Android корисници (проблеми, прашања, совети)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
На Wi-Fi мрежата на која си поврзан (таа која те дисконектира) направи и Forget и потоа повторно конектирај се на неа.
Pak me diskonektira..Pred dva dena mi izleze ovoj problem.Me nervira mnogu zasto dosega nemav nikakov problem,a sega ne znam sto e rabotata sto me diskonektira.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Како на друг начин,не те разбирам..
самиот смартфон памти кога се конектираш преку Фај-Вај значи како што кажа горе тоа што си конектирал направи Forget и потоа рестартирај смартфонот на таков начин ќе се избрише како да кажам кеш меморија или диск-кленап така да изразам или нешто слично .

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
самиот смартфон памти кога се конектираш преку Фај-Вај значи како што кажа горе тоа што си конектирал направи Forget и потоа рестартирај смартфонот на таков начин ќе се избрише како да кажам кеш меморија или диск-кленап така да изразам или нешто слично .

За такво нешто имаш апликација која ја добро ја врши работата.

Ако ова не му помогне.... нека си го провери добро рутерот ... можеби тој рестартира или дисконектира.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
jas iam problem so data usage mi pisi data usage warning for facebook synic calendar ?

Најверојатно си бркал во опциите во Usage.

Таму ти е изместено на колку време и на колку потрошен интернет да ти дава предупредување.
Разбркај се таму..... ќе се снајдеш!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Вака, јас пак малце да позамарам.
Купив e-reader, со намена да биде e-reader, односно да не оќоравам додека читам (што е случај со Галаксито, бидејќи brightnessот ми е на максимум).
Е сега, гледав да има опциичка плус, ама и да не кошта нешто многу, и така купив едно срање во боја.
Станува збор за Pandigital, модел R7T40WWHF1.

Значи, тастатурата е крајно нефункционална, онака мака мачиш зборче да напишеш, затоа што колку сакаш калибрирај го, пак наместо delete ќе се ,,стисне,, L.
Итн.

Не знам дали е возможно да се направи апдејт на андроидот (ах, да, анд. 2.3 е) од причина што сакам да инсталирам Google Play (кој го нема фабрички) и да симнам некоја корисна апликација. Бидејќи Галаксито го користам исклучиво за забава, а ова му е намената да биде ,,работно,,. Ама не можам ништо асално да ставам во него, па сега за сега, само романчиња читам.

Ако може некој некако да помогне, да го опраиме малце од малце, многу ќе бидам благодарна :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Вака, јас пак малце да позамарам.
Купив e-reader, со намена да биде e-reader, односно да не оќоравам додека читам (што е случај со Галаксито, бидејќи brightnessот ми е на максимум).
Е сега, гледав да има опциичка плус, ама и да не кошта нешто многу, и така купив едно срање во боја.
Станува збор за Pandigital, модел R7T40WWHF1.

Значи, тастатурата е крајно нефункционална, онака мака мачиш зборче да напишеш, затоа што колку сакаш калибрирај го, пак наместо delete ќе се ,,стисне,, L.
Итн.

Не знам дали е возможно да се направи апдејт на андроидот (ах, да, анд. 2.3 е) од причина што сакам да инсталирам Google Play (кој го нема фабрички) и да симнам некоја корисна апликација. Бидејќи Галаксито го користам исклучиво за забава, а ова му е намената да биде ,,работно,,. Ама не можам ништо асално да ставам во него, па сега за сега, само романчиња читам.

Ако може некој некако да помогне, да го опраиме малце од малце, многу ќе бидам благодарна :)
иди на интернет и барај swift key.apk и симни ја и инсталирај ја, боље тастатура амин.. Иначе платена верзија е и плус штом немаш google play ова ти е најбоље опција.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
иди на интернет и барај swift key.apk и симни ја и инсталирај ја, боље тастатура амин.. Иначе платена верзија е и плус штом немаш google play ова ти е најбоље опција.
Да ми беше за платена верзија, ќе купев Киндл и немаше со ништо да се замарам :)
Нештово го купив екстра ефтино, некои 70 долари. Ама па не очекував волку срање, мислам..
Постои ли начин да се апдејтува андроидот?

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Да ми беше за платена верзија, ќе купев Киндл и немаше со ништо да се замарам :)
Нештово го купив екстра ефтино, некои 70 долари. Ама па не очекував волку срање, мислам..
Постои ли начин да се апдејтува андроидот?
абе платена е ама кога ја зимаш од интернет ја наоѓаш за free, од google play се плаќа некој 2-3 долари.. Изгледа не ме сфати и би требало да можеш да одиш во settings-about-check for software update

Kajgana Shop

На врв Bottom