Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
Луге едно прашање дали треба да се пише МК во полето state?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Дали можат од амазон да ми префрлат маици до дома?? 2 сакам да порачам по 17$????и колку пари ке ми земат за шипинг и за царина ако знае некој точно или од прилика нека кажи преку ПП или одве.ФАЛА
Зависи од продавачот дали ги испорачува за Македонија, а од шипингот зависи цената... Царина на тие маици не би требало да платиш воопшто.
Луге едно прашање дали треба да се пише МК во полето state?
Кога ќе избереш држава Македонија, нема да имаш потреба да го пополнуваш тоа поле.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Има некои размислувања во Владава сите прозиводи до 350 евра(наместо сегашните 45) вредност да не се царинат.:vozbud:

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Има некои размислувања во Владава сите прозиводи до 350 евра(наместо сегашните 45) вредност да не се царинат.:vozbud:
Тоа се однесува на физичко поминување на граница, до сеа беше роба до 175 евра вредност да можеш да внесеш. Ама ако го зголемат тоа, ваљда би требало да го зголемат и лимитот за пратки преку пошта, тоа е сега за сега 45 евра.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Зависи од продавачот дали ги испорачува за Македонија, а од шипингот зависи цената... Царина на тие маици не би требало да платиш воопшто.
И колку ке е од прилика цената на шипингот ако цената на маиците заедно е 40$

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Нема врска цената на маиците со шипингот... Ти пишува од таму од кај што сакаш да ја купиш маичката.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Има некој купувано книги од препродавачи од Amazon??? Има многу ефтини книги, за 1 долар + 3-4 долари shipping... Пишува дека продавачите поддржуваат меѓународна испорака, но кога сакам да ја купам книгата... ми се појавува ова:
Решение?
Најверојатно ќе ги купам од betterworldbooks.com но на Амазон имам повеќе избор :nerv:
Nekoi ne isporacuvaat vo MK. Skapo im e. Inaku za u USA se sosema solidni i ok.

od kade da znaeme be bespolez, pisi koi maici, daj link, ako isporacuvaat ke ti kazeme.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Дали некој има купувано преку Amazon со Maestro картичка? :raz: Me интересира дали поддржуваат такви картички...

А

Ајсшутер

Гостин
Ме интересира колку одприлика ќе земат царина на нешто купено до 20 долари, сакам да земам USB мини правосмукалка и уште некои поситни работи.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Нема да ти земат царина, ама види дали испорачуваат за Македонија такви ствари :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Btw: Да се пофалам, си порачав неколку парчиња парфеми, и само за 5$ shipping ми ги испратија сите.... и стигнаа во Македонија за 2 дена преку DHL

:vozbud: Сеуште се чудам како?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Btw: Да се пофалам, си порачав неколку парчиња парфеми, и само за 5$ shipping ми ги испратија сите.... и стигнаа во Македонија за 2 дена преку DHL

:vozbud: Сеуште се чудам како?
shippingot e neverojatno eftin.
a DHL ti e brza posta, nivni avioni nivna mreza si imaat.
arno davacki ne ti stavile oti zaebavaat DHL tuka.
super si pominal.
aj sea namirisaj se.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Сакам да купам саат од 100$ од timex.com еве го линкот на сајтот http://www.timex.com/Timex-Mens-Retrograde/dp/B0012Y2VOG
Ме интересира дали ке треба да платам царина( и колку ) и дали го испорацуваат. Благодарам од напред ...
Купи си го од Амазон, поефтин е.

И тоа од овој селер, испорачува за само 15 долари.

Севкупно, часовникот и поштарината ќе те фатат $89, а за царина не знам, немам порачувано часовник.

Ако го порачаш и ти стигне, напиши овде дали (и колку) ти потражиле овде за царина и данок, затоа што и јас се интересирам.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
јас порачував саат од амазон околу 40 долари + шипинг 10 долари и тука платив само 100 ден во пошта
@димитар, дај линк да видеме што парфемчиња има :)

Kajgana Shop

На врв Bottom