Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
M

mercenary

Гостин
tamu sto pise toa plakas, proizvodot i postarina
davacki kako carina tuka se plakat dokolku ima potreba
Аха,значи производот и поштарината (да ми го донесат од УК до Ск)ги плаќам од парите на акаунтот а царина во пошта,така разбрав.
А царина да не знаеш од прилика колку се плаќа,ова прашувам дека ми е страв да не ме ошурат ако купам нешто и да немам пари во пошта царина да платам и џабе да сум дал пари за производот.
Фала за помошта.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
carina kako ke gi navee tia tamu. samo za drvo se tie tamo vo carinska ispostava. ednas stiga bez carina, ednas na istata rabota znaat da opnat davacki kolku pola od vrednosta na proizvodot.
zatoa ne mozam da ti kazam. vidi si na http://customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1
kolku davacki ima za proizvodot koj mislis da go naracas i ako ti stignat davacki povek od toa ispecati si od carinskiot vodic i nosi im go.
i raspravaj se so niv. samo tka ke isteras pravda.
inaku do 45evra ne treba da carinat nisto, ali kako sto rekov kako ke mu tekne na vrabotenite tamo.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
кај се гледа со која пошта го праќаат??? идам у product details ама не гледам преку што иде....

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
кај се гледа со која пошта го праќаат??? идам у product details ама не гледам преку што иде....
Ќе одиш во инфо страната на продавачот од кај што сакаш да го купиш производот, и таму има shipping rates, колку наплаќаат за доставата и на кој начин, и обично има напишано преку што испраќаат. Ако не пишува, секогаш можеш да им пишеш мејл, да ги прашаш на кој начин ќе го пратат производот до твојата држава.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
не пишуваше ништо ме мрзесе да им праќам мејл викам ај нека иде...и денес ми стига мејл дека ми е...демек дека тргнала порачката...глеам со ројал мејл некоиси шипинг спид стандард беше ми зема само 13 фунти вкупно за 2 продукта за шипинг, коа плаќав...е сеа зборот ми е шо мислите ке треба ли да си спремам плус пари ко ке дојде тука:pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Колку ќе земат царина овие нашиве за рачен саат 230 долари вреден, знае некој?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Има некој купувано книги од препродавачи од Amazon??? Има многу ефтини книги, за 1 долар + 3-4 долари shipping... Пишува дека продавачите поддржуваат меѓународна испорака, но кога сакам да ја купам книгата... ми се појавува ова:
We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below
Решение?
Најверојатно ќе ги купам од betterworldbooks.com но на Амазон имам повеќе избор :nerv:

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Има некој купувано книги од препродавачи од Amazon??? Има многу ефтини книги, за 1 долар + 3-4 долари shipping... Пишува дека продавачите поддржуваат меѓународна испорака, но кога сакам да ја купам книгата... ми се појавува ова:
Решение?
Најверојатно ќе ги купам од betterworldbooks.com но на Амазон имам повеќе избор :nerv:
Toa 3-4 долари shipping е за Америка, за Европа важат други тарифи. А ако пишува дека имаат и international shipping, тоа може да значи дека испорачуваат до Канада, на пример, не значи дека носат во цел свет. Треба да видиш на shipping rates страната на продавницата дали меѓу локациите кај што доставуваат ја има Европа, а штом ти дава таква информација при порачката најверојатно не доставуваат до Европа.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Решение?
Пробај на amazon.co.uk има некои работи одат од таму.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Toa 3-4 долари shipping е за Америка, за Европа важат други тарифи. А ако пишува дека имаат и international shipping, тоа може да значи дека испорачуваат до Канада, на пример, не значи дека носат во цел свет. Треба да видиш на shipping rates страната на продавницата дали меѓу локациите кај што доставуваат ја има Европа, а штом ти дава таква информација при порачката најверојатно не доставуваат до Европа.
Од тој продавач пишува дека ЗА МАКЕДОНИЈА доставувањето изнесува ако не се лажам, не беше повеќе од пет долари :)
Пробај на amazon.co.uk има некои работи одат од таму.
Видов и таму... но некако повеќе ми се исплаќа од, www.betterworldbooks.com, плус shipping-от е само 4 долари :) Сепак фала :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Решение?
Нема решение.Ако ти излезе таква порака значи дека не испраќаат за МКД.:toe:

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Јас сакам да купам еден жетон таму :D вреди се на се 6$ па ме интересираше колку ке ми излезе поштарина да не е повеке од него?

П

Паган-др

Гостин
Малце оф топик, ама гледам и тука се правело муабет за мтурк.

Од прилика за колку време ќе ми одговорат на HITs?

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Малце оф топик, ама гледам и тука се правело муабет за мтурк.

Од прилика за колку време ќе ми одговорат на HITs?
Зависи од тие што ги постирале, а најчесто одговараат и плаќаат откако ќе се изработат сите од таа група или кога ќе им истече рокот :)

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Дали можат од амазон да ми префрлат маици до дома?? 2 сакам да порачам по 17$????и колку пари ке ми земат за шипинг и за царина ако знае некој точно или од прилика нека кажи преку ПП или одве.ФАЛА

Kajgana Shop

На врв Bottom