyanogenMod или MIUI
Со CyanogenMod имав проблем со wifi то а MIUI го немам пробано, не знам како ќе биде со него. Дали вреди да го инсталирам и што добивам со него? Чекам одговор :)

ScOoByDoOoOo

Член од
25 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
13
Со CyanogenMod имав проблем со wifi то а MIUI го немам пробано, не знам како ќе биде со него. Дали вреди да го инсталирам и што добивам со него? Чекам одговор :)
за MIUI неможам да коментирам многу шо е како е пошто немам користено таков ром а воглавно ова ти се предностите иначе на XDA имаш повеќе верзии а вероватно и на некој од другите форуми ќе начекаш нешто

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
за MIUI неможам да коментирам многу шо е како е пошто немам користено таков ром а воглавно ова ти се предностите иначе на XDA имаш повеќе верзии а вероватно и на некој од другите форуми ќе начекаш нешто
Дефинитивно cosmic experia е досега најдобриот rom без никакви проблеми и работи многу брзо, miui е катастрофа 300 проблеми ми излегоа со него :D фала на предлозите. Поздрав

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки ај помагајте. другарче добие таблет привилег мид 8 на наградна игра ама нешо софтверот го заебаваше па ај да го оправам. има андроид 2.2 со него и некои работи заебаваа на пример маркетот е сосема поразличен од другите, одредени апликации се гасат сами од себе ( форс клоус ) и слични заебанции... најдов фирмвер за него и според постапката напраив ко шо треба е арно ама пак неиде... фирмверот го инсталирав и ми пишува као демек првото подигнување на таблетот ке трае подолго после се ке биде океј. ова абер енма да се упали! доаѓа до логото ПРИВИЛЕГ МИД 8 и тука останува СО СААТИ. сеа неможам ни фабрички ресет да напраам ни па да продолжам со фирмварево. давајте чаре некое помош некако да го упалам БИЛО КАКО!

до сеа не сум работел со андроид и таблет али можам да се снајдам не ми е проблем. - ако не бива со фирмверов кажете како да инсталирам од почеток комплетно нов андроид 2.2 или понова верзија ( пожелно би било понова пошто со овој андроид има многу багови и проблеми самиот таблет )

Kajgana Shop

На врв Bottom