Alcatraz

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
The 4400 започна многу поспектакуларно.Серијава вака почетно ништо посебно,ај ќе видиме наредни епизоди.

Сеа го изгледав пилотчето и ми се свиДе серијава. Ги хејтам сите серии и филмови кои имаат барем малце Sci-Fi во нив, ама тука ќе напраам исклучок. Не е нешто посебно, ама интересна ми е.

Ги изгледав 2те епизоди и не сум нешто импресиониран од серијата. Сака Абрамс да го повтори успехот со Lost, па затоа пак сега иде на иста карта - мистерија. Мада некако оваа серија има лоша замисла уште од старт. How the hell 300 луѓе патувале низ времето??? Барем во Lost почекаа до 4та сезона да направат нешто такво, а овдека уште од старт.
Плус, никако не можам да го сварам фактот што паметна американка-плавуша е главен лик во серијава (mindfuck).

Серијава многу ми наликува на "Breakout Kings" само со многу подобра кинематографија, едитирање, звук и евентуално приказна. Али Breakout Kings беше fail, па ќе видиме што ќе биде со оваа. Не сум преголем оптимист.

How the hell 300 луѓе патувале низ времето???
не зезај, додека овде имаме само неколку прашања, со LOST имавме мал милион
мада рано е, и овде може да станат мал милион :D
Серијава многу ми наликува на "Breakout Kings" само со многу подобра кинематографија, едитирање, звук и евентуално приказна.
Се сложувам :) и мене ме потсеќа некако на Breakout Kings.

не зезај, додека овде имаме само неколку прашања, со LOST имавме мал милион
мада рано е, и овде може да станат мал милион :D
Да, ама во серијава све ми изгледа некако исфорсирано. Не знам... Како и многу други на форумов, и на мене Lost ми ја промени перцепцијата за одлична серија. Може затоа после неа само Game of Thrones ме воодушевила, а оваа ми изгледа сосема просечно.

Btw, ја изгледав и 3тата епизода. Му дале повеќе време на Харли во неа и на некој начин ми се допадна. Има некој специфичен темен тон серијава кога ги даваат флешбековите од алкатраз и тоа некако многу ми се свиѓе. Али таа плавушата уште ја мрзам :cautious:

мене ми е како мало парче cherry pie... сакам да ја голтнам!

Првите две ги изгледав и не сум воопшто воодушевен од серијава, за сега само просек. Очекував повеќе.
Ќе почекам да излезат уште 3/4 епизоди па според коментарите ќе оценам дали да ја продолжам или не.

а кај ги гледавте овие први 2 споени епизоди? барав по нетов торрент ама не најдов, ај нека остави некој ако има

Рано е за коментирање, не ме изненадува и не сум разочаран. А и сите знаеме дека Абрамс може да направи многу добра серија, а и тоа поверојатното да ја упропасти( се може да се деси ). Само у старт главната глумица не ми проаѓа...

Може да помине засега серијата, не е толку лоша како што беше Абрамсовиот Undercovers. Ми се допаѓа во кој тек оде серијата и се надевам ќе има некоја солидна приказна до крајот на сезоната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom