HEATHY
BARCA!
Многу лесно - USER MANUAL, баш за такви проблемчиња е![]()
bidi pokonkreten, ne te razbrav

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу лесно - USER MANUAL, баш за такви проблемчиња е![]()
Можеби има некаде понапред напишано, ме интересира дали може некој да ми предложи некоја квалитетна бесплатна навигација за HTC, конкретно за Sensation.
Вака . Го земав Samsung Galaxy Ace пред 20 дена. Батеријата ми држеше 6-7 саати без користиње на Wi-Fi . И отидов у т-мобиле ми дадоа друга батерија од друг телефон и оваа сеа ми држи околу 9-10 саати без користење на Wi-Fi.
Е сеа глеам што ми троши батерија и вика вака
Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %
Ми треба помош што е ова Phone idle и да ми помогне некој да ми каже колку проценти од батеријата ви зема ова на вас
Фала однапред и ќе бидам многу благодарен ако некој ми укаже помош
Не се секирај, така треба да биде, понекогаш зема и 80%.
Ама како може да ми држи батеријата 10 саати без употреба на Wi-Fi , без никаква употррба на нет без глеање клипови , имам инсталирано само 5-6 апликации и ништо повеќе кој не ги ни уклучувам?
Стварно не ми е јасно , ме пука нервоза
А 3г користиш ? Премалку е 10 саати без користење вифи.Вака . Го земав Samsung Galaxy Ace пред 20 дена. Батеријата ми држеше 6-7 саати без користиње на Wi-Fi . И отидов у т-мобиле ми дадоа друга батерија од друг телефон и оваа сеа ми држи околу 9-10 саати без користење на Wi-Fi.
Е сеа глеам што ми троши батерија и вика вака
Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %
Ми треба помош што е ова Phone idle и да ми помогне некој да ми каже колку проценти од батеријата ви зема ова на вас
Фала однапред и ќе бидам многу благодарен ако некој ми укаже помош
А 3г користиш ?
пробај инсталирај advanced task killerНе , ми го изгасија од т-мобиле и немам уклучено јас
пробај инсталирај advanced task killer
Тие task killer-ите трошат батерија, да знаеш, зошто нон-стоп работи во позадина. Изгаси 3Г и намести only GSM. Oди во settings/applications/manage applications и листај ги, исклучи се што мислиш дека не ти треба. Само пази некоја системска да не угасиш, само на даунлодираните.Имам брат , праам kill цело време кога ќе чепнам нешо ситно на телефонот