Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
maac, на маркетот не ми се појавува таква апликација, не можам да го најдам. Има ли можност да ставите тука линк па да јас скенирам??

Џои, тогаш не ми треба програм, тоа го има во самиот телефон.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Епа време е да се упдејтираш ко така

Член од
4 март 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdravo na site :helou:. Temamva vi e odlicna zaradi nea se zacleniv na forumot. Prv pat koistam androide sistem imam Galaxy S captivate, zasega sum zadovolen od telefonot brz e i dosta funkcionalen. Me interesira dali ima nekoj live wallpaper so makedonskoto znamence barav naokulu i ne mozam da najdam nisto takvo ako ima nekoj neka kaze. Blagodaram.

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
maac, на маркетот не ми се појавува таква апликација, не можам да го најдам. Има ли можност да ставите тука линк па да јас скенирам??

Џои, уште ова треба да го средам со бекапот и ќе апдејтам :) Ако можете да ми помогните, ќе ви бидам благодарна.

--- надополнето ---

Ух уште едно прашање.. Сега се решив да правам бекап преку компјутер т.е. да ги зачувам работите во ПС, пошто кај мене не работи тој програмот за бекап. Арно ама кога го поврзувам телефонот со ПСто преку кабел, не реагираат! И сеа ги поврзав преку Bluetooth. Можам ли да го упдејтам преку Bluetooth или морам преку кабел да ги поврзам за да упдејтам? И дали е тоа вистина дека не можам директно на 2.3 туку мора прво 2.1? Како да упдејтам на 2.1.???

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Џои, уште ова треба да го средам со бекапот и ќе апдејтам :) Ако можете да ми помогните, ќе ви бидам благодарна.

--- надополнето ---

Ух уште едно прашање.. Сега се решив да правам бекап преку компјутер т.е. да ги зачувам работите во ПС, пошто кај мене не работи тој програмот за бекап. Арно ама кога го поврзувам телефонот со ПСто преку кабел, не реагираат! И сеа ги поврзав преку Bluetooth. Можам ли да го упдејтам преку Bluetooth или морам преку кабел да ги поврзам за да упдејтам? И дали е тоа вистина дека не можам директно на 2.3 туку мора прво 2.1? Како да упдејтам на 2.1.???
еве ти линк од форумов како да направиш упдејт од 1.6 на 2.1 http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/318798/android-2-1-update-from-lg/ инаку упдејт преку bluetooth нема да можеш ,а
за поврзување со PC симни си LGPCSuite плус на линков ги имаш драјверите за телефонот да ги инсталираш на PC па пиши што ќе направиш

--- надополнето ---

Џои, тогаш не ми треба програм, тоа го има во самиот телефон.
еве ти линк од апликацијата https://market.android.com/details?id=com.BackupEverything&feature=search_result

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ух, фала ви на сите што се потрудивте да ми одговорите!

Јас пред 20 мин, на своја рака го упдејтав телефонот на 2.1. Одев по туторијалот на Џои од стр 15. со тоа што откако ми се апдејта телефонот, јас не успеав да го направам тоа со кликање на камерата и копчето за уклучување, едноставно ништо не се дешаваше... Телефонот сам ми се рестартира, и почна да работи. Уопште не реагираше кога повторно го поврзав со ПСто, не бараше никакви драјвери. Се надевам дека не е тоа ништо страшно?????

Сега го пробав, работи, супер е, засега е ОК.

--- надополнето ---

Бај д веј само да кажам дека мемориската картица беше внатре (сабајлево напраив бекап на ПС) ама ништо не е избришано од неа??

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ај поискусни кажете како сега од 2.1 да го апдејтам на 2.2 или 2.3??

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
Па знам по тој апдејт јас го апдејтав на 2.1 ама како треба сега за 2.3? Све одново како што праев? А што да праам кога не ми реагира кога кликам камера и копче за уклучување?

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Имам LG P500, но имам еден проблем апликациите не ми се инсталираат на картичката а имам софтвер 2.2 фројо, дали некој ќе може да ми каже како да го решам проблемот.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Па знам по тој апдејт јас го апдејтав на 2.1 ама како треба сега за 2.3? Све одново како што праев? А што да праам кога не ми реагира кога кликам камера и копче за уклучување?
Како не ти реагира? Исклучиго телефонот и држи на камера + тоа за уклучување. Ќе се појави логото и ќе се изгуби и тогаш поврзиго со кабелче на ПЦ. Значи телефонот ДА НЕ ТИ БИДЕ поврзан со кабел

Имам LG P500, но имам еден проблем апликациите не ми се инсталираат на картичката а имам софтвер 2.2 фројо, дали некој ќе може да ми каже како да го решам проблемот.
Влези во settings - applications - menage applications и ќе ги видиш апликациите што ги имаш инсталирано. Ќе кликниш на која сакаш и ќе видиш имаш повеќе опции и меѓу нив има MOVE TO SD.

Тоа е тоа

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Спор ви е на вас Фејсбукот на Андроид? Јас имам Wildfire и му треба доста време додека да отвори Chat пример...
И може некој да ми објасни што е разликата помеѓу двата блицови? Има еден обичен и еден со буква А.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Спор ви е на вас Фејсбукот на Андроид? Јас имам Wildfire и му треба доста време додека да отвори Chat пример...
И може некој да ми објасни што е разликата помеѓу двата блицови? Има еден обичен и еден со буква А.
Слаб ти е интернето, а за блицо едното е автоматски а другото да свети секогаш

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Question Imam Xperia X8 i imam problem so pustanje videa, mp4 avi mkv kakov i da e format secka ili e nesinroniziran, zvukot si odi ok dodeka videoto tera so nekoj 5fps.....
Probani se QQPlayer ArcMedia Meridian Vplayer ni eden ne dava kvalitetna reprodukcija.....
Dali e mozno vo pozadina da mi rabotat nekoj servisi koi zemaat od RAM memorijata?
So Task Killer gi isklucuvam site procesi i imam 70mb availible od 160 i kusur kolku sto ima Xperiata. Na sto odat ostanatite 90mb? Kolku voopsto zema Android 2.1?

Kajgana Shop

На врв Bottom