Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Dali nekoj znae koklu se sigurni kineskine web strani za kupvenje, dali trebit da ima nekoj posebni oznaki za da se vidi dali se sigurni, i za mobilen telefon od 120 dolari kolku mozi da bidi carina so se posta i ddv?pozz

http://brando.com/ Оваа е тајванска страна имам доста работи порачано oд сега стигнало се, али последно време ја направија да се плака само преку paypal така да ја баталив. Искрено пола од работите после недела дена цркнаа така да види сега колку ке ти се исплати мобилен од некој кинески сајт, поштарината ме чинеше 3$ по производ, царина и ддв немаше бидејки се дрангулии нема ништо посебно, а дали се безбедни некој еве мал совет:

• Купувајте кај web трговци на коишто им верувате. Ако не сте чуле за нив, проверете ги. Бидете внимателни, како кога правите нарачки преку пошта или телефон;
• Бидете сигурни дека web страницата од каде што купувате ви дозволува да користите безбеден web browser како што се Internet Explorer или Mozzila или сл. Ќе знаете дека страницата каде што вршите нарачка е кодирана и безбедна ако на долниот лев агол на прозорецот на browser - от се појави заклучена брава или непрекинат синџир . Во повеќето случаи, адресата на трговецот исто така ќе се промени од http:// во https://. Ако бравата е отворена или пак синџирот прекинат, не е безбедно, па препорачуваме да купувате на други web страници;
• Ако користите web страница што бара ваша регистрација, чувајте ја вашата лозинка во тајност;
• Водете евиденција за направените трансакции при што ќе ја отпечатите страницата со нарачката како и условите на купувањето или пак запишете го телефонскиот број на трговецот, неговата e - mail адреса и Интернет адреса која почнува со http:// - заедно со она што сте го купиле, цената и датумот. Повеќето on line трговци им праќаат на потрошувачите e - mail со комплетна информација и податоци за купувањето. Чувајте ги овие информации;
• Проверете ги политиките за достава и враќање на производот. Web страницата исто така треба да ве извести за начинот на испорака и трошоците, валутата што се користи како и даноците што се плаќаат. Имајте во предвид дека увозните царини можат да бидат скапи;
• Ако се претплатувате, бидете сигурни дека претплатата се однесува само на оној период за којшто сте заинтересирани. Не согласувајте се на нешто коешто не го разбирате во целост – договор склучен на web страница е законски обврзувачки.

Ми стигна рачниот часовник од Chelsea watch, 8 дена откако го порачав и ми земаа 100 денари во поштата

Да не знае некој кај можам да го најдам продуктов на друго место? Пробав неколку селери, сите бараат над 50$ поштарина. Кај нас чудово го нема, морам онлајн да го нарачам али нигде не успеав да најдам со асален шипинг.

Да не знае некој кај можам да го најдам продуктов на друго место? Пробав неколку селери, сите бараат над 50$ поштарина. Кај нас чудово го нема, морам онлајн да го нарачам али нигде не успеав да најдам со асален шипинг.
Овде.

Narode zdravooo...prilicno nov clen sum tuka...:toe: Moze li nekoj da mi pomogne so MTURK? kako ide seto toa? Ne mi e voopsto jasno! Fala vi odnapred!

Сакам да купам од amazon.co.uk

Виза електрон од Тутунска не ми прифаќа
Виза од Стопанска не ми прифаќа

Дај кажете што картичка прифаќа

Пробај со која и да било КРЕДИТНА картичка, или извади си дебитна мастер кард или виза интернет од СТБ или некоја друга банка :) ако нешто не ти е јасно слободно прашај :) поз.

Јас еве веќе 3 г. пазарам од британскиот(и американскиот)Амазон со Виза електрон од УНИ-банка.

Imam nekoj dolar zaraboteno na mturk i sakam da gi iskoristam za kupuvanje... kako da go napravam toa? I sakam na primer da si kupam usb flash drive ili obleka nesto, ama veli ne isporacuvale na dadena adresa... postoi li moznost da se poraca za Mk? Kako?

До мене било, погрешни цифри сум укуцал, ипак работело. Фала на сите за помошта.

Порачав 3 цедеа на 8ми овај месец,али го одбрав најбавниот shipping
И сеа уште не се стигнати,,,Од прилика кога треба да стигнат ? некое искуство ? поз

Порачав 3 цедеа на 8ми овај месец,али го одбрав најбавниот shipping
И сеа уште не се стигнати,,,Од прилика кога треба да стигнат ? некое искуство ? поз
до 8-9 најкасно ке стигнат

До сега ми имат стигнувато порано многу работи.. пред 2-3 години... сега последен пат некако многу е матна работата со Амазон... последно нешто шо беше порачав патики на мојата бивша женска .. пристигнаа за недела време... потоа си порачав едно дуксерче и маичка ...курац.. не стигна.. ми се идеше да ги убијам..џабе се расправав во поштата... некогаш и во пошта крадат мајке и га спалим... за тоа луѓе..не помислувајте никако да порачувате од страни кои изгледаат малку добро .. имаат појќе работи на неа све и свашта да купиш.. немојте па да пробате со ваша картичка да одите у шопинг :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom