Alcatel Ot-995 - Проблем со WiFi?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
за колку пари можам да го купам телефонов ?
Пред некој ден баш го чачкав кај една другарка и телефонот навистина е екстра,тачот е добар,има добра камера,башка може да вози и Андроид 4,абе милина.
Би сакал да го имам во скоро време,па ако е со прифатлива цена би го купил без размислување.
припејд - 14 000
постпејд - 5 500

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
за колку пари можам да го купам телефонов ?
Пред некој ден баш го чачкав кај една другарка и телефонот навистина е екстра,тачот е добар,има добра камера,башка може да вози и Андроид 4,абе милина.
Би сакал да го имам во скоро време,па ако е со прифатлива цена би го купил без размислување.
Во роденденска го зедов 5500. Глеам настаро го даваат од 8000-10000. Глеај бел да земеш, поубав е.

Член од
10 мај 2012
Мислења
107
Поени од реакции
47
Battery life is not so impressive though. Even in light use, we got about 24 hours – start streaming video and you’ll run out of juice in two hours. Anyone who likes their media or playing games would do well to keep a charger with them.Only the battery life is a tad disappointing.
Baterijata na telefonot - 1.5 do 2 casa.(media or playing games)
novite modeli na android telefoni koi idat so Anrdoid 4.0.4 ICS
baterijata odi do 5-6 casa.
source http://www.phonesreview.com/review/alcatel-ot-995-review/

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
припејд - 14 000
постпејд - 5 500

на сметка не сакам телефон да земам моментално,ама отприлика на старо би можел да го најдам за околу 6 илјади денари...ова мое мислење.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Телефонов во каталог стои 5000 денари, а еден пријател ми кажа дека го земал на роденденската тарифа за 3000. Можно е?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Можеби од модел до модел има некоа разлика за вифи-то, јас на пример го имам еден месец и до сега сум го вклучил на 10-ина рутери (домашни, во кафичи, хот-спот некој) и на ниту еден не сум имал проблем, во некои случаи дури се покажало и подобро од она на лап-топ шо го имам.
Па да му е*бам к'сметот ако е до тоа. Еве и денес пробувам - се вклучува на ВиФи (кај мене дома, на Т-хоум рутер, сеуште не сум стигнал да го пробам на некој друг), тера 20-тина секунди отприлика и потоа закочува.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Телефонов во каталог стои 5000 денари, а еден пријател ми кажа дека го земал на роденденската тарифа за 3000. Можно е?
Не е можно. За 3000 го земал Alcatel One Touch 991. Го земав ја прво тој, па овој

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
i jas imam ist problem so 995 ,eve kako go resiv:
ke vi pustam na angliski nemozam da go prevedam no funkcionira 100%

1. Go to settings>W & n>Wi-fi settings> Go to advanced settings buy pressing function button on handset & goto advanced settings.Check use static IP.
2. Give IP address & fill all the details as per your router settings.
3. Turn on wi-fi & click connect (put password).
4. If it still doesn't connect the go to router settings thru your Internet explorer (by typing //192.168.1.1/, Admin..admin..) add the mobiles MAC address (u can see it in page where u did the IP settings). Connect again.
ништо од ова не решава кај мене

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
ништо од ова не решава кај мене
Влези во сетинзите на рутерот кај Radio settings под дифолт избран е 802.11.n+b+g Mode, кој треба да се смени со 802.11.b+g Mode. Проблемот ќе биде решен и ќе се конектира и со WPA2 енкрипција.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:39 ---
ICS за 995-кава пуштен во Франција за некој ден ќе биде и кај нас. :)
https://www.facebook.com/alcatelonetouchfr?fref=ts

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Влези во сетинзите на рутерот кај Radio settings под дифолт избран е 802.11.n+b+g Mode, кој треба да се смени со 802.11.b+g Mode. Проблемот ќе биде решен и ќе се конектира и со WPA2 енкрипција.
Можеш ли да ми дадеш скриншот како би требало да изгледа тоа? Јас кај мене не гледам таква опција:

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Јас немам таков рутер но како што гледам кај што ти пишува Aotomaically на паѓачкото мени треба да кликнеши одбереш 802.11.b+g Mode. А ако ти прави пак проблем кај пасвордот избери WPA наместо WPA2 енкрипција.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Јас немам таков рутер но како што гледам кај што ти пишува Aotomaically на паѓачкото мени треба да кликнеши одбереш 802.11.b+g Mode. А ако ти прави пак проблем кај пасвордот избери WPA наместо WPA2 енкрипција.
Нема таква опција на паѓачкото мени; има само избор од "Channel 0-13"... Ај, немам сега време да се занимавам со овие работи, спремам испити, а не сум студент на електро-телекомуникации :icon_lol: ... Кога ќе имам време ќе прочачкам; ако не, ќе најдам некое “постручно“ лице да види што е работата. Да бидам искрен, мислам дека покрај 3Г интернетот, ВиФи-то и не ми фали до толку на мобилниот. Него, се мислев да го вратам/заменам телефонот, но како што слушам и да ми го сменат со друг апарат (од истиот модел) најверојатно пак ќе го има истиот проблем. А, за толку пари друг телефон со 4,3 инчен екран со пристојни перформанси малку тешко, така да, веројатно ќе си го почувам некое време, па ако присоберам пари во блиска иднина овој ќе го шитнам и ќе земам нешто посалам (ако видам дека до толку ми фали ВиФи-то во секојдневна употреба, де).

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Направи апдејт на 2.3.7? или како и да беше. Знам читав нешто дека е потребно првин тој апдејт па потоа ICS. Јас пробував и не наогаше никаков апдејт, единствено преку CWM да го ставам ромот, но ќе ми падне гаранција вака :/

Во врска со темава. Не знам за кај вас но јас еве го имам телефонот 3 месеци, и работи перфектно, проблеми со wi-fi имам само некогаш(се конектира на мрежа но не може да добие IP односно, но се ресетирање на телефонот си е баш ок), но вакви проблеми се појавуват и кај другите телефони.
За квалитетот пробајте ја camera zoom fx, ќе добиете многу на квалитет, во новиот ICS мислам дека ќе има доста подобрување во врска со камерата.
За цената мислам дека е најдобриот smart phone на пазарот, ако не ви е битна марката слободно го земајте.

п.с Дали некој од корисниците има некаков додаток за телефонов? Ја свртов македонијава, и не најдов силиконска футрола и фолија за екранот никаде :/

D

dbt

Гостин
п.с Дали некој од корисниците има некаков додаток за телефонов? Ја свртов македонијава, и не најдов силиконска футрола и фолија за екранот никаде :/
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=alcatel+ot-995&_sop=15
http://www.ebay.com/itm/MF-Soft-Skin-Cover-Case-LCD-Guard-For-Alcatel-One-Touch-OT-995-Ultra-OT-995-/110883580670?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19d12d2afe

Порачав и сега чекам да стигнат. Иначе во Битола кога прашав ми кажаја цена 600-800 ден. футрола + 200 ден. фолија за екранот и тоа да чекам 3+ недели да му стигнела порачката. За тоа време ќе стигни од ebay и тоа се за 350 ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom