Ej aj nekoj sto shparta asolno so Anrdoid
Prvo Na Xperia X8 mu stajv GingerXperia v24b....Funkcionira se Ok i drzi baterija megutoa sega ne mozam da vlezam vo xRecovery...Mu praam reboot stiskam na back dugme i odma izlaga gingerdx ikonceno i se krev OSto...Nejke ni vo Clockwork mode ni vo xRecovery
Drugo...So stock Eclair od 175 ram sto ima telefonov koga ke go rasteretev mu osloboduvav nekojsi 90-100mb Sega so ovaj edvaj imam 30mb free...Ne mozam ni nekoja igra da pustam ni nisto..Neli kaj sto procitav sekade pisue romov e pobrz....Kako moze pobrz koga go maci telefonov v kraj.
I uste dali mozam da proveram koj digitizer imam za da enabliram dual touch...Vo sustina dual touch raboti za galerija i browsing megutoa vrz aplikacii i igri ne reagira...
Daj predlozite nekoj rom sto go imate vaka istestirano sto mislite deka bi funkcioniral solidno na Xperia X8...Iskreno najbolje iskustvo mi bese so stock si imav Link2SD stajno aplikaciite na memoriska i mirna glava. Ovie novive pizdarii nekako sve vestacki deluva...ko na fiko da mu stavis dupli auspuh spoileri i racing linii i da se chalamish imam jaka masina
EDIT vleguvam vo Xrecovery....Ok e...Ne mozam da si vratam stock Eclair
Najverovatno radi smenet kernel ne kreva ide do animacija i zaglavue....Halp!
Kako da staam drug kernel? ili predlozete nekoj skapan Crom za Xperia X8 sto dava performansi dobri...sto ne zema zilijon resursi.