Android корисници (проблеми, прашања, совети)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Zdravo me interesira kaj mozam da ja najdam vo market aplikacijata iGo za navigacija i dali se uste stoi? Se ubiv od baranje ja nema nit iGo gps nit iGo navigation.
На www.igomyway.com да си го купиш. :) Бесплатна верзија не постои, освен ако сакаш кракната/пиратска ке побараш на странските форуми ама има заебанции со апдејти, мапи и треба убаво да се подеси за да работи нормално. Баш вчера пробував и имав проблем со мапите.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
На www.igomyway.com да си го купиш. :) Бесплатна верзија не постои, освен ако сакаш кракната/пиратска ке побараш на странските форуми ама има заебанции со апдејти, мапи и треба убаво да се подеси за да работи нормално. Баш вчера пробував и имав проблем со мапите.
Само што го инсталирав IGo8 верзија 8.4.2.179971 со мапи за источна европа, работи перфектно.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Инсталирав adobe flash player 10.1 на LG P350 ама кога отварам игри или кога пребарувам преку browser не ми отвара flash :S

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Пред 4/5 дена ставив Android на HTC HD2, т.е. телефон кој користи Windows Mobile 6.5... но благодарение на XDA форумот, се е можно веќе :)

Прилично задоволен сум, за разлика од WM 6.5 кој цело време крашираше и излегуваше Don't Send поради некој апликации и плус катастрофа беа.

Зезната работа кај Android-ов е со Startup програмиве, никако не можат да се исклучат... бара некој root access... не ми се чепкаат вакви работи.

А и батеријава ја смука ненормално, мора некако да се снаоѓаш со Task Manager... замарање е у пичку матер. Сепак подобро ова, отколку срањето на Microsoft.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Пред 4/5 дена ставив Android на HTC HD2, т.е. телефон кој користи Windows Mobile 6.5... но благодарение на XDA форумот, се е можно веќе :)

Прилично задоволен сум, за разлика од WM 6.5 кој цело време крашираше и излегуваше Don't Send поради некој апликации и плус катастрофа беа.

Зезната работа кај Android-ов е со Startup програмиве, никако не можат да се исклучат... бара некој root access... не ми се чепкаат вакви работи.

А и батеријава ја смука ненормално, мора некако да се снаоѓаш со Task Manager... замарање е у пичку матер. Сепак подобро ова, отколку срањето на Microsoft.
стај си DarkyROM со роот 2.3.5 и можеш да избришеш буквално која апликација сакаш

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.546
Поени од реакции
4.449
Вчера купив Xperia Mini Pro и задоволен сум се, но ме мачи едно нешто. Инсталирав Task Killer и кога ќе стиснам на андроидчето ми вели од 10 до 15 task killed. Нормално ли е толку да бидат?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Вчера купив Xperia Mini Pro и задоволен сум се, но ме мачи едно нешто. Инсталирав Task Killer и кога ќе стиснам на андроидчето ми вели од 10 до 15 task killed. Нормално ли е толку да бидат?
Зависи во колку апликации си отвотил.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
стај си DarkyROM со роот 2.3.5 и можеш да избришеш буквално која апликација сакаш
Хмм, имам слушнато за овие Darky... да не имаш нешто линкче до него, а и упатство за HTC HD2 како да се среди?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Darky ромовите се само за Samsung Galaxy S/Captivate. :)
--- надополнето: Nov 2, 2011 7:18 AM ---
Хмм, имам слушнато за овие Darky... да не имаш нешто линкче до него, а и упатство за HTC HD2 како да се среди?
Неможеш да го инсталираш Darky на HD2 ама пак имаш избор на други ромови на XDA. Гледам има порт и за Winows phone 7 па можеш и тоа да пробаш, не е лош. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Nac3Fnf-lY4&feature=related
--- надополнето: Nov 2, 2011 7:44 AM ---
Task killer-ите не затвараат само апликации туку и системски процеси кои во моментот не се потребни, така да нема ништо погрешно во тоа. :) BTW таск килерите многу трошат батерија а и реметат некои апликации во работата па поделени се мислењата околу нив..

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Јас имам omnia 2 со winmo 6.5 и се мислев за да ставам андроид ама гледам дека андроидот за батерија е многу лош бидејќи никогаш не ги гаси апликациите туку ти треба некој таск килер за да го прави тоа, затоа е и побрз бидејќи кога ке стиснеш на веќе еднаш отворена апликација одма се крева како минимизирана е само.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас имам omnia 2 со winmo 6.5 и се мислев за да ставам андроид ама гледам дека андроидот за батерија е многу лош бидејќи никогаш не ги гаси апликациите туку ти треба некој таск килер за да го прави тоа, затоа е и побрз бидејќи кога ке стиснеш на веќе еднаш отворена апликација одма се крева како минимизирана е само.
Тука деллумно си во право, некои се гасат веднаш, а тие што не се гасат најчесто се повзани со други апликации односно за да работи една апликација мора да работи и друга. На пример со вклучување на WhatsUp апликацијата автоматски се подига и Google Maps во позадина зошто користи Send location.

Kajgana Shop

На врв Bottom