Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Mи ја дават и инсталираната ама џабе ја штиклирам неа кога пак ми ја дават оваа од LG пошо не можам да ја одштиклирам. 4.0 андриод имам, и имам македонска подршка на дифолтнава ама погоре објаснив кој ми е проблемот на таа тастатура.
Kога ќе имаш вклучена тастатура за пишување горе лево во нотификациониот бар треба да се појави икона со тастатура и опција Choose input method и од таму ќе можеш да избереш која тастатура сакаш да ја користиш.

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
Mи ја дават и инсталираната ама џабе ја штиклирам неа кога пак ми ја дават оваа од LG пошо не можам да ја одштиклирам. 4.0 андриод имам, и имам македонска подршка на дифолтнава ама погоре објаснив кој ми е проблемот на таа тастатура.
Кога сакаш да пишуваш со македонската кликни на местото каде се пишува и задржи со прстот, потоа избери Input metod и потоа избери си ја македонската тастатура, ќе мораш да менуваш наизменично што кога ти треба.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој што се разбира повеќе од телефониве нека ми кажи што можи да е проблемов. Значи вака батеријата многу брзо ми се празни 8-9 часа ама имам заприметено дека ко ке го ставам да се полни се полни 40мин до 1час и кажува дека е 100% полн. Дали можи до полнењето да е проблемот или до батеријата е ? Иначе телефонот е Самсунг Галакси С2.

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Исти проблем имам и јас али обично андроид телефониве толку држат батерија ден до ден ипол ако го користис нон стоп помлаце и од 10 саата.

Ај некој нека каже дали со некоја апликација за штедење на батерија ке држи батерија поише или нема врска :) доколку има таква апликација која е :)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Исти проблем имам и јас али обично андроид телефониве толку држат батерија ден до ден ипол ако го користис нон стоп помлаце и од 10 саата.

Ај некој нека каже дали со некоја апликација за штедење на батерија ке држи батерија поише или нема врска :) доколку има таква апликација која е :)
Има апликации, само колку ќе ти завршат работа незнам

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easy.battery.saver&hl=en

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gpo.greenpower&hl=en

Исто така јас практикувам Use only 2G Networks ( тоа заштедува батерија )

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Имам HTC ONE X рутнат, му ставив Clean Rom барем така мислам(прашањето ми е како да дознаав дали сум го ставил) бидејќи Clean Rom е скоро исти како ромот со кој што доаѓа телефонот,а не можам да приметам разлика по ништо. Како да дознаав дали сум ставил Clean Rom и како да го customise по моја желба. Пишувајте на јазик за прости,дека сеуште сум нов на целава андроид сцена :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам HTC ONE X рутнат, му ставив Clean Rom барем така мислам(прашањето ми е како да дознаав дали сум го ставил) бидејќи Clean Rom е скоро исти како ромот со кој што доаѓа телефонот,а не можам да приметам разлика по ништо. Како да дознаав дали сум ставил Clean Rom и како да го customise по моја желба. Пишувајте на јазик за прости,дека сеуште сум нов на целава андроид сцена :D
Settings - About. Ќе ти пишува верзија на ром. Кај мене, сток андроид.

Screenshot_2012-12-26-11-53-36.png

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Инсталирав скајп на Алкател 985 кој по дефолт има Android OS, v2.3.6 и сега имам проблем, не можам никако да се најавам на скајп :( а другите апликации си работат најнормално (фејсбук на пример).
Ако може некој совет како да го решам проблемот, пробав со деинсталирање на програмката и повторно инсталирање но не ми успеа :(

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Vodafone smart II e телефонот, некоја опција да преземените содржини од нет да ги зачувува на мемориска а не во телефон?

Sent from my LT22i

DarthKaran

Gray Jedi
Член од
4 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
123
имам desire c со ICS android. пред 2 дена направив некој систем апгрејд, не видов ни за што, автоматски ми беше наместено и сега не ми работи плеј стор. можам да отворам, кликам на апликација да се инсталира и ништо не се случува, само вика инсталинг. ако го исклучам и повторно одам на апликацијата во плеј стор ми вика дека е инсталирана ама на телефон нигде ја нема.
ако ја снимам на картичка и ја инсталирам од таму, се оди без проблем
да не имал и некој друг сличен ваков проблем или да знае како да се реши?

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
имам desire c со ICS android. пред 2 дена направив некој систем апгрејд, не видов ни за што, автоматски ми беше наместено и сега не ми работи плеј стор. можам да отворам, кликам на апликација да се инсталира и ништо не се случува, само вика инсталинг. ако го исклучам и повторно одам на апликацијата во плеј стор ми вика дека е инсталирана ама на телефон нигде ја нема.
ако ја снимам на картичка и ја инсталирам од таму, се оди без проблем
да не имал и некој друг сличен ваков проблем или да знае како да се реши?
Исчисти го кешот на плеј стор.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
кој би рекол дека толку банална е работата :)
фала многу (y)
Тоа е основно правило кај андроид апликациите. Зафркава? Чистиш кеш. Исто како кај компјутерите, зафркава? Го рестартираш. :pos:

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Може некој да ми пушти туторијал за инсталирање на twrp recovery на Htc One X (international дека најдов 10000 за AT&T верзијата) или како да инсталирам custom rom со помош на clockwork recovery ?

Kajgana Shop

На врв Bottom