Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи до тежината на пакетот....вредноста... и зависи која пошта ја избираш нормално.. од многу работи зависи ... :D

Mислам дека некој прашуваше еднаш за нарачување на Kindle. Изгледа ова е од неодамна, има намалена верзија што ја праќаат worldwide (вклучувајќи ја и Македонија).

Ако може некој од мтуркџиите да провери дали кога ќе нарачува производ, во payment method постои опцијата "Pay using your Amazon Payments balance".
Тоа го користев кога нарачував пред 6-7 месеци, ама сега ја нема таа опција.

Нешто им е изменето, и кај мене го нема тоа, ама прошлава недела баш нарачував нешто и исто вака беше дур не префрлив пари од мтурк на амазон, а тогаш директно ме однесе да платам со тие пари. Да не префрлам сеа пари да проверам, ќе паднам у искушение да ги потрошам, ама сигурен сум дека може да се плати од мтурк.

Само, читав коментари за овој киндл, и некако беа не баш наклонети, и имаа најдено многу маани на новава верзија. Повеќе од еден месец е пуштен интернационално, и бев загреан да го земам, плус и доста ефтин е споредено како беше до скоро, ама ме пишмани, кој ќе се нервира со ситници.

Нешто им е изменето, и кај мене го нема тоа, ама прошлава недела баш нарачував нешто и исто вака беше дур не префрлив пари од мтурк на амазон, а тогаш директно ме однесе да платам со тие пари. Да не префрлам сеа пари да проверам, ќе паднам у искушение да ги потрошам, ама сигурен сум дека може да се плати од мтурк.

Само, читав коментари за овој киндл, и некако беа не баш наклонети, и имаа најдено многу маани на новава верзија. Повеќе од еден месец е пуштен интернационално, и бев загреан да го земам, плус и доста ефтин е споредено како беше до скоро, ама ме пишмани, кој ќе се нервира со ситници.
За какво префрлање се работи, мислиш на gift certificate?

А може ли некој да ми каже дали има порачано патики од amazon.com и како иде царинењето на облека..

Може некој да ми каже како оди порачката со гифт сертификат? Имам 27 фунти на amazon.co.uk, прв пат купувам, најдов реселер кој испорачува во Македонија но ми бара мастер кард или некоја друга картичка...

Може некој да ми каже како оди порачката со гифт сертификат? Имам 27 фунти на amazon.co.uk, прв пат купувам, најдов реселер кој испорачува во Македонија но ми бара мастер кард или некоја друга картичка...
mislam deka gift certificate moze samo na oficijalniot sajt da se koriste, ne moze na reseller-i.

mislam deka gift certificate moze samo na oficijalniot sajt da se koriste, ne moze na reseller-i.
86807425.png

Сертификатот веќе е активиран на amazon.co.uk можам да проверам дека имам 27 фунти. Но ако сакам нешто да порачам ми бара картичка.

Па стави картичка, дебитна Visa Electron од тутунска функционира, а веројатно има картички и од други банки што ги прифаќаат.

Кај најде gift certificate? Некој ти го подари?

Па стави картичка, дебитна Visa Electron од тутунска функционира, а веројатно има картички и од други банки што ги прифаќаат.

Кај најде gift certificate? Некој ти го подари?
Ајде ќе пробам...
А цена за превоз зема нахнадно? Или вклучена е тука? Појма неам ништо од ова прв пат порачувам не можам да се снајдам :)

Собрав поени на beterz.com за топка и ми дадоа подарок плус гифт сертификат. :)

А може ли некој да ми каже дали има порачано патики од amazon.com и како иде царинењето на облека..

Јас од Амазон америчкиот си купив патики.Патиките беа 70 долари,уште 25 платив за shipping до Македонија .Платив со балансот од мтурк.Ми стигнаа по три недели,ги подигнав во пошта и платив 200 денари толку.

resellerот се вика RUZE Shoes.Тие праќаат од кај нас. Имам и од Karmaloop купено дуксер и кај нив shippingot е 25 долари.

By the way,пишувајте ги продавачите на Амазон кој праќаат работи до кај нас со разумна цена.Чисто да не не лутаме низ Амазон кога бараме нешто!

знаете ли некоја фора да ги правиме и овие задачиве што се us only?? многу јаки пари има тука...ако има некоја фора да сокриеме ип адреса или нешто слично да ги обереме :pos2:

знаете ли некоја фора да ги правиме и овие задачиве што се us only?? многу јаки пари има тука...ако има некоја фора да сокриеме ип адреса или нешто слично да ги обереме :pos2:
Веројатно тука игра улога со која земја си го отворил акаунтот, мислам дека не е до ип адресата.

ip adresata sigurno proveruvaat ali sepak pisis drzava koga se registriras.
ako pisis lazni podatoci posle pa kako ke naracuvas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom