Иначе од таков телефон не очекувај да ти држи многу батерија. Ден ипол, до 2 е максимумот.Фала ти многу , напраив се па ќе видам како ќе се однесува сега телефонот
Иначе од таков телефон не очекувај да ти држи многу батерија. Ден ипол, до 2 е максимумот.Фала ти многу , напраив се па ќе видам како ќе се однесува сега телефонот
Па толку и очекувам а не после 10 саати да го ставам на пуњачИначе од таков телефон не очекувај да ти држи многу батерија. Ден ипол, до 2 е максимумот.
И што вака? Ебати телефонот ебати подобро нека си земи некое дигитронче со сим картица.Тие task killer-ите трошат батерија, да знаеш, зошто нон-стоп работи во позадина. Изгаси 3Г и намести only GSM. Oди во settings/applications/manage applications и листај ги, исклучи се што мислиш дека не ти треба. Само пази некоја системска да не угасиш, само на даунлодираните.
Исклучи го/force stop и Google Maps и тој работи во позадина.
Исклучи ги вибрациите и звуците но само што се за допир na екранот/touch feedback.
Гледај што помалку Widgets да имаш на екран и тие трошат.
Oди во settings/accounts and sync и исклучи Background data и Аuto sync.
Намали ја јачината на светлината на екранот на пониско ниво.
После секое вклучување на интернет/wifi треба да ги исклучуваш рачно некои апликации во manage applications, да знаеш. Пробај ги овие ствари и кажи, ако ми текне уште нешто ке ти пишам пак.
--- надополнето: Oct 24, 2011 11:11 PM ---
Заборавив ова, оди во Display/Animations и стисни No animation, не ти треба тоа, само за изглед е а исто троши.
Ти добиваш дури и многу, батеријата ти е 1350 mAh што е премногууу мала за такво телефон. Јас што имам едно пострано lg gt 540 има 1500 mAh.Вака . Го земав Samsung Galaxy Ace пред 20 дена. Батеријата ми држеше 6-7 саати без користиње на Wi-Fi . И отидов у т-мобиле ми дадоа друга батерија од друг телефон и оваа сеа ми држи околу 9-10 саати без користење на Wi-Fi.
Е сеа глеам што ми троши батерија и вика вака
Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %
Ми треба помош што е ова Phone idle и да ми помогне некој да ми каже колку проценти од батеријата ви зема ова на вас
Фала однапред и ќе бидам многу благодарен ако некој ми укаже помош
Ај те молам просветли ме, што губиш од Андроидот ако ги исклучиш горенаведените ствари ???? Баш ме интересира, многу, од твоја гледна точка . Ете јас не знам. Јас имам Galaxy S и ми трае батеријата (1500 mAh) 4-5 дена со WIFI секој ден, виџети за саат, временска прогноза, римајндери, слушање музика и чат пат по некоја игра (со исклучени горенаведените ствари). Демек 150 mAh кој знае колку голема разлика да се. А такви кинески с*ања од батерија не ставам во телефон.И што вака? Ебати телефонот ебати подобро нека си земи некое дигитронче со сим картица.
--- надополнето: Oct 25, 2011 10:19 AM ---
Ти добиваш дури и многу, батеријата ти е 1350 mAh што е премногууу мала за такво телефон. Јас што имам едно пострано lg gt 540 има 1500 mAh.
Ако можеш да си ја порачаш оваа батерија
http://www.ebay.com/itm/1800mAh-B8-High-Pwoer-Capacity-Battery-SAMSUNG-Galaxy-Ace-S5830-S5660-S5670-/150667783806?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item23147fee7e#ht_6854wt_922
околу 250 денари ти е верувајми 2 дена ќе фураш без никаков проблем.
Не треба да гасниш ни виџети, ни процеси ништо (ако веќе го правишт тоа не викај дека си на андроид )
Тоа на GSMarena се податоци од производителот, во оптимални (читај вештачки) услови со многу јак сигнал на мрежа, 5-6 пати појак него комерцијалните. Во реалноста нема врска, ама барем би требало 2 дена да ти држи.
Да, последната официјална верзија на андроид за тој телефон е. Сега ти останува да пробаш да го оставиш да се потроши до крај батеријата и сам да се исклучи телефонот. Потоа на полнач ама исклучен додека не се наполни батеријата и после пак пробај дали ке се празни брзо. Може да пробаш и со калибрирање на батеријата од тие линковите што ти ги пратив погоре. Ако не сака ни така, враќај назад во T-mobile и барај друг и пак ако нема спас земи си Htc Wildfire S како алтернатива.Коа идам во About Phone ми пишува Android version 2.3.3
До сега батеријата ми е потрошена 42% а ми трае 5 саати , со 4 минути зборење и без wifi и сите работи што ми ги кажа zocc ги напраив
Кажи ми имаш ли искуство со батеријава...да не е некое срање само џабе да се изглупирам???Ако можеш да си ја порачаш оваа батерија
http://www.ebay.com/itm/1800mAh-B8-High-Pwoer-Capacity-Battery-SAMSUNG-Galaxy-Ace-S5830-S5660-S5670-/150667783806?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item23147fee7e#ht_6854wt_922
околу 250 денари ти е верувајми 2 дена ќе фураш без никаков проблем.
Не треба да гасниш ни виџети, ни процеси ништо (ако веќе го правишт тоа не викај дека си на андроид )
Повекето (кинески) батерии се FAKE т.е. се многу послаби од тоа што што е наведено на нив. Ова можеш да го прочиташ и на странските Android форуми. Е сега бидејќи цената им е смешна може сам да си пробаш па да кажеш. Јас лично не би ставил во телефонот таква батерија па нека е и без пари.Кажи ми имаш ли искуство со батеријава...да не е некое срање само џабе да се изглупирам???
Види пробај, мислиш овдека поарни се што ги продаваатКажи ми имаш ли искуство со батеријава...да не е некое срање само џабе да се изглупирам???
Абе не е работава,да видам да пробам....јас мислев дека ти имаш искуство со некои од овој тип батерии(кинески од ebay).Види пробај, мислиш овдека поарни се што ги продаваат