Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Dali nekoj na xperia x8 ima instalirano android 2.3 ??
Кај мене на Xperia X8 има Android 2.3.7 :)

Имам еден проблем. Имам Xperia X8 со Android 2.3.7 и не ми ја препознава мемориската. Ја ставив во компјутерот и ја форматирав во FAT32 формат, но пак не ја покажува. Ја ставив во друг телефон таму добро си работи. Го рестартирав телефонот со картичката во него, но пак исто. Како може да го решам проблемот ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Имам еден проблем. Имам Xperia X8 со Android 2.3.7 и не ми ја препознава мемориската. Ја ставив во компјутерот и ја форматирав во FAT32 формат, но пак не ја покажува. Ја ставив во друг телефон таму добро си работи. Го рестартирав телефонот со картичката во него, но пак исто. Како може да го решам проблемот ?
Апдејтирај го ти пак. :pos:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Некои custom rom-ови имаат проблем со препознавање на SD картичката, побарај од таму од кај што го симна дали има решение. Ако не побарај овде :
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=846

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Некои custom rom-ови имаат проблем со препознавање на SD картичката, побарај од таму од кај што го симна дали има решение. Ако не побарај овде :
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=846
Апдејтирај го ти пак
Заборавив да пишам, дека таа и уште една мемориска не ја прима, а од на сестра ми телефонот ја прима :) Според мене не е до верзијата на андроидот :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Апдејтирај го ти пак. :pos:
70 % од Андроид телефоните во светот користат custom rom. Не знам зошто тоа ви изгледа страшно, ако знаеш што правиш и малку повеке се разбираш во телефоните, многу е лесно. Слободно види на XDA, кој инсталирал custom rom, никогаш не се вратил на официјалниот. Добиваш многу стабилен OS (ако не инсталираш само некој непроверен), исчистен од ѓубрето што производителите на тел. накнадно го ставаат, подолго траење на батеријата, побрза реакција, секогаш го имаш најновиот софтвер. Јас лично го имам последниот Андроид ICS 4.0.3 софтвер и сум презадоволен, искрено како да купив нов телефон. Драстична разлика од Gingerbread 2.3.3 кој ми беше официјален. :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Ej aj nekoj sto shparta asolno so Anrdoid
Prvo Na Xperia X8 mu stajv GingerXperia v24b....Funkcionira se Ok i drzi baterija megutoa sega ne mozam da vlezam vo xRecovery...Mu praam reboot stiskam na back dugme i odma izlaga gingerdx ikonceno i se krev OSto...Nejke ni vo Clockwork mode ni vo xRecovery

Drugo...So stock Eclair od 175 ram sto ima telefonov koga ke go rasteretev mu osloboduvav nekojsi 90-100mb Sega so ovaj edvaj imam 30mb free...Ne mozam ni nekoja igra da pustam ni nisto..Neli kaj sto procitav sekade pisue romov e pobrz....Kako moze pobrz koga go maci telefonov v kraj.

I uste dali mozam da proveram koj digitizer imam za da enabliram dual touch...Vo sustina dual touch raboti za galerija i browsing megutoa vrz aplikacii i igri ne reagira...

Daj predlozite nekoj rom sto go imate vaka istestirano sto mislite deka bi funkcioniral solidno na Xperia X8...Iskreno najbolje iskustvo mi bese so stock si imav Link2SD stajno aplikaciite na memoriska i mirna glava. Ovie novive pizdarii nekako sve vestacki deluva...ko na fiko da mu stavis dupli auspuh spoileri i racing linii i da se chalamish imam jaka masina :D

EDIT vleguvam vo Xrecovery....Ok e...Ne mozam da si vratam stock Eclair :( Najverovatno radi smenet kernel ne kreva ide do animacija i zaglavue....Halp! :P
Kako da staam drug kernel? ili predlozete nekoj skapan Crom za Xperia X8 sto dava performansi dobri...sto ne zema zilijon resursi.

Член од
7 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
2
Root на ZTE Racer II?? Дали има некој рутирано ваков мобилен и доколку има да каже на кој начин и со која програма. Благодарам однапред.

ScOoByDoOoOo

Beautiful Womans in your city for night
Член од
25 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
13
Root на ZTE Racer II?? Дали има некој рутирано ваков мобилен и доколку има да каже на кој начин и со која програма. Благодарам однапред.
проба со Universal Androot барем на Racer I функционираше ова програмче

ScOoByDoOoOo

Beautiful Womans in your city for night
Член од
25 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
13
не вервам дека ке се најди некој со рејсер двојка, барем јас не би напрајл повторно грешка да земам рејсер било да е I или II а и баш побарав по други форуми нема никој пишано за ова

Член од
6 јуни 2011
Мислења
185
Поени од реакции
138
Малку надвор од темата.... Кога снимам видео со мобилниот (xperia x8) видеото кога ке го префрлам на компјутер не работи само звукот, а сликата е добра... што може да е проблемот?

Член од
7 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
2
Малку надвор од темата.... Кога снимам видео со мобилниот (xperia x8) видеото кога ке го префрлам на компјутер не работи само звукот, а сликата е добра... што може да е проблемот?
Провери во опциите на камерата да не ти е исклучено снимање на звук.

Член од
6 јуни 2011
Мислења
185
Поени од реакции
138
Провери во опциите на камерата да не ти е исклучено снимање на звук.
Кога ке го снимам видеото го гледам во телефонот ми е супер и звукот и сликата ама кога ке ги префрлам на компјутер само тогаш не работи звукот

Член од
7 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
2
не вервам дека ке се најди некој со рејсер двојка, барем јас не би напрајл повторно грешка да земам рејсер било да е I или II а и баш побарав по други форуми нема никој пишано за ова
И јас мислам дека потешко ќе се најди некој што рутирал рејсер 2, но причината не е до телефонот туку е што е скоро нов модел. Рејсер 2-ка има 500MHz процесор, 512MB RAM и со оваа конфигурација не прави воопшто проблеми.
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 13:39 ---
Кога ке го снимам видеото го гледам во телефонот ми е супер и звукот и сликата ама кога ке ги префрлам на компјутер само тогаш не работи звукот
Хммм... Епа не знам што е проблемот... :(

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Пробај со VLC Player пушти го видеото.

Kajgana Shop

На врв Bottom