- Член од
- 31 јули 2009
- Мислења
- 206
- Поени од реакции
- 43
Луге едно прашање дали треба да се пише МК во полето state?
Зависи од продавачот дали ги испорачува за Македонија, а од шипингот зависи цената... Царина на тие маици не би требало да платиш воопшто.Дали можат од амазон да ми префрлат маици до дома?? 2 сакам да порачам по 17$????и колку пари ке ми земат за шипинг и за царина ако знае некој точно или од прилика нека кажи преку ПП или одве.ФАЛА
Кога ќе избереш држава Македонија, нема да имаш потреба да го пополнуваш тоа поле.Луге едно прашање дали треба да се пише МК во полето state?
Тоа се однесува на физичко поминување на граница, до сеа беше роба до 175 евра вредност да можеш да внесеш. Ама ако го зголемат тоа, ваљда би требало да го зголемат и лимитот за пратки преку пошта, тоа е сега за сега 45 евра.Има некои размислувања во Владава сите прозиводи до 350 евра(наместо сегашните 45) вредност да не се царинат.
И колку ке е од прилика цената на шипингот ако цената на маиците заедно е 40$Зависи од продавачот дали ги испорачува за Македонија, а од шипингот зависи цената... Царина на тие маици не би требало да платиш воопшто.
Нема врска цената на маиците со шипингот... Ти пишува од таму од кај што сакаш да ја купиш маичката.И колку ке е од прилика цената на шипингот ако цената на маиците заедно е 40$
Nekoi ne isporacuvaat vo MK. Skapo im e. Inaku za u USA se sosema solidni i ok.Има некој купувано книги од препродавачи од Amazon??? Има многу ефтини книги, за 1 долар + 3-4 долари shipping... Пишува дека продавачите поддржуваат меѓународна испорака, но кога сакам да ја купам книгата... ми се појавува ова:
Решение?
Најверојатно ќе ги купам од betterworldbooks.com но на Амазон имам повеќе избор :nerv:
od kade da znaeme be bespolez, pisi koi maici, daj link, ako isporacuvaat ke ti kazeme.И колку ке е од прилика цената на шипингот ако цената на маиците заедно е 40$
shippingot e neverojatno eftin.Btw: Да се пофалам, си порачав неколку парчиња парфеми, и само за 5$ shipping ми ги испратија сите.... и стигнаа во Македонија за 2 дена преку DHL
Сеуште се чудам како?
Купи си го од Амазон, поефтин е.Сакам да купам саат од 100$ од timex.com еве го линкот на сајтот http://www.timex.com/Timex-Mens-Retrograde/dp/B0012Y2VOG
Ме интересира дали ке треба да платам царина( и колку ) и дали го испорацуваат. Благодарам од напред ...