Alcatraz

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Лошо и се пишува на серијава.Вчерашната епизода, иако со голема конкуренција од The Voice, имаше само 2.2 рејтинг за разлика од претходната недела кога имаше 2.8
Истотака се жалат дека била иста како Тера Нова, со голем потенцијал но со лошо сценарио.

Истотака се жалат дека била иста како Тера Нова, со голем потенцијал но со лошо сценарио.

Па да, иста е со Тера Нова. И од Тера Нова многу очекував, но епизодите некако ми беа монотони и неповрзани убаво. Ама ај таму барем можеше што било да се случува. Тука цело време едно исто. Истата епизода ја гледаме цело време, само се мења затвореникот. :D

А пазете интересен податок. Breakout Kings, која е уствари исти кур како и оваа (група луѓе во секоја епизода бараат избеган затвореник), само што е поглупа и со по-антипатични ликови доби втора сезона :facepalm:

Ги изгледав сите пет епизоди кои до сега излегоа. Факт е дека приказната е иста, секоја епизода се бара затвореник или некој чувар. Единствени мистериозни работи во серијава се само следниве:

Како сеуште затворениците се млади.
Како се појави Луси, таа што ја погодија со снајпер и како се појави докторот од затворот.
Зашто пак ги собираат во затвор.
За кого работи Емерсон.
Која е поврзаноста на Реј Арчер.

Ќе може да ми каже некој што се деси со тој затвореникот што пљачкаше банки и со стражарот од минатата епизода? Дека ги гледав пред 1-2 недели и не ми текнува на тоа, не ми текнува на крај кај ги однесоа. Знам дека првиот и вториот (тој со снајперот) се во затвор, а третиот (тој што убиваше мали деца) го убија. Али за овие двајца никако да ми текне.

Ќе може да ми каже некој што се деси со тој затвореникот што пљачкаше банки и со стражарот од минатата епизода? Дека ги гледав пред 1-2 недели и не ми текнува на тоа, не ми текнува на крај кај ги однесоа. Знам дека првиот и вториот (тој со снајперот) се во затвор, а третиот (тој што убиваше мали деца) го убија. Али за овие двајца никако да ми текне.
И овие се у истиот затвор, т.е. модерниот Алкатраз конструиран од Хаузер.

Btw, серијава конечно доби еден likeable карактер. Докторката :)

Уште една глупа епизода со многу нелогични моменти. И повторно, делот од 1960та е 5 пати подобар од тој во сегашноста.

така-така... без мистериите ќе беше тиња.

Преку стојко 10 епизоди неможе да се разбуди таа, овие иста песна.. лабо ми се движи серијава.. Само едно ме интересира Што е форава со Томи Мадсен, и пак ке речам глумицава не ми проаѓа.

и пак ке речам глумицава не ми проаѓа.

Се слагам. Според мене требале Olivia Dunham (од Fringe) да ја земат. Оваа другава некако... не знам, ми нема шарм, а и неприродно ми глуми. Изглед не коментирам, не е лоша. :P

Некој да не нашол англиски превод за новава епизода? Ме чуди зошто сеуште нема иако вчера излезе. Обично истиот ден ставаат титлови.

Многу е мал тој момент со мистерија и некако немаш некој момент посебен кај што одвај ја чекаш наредната епизода. Ако судам по тоа дека The Event не дочека 2 сезона оваа серија има уште помали шанси.

2 ултра глупи епизоди без никаква поента.
Барем делчињата од 1960та беа интересни...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom