Alcatel Ot-995 - Проблем со WiFi?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ako moze da mi pomognete nesto za lacatel ot 995? Deneska ke go zemam i prvpat ke bidam korisnik na android (dosega bev na blackberry).Dali nesto treba da znam za android, vo smisla dali treba nesto da simnuvam za da bide pobrz ili sto znaci toa root i kako se pravi i nekoi drugi fintici? Koi se najdobri aplikacii za androidot? Fala na sekoja informacija.
Што се секираш,за брзо време ќе се прилагодиш на андроид,лесно е :)

Како ви се покажа Алкателот после еден месец? Проблеми со WiFi како кај другите?

Се мислам меѓу овој телефон и ЛГ Оптимус Л5; на хартија Алкателот е подобар (освен камерата), но проблемите со WiFi-то за коишто се зборува ме премислуваат...
Нема да имаш проблем,99,9% ти гарантирам...а за тој 0.1% имаш гаранција од сервисот такада не му ја мисли.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
мое искуство е дека нема проблем освен кодиран на вип
ви фи беспрекорно ми функционира и,ам и на близу и т-хом нет дома и на двете мрежи ми е стабилен.
Само да го скинам кодот на вип

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Денес го зедов, проблеми со ВиФи-то какви што беа опишани. Камерата катастрофа, но за тие пари тоа е ваљда. Звукот исто слаб. Штом соберам пари одма го менувам за нешто посалам.

ПС. Штракањето на камерата не се гаси и нервира упм. не оти многу и ќе сликаш со ваква камера :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
мое искуство е дека нема проблем освен кодиран на вип
ви фи беспрекорно ми функционира и,ам и на близу и т-хом нет дома и на двете мрежи ми е стабилен.
Само да го скинам кодот на вип
Денес го зедов, проблеми со ВиФи-то какви што беа опишани. Камерата катастрофа, но за тие пари тоа е ваљда. Звукот исто слаб. Штом соберам пари одма го менувам за нешто посалам.

ПС. Штракањето на камерата не се гаси и нервира упм. не оти многу и ќе сликаш со ваква камера :)

И сега на кого да верува човек?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Што знам, брат ми има LG Optimus 2X и нему ВиФи-то кое го имаме дома му функционира без проблем, без никакви подесувања на рутерот или слични акробации (знам дека е нефер споредба со многу поскап и подобар телефон, но сепак...). Кај мене се вклучува на момент и потоа закочува. Од друга страна, интернетот на Вип си оди без проблем. Ќе пробам со подесувањата на рутерот да видам како ќе оди - но, на крај, и да работи не е тоа тоа.

За пофалба е што се друго на телефонот функционира многу добро (иако е можеби рано да се каже, го имам само пола ден) освен нели камерата (што и знаев од интернет) и аудиото (што очекував да биде подобро, но мислам има апликации кои можат да го решат ова - но сеуште сум тазе Андроид корисник па ќе ми треба време да се испраксирам со тие работи).

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Не знам што очекуваше, дали подобро да вади од дигитален апарат или ?
и како толку ти е лоша камерата, за мене ваква слика со мобилен е супер .
еве неколку слики па нека проценат сите што планираат да купат дали е добра камерата.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
ОК, моите слики не беа на дневна светлина (вечерта го земав телефонот). Но, во истите услови, и со блиц и без, стариот СЕ К800 вади многу подобри слики. Ќе го пробам денски како слика, но сепак, од она што го читав на интернет, не ни очекував којзнае каква камера.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Го имам веќе една недела. За да го земете оставете капар 1000 и телефонче за контакт и ќе ви јават кога ке го добијат. Тие добиваат по 3-4 во секоја продавница и си делат меѓу себе, затоа е толку тешко да се најде. Иначе телефонот е ОДЛИЧЕН! Вреди и повеќе за тие пари

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ОК, моите слики не беа на дневна светлина (вечерта го земав телефонот). Но, во истите услови, и со блиц и без, стариот СЕ К800 вади многу подобри слики. Ќе го пробам денски како слика, но сепак, од она што го читав на интернет, не ни очекував којзнае каква камера.
Не знам не сум имал, не можам да тврдам кој е подобар, според спецификации како што гледам малце тешко, али сподели некоа слика чисто да споредиме

иначе Alcatel OT-995 :
CAMERA Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash

K800

3.2 мегапиксели , 2048x1536 пиксели, autofocus, video(QCIF), ksenon flash

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не знам не сум имал, не можам да тврдам кој е подобар, според спецификации како што гледам малце тешко, али сподели некоа слика чисто да споредиме

иначе Alcatel OT-995 :
CAMERA Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash

K800

3.2 мегапиксели , 2048x1536 пиксели, autofocus, video(QCIF), ksenon flash
За ноќни/indoors слики ти гарантирам дека К800 е подобар. Дали е до блицот (сепак е ксенон) или нешто друго, не знам. Ќе ставам слики кога ќе имам време, можеби до вечер, не ми се при рака моментално.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 13:49 ---
Го имам веќе една недела. За да го земете оставете капар 1000 и телефонче за контакт и ќе ви јават кога ке го добијат. Тие добиваат по 3-4 во секоја продавница и си делат меѓу себе, затоа е толку тешко да се најде. Иначе телефонот е ОДЛИЧЕН! Вреди и повеќе за тие пари
Имаш ли и ти проблеми со WiFi-то? Јас се јавив и во контакт центарот, ми рекоа бил познат проблем со моделот, можело да го вратам ако сакам. Е сега, се мислам, за 500 ден плус ми се чини го даваат Xperia Miro, ама пак екранот му е 3,5 инчен, а кај Алкателот е 4,3 со повисока резолуција. Од друга страна, не знам ни колку би ми требало WiFi-то, не планирам да сурфам којзнае колку или да гледам он-лајн видеа или да даунлоадирам нешто... Евентуално Фејсбук, И-мејл, нешто на Википедија ако ми затреба, понекој Скајп (или која веќе еквивалентна програма ја има на Андроид) повик - за тоа мислам е доволен и 3Г интернетот од Вип.

Дилеми, дилеми...

NA

Член од
8 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
Go imam telefoncevo edna nedela od prilika beliot go zedov i zadovolen sum sega za sega inace nekoj da mi kazit kaj mozam da najdam maska za telefonov i so pari e zs mi se cinit ednus aku padnit i se stori so telefonov i mala anketa koj vi e poubav beliov ili crniov :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
За ноќни/indoors слики ти гарантирам дека К800 е подобар. Дали е до блицот (сепак е ксенон) или нешто друго, не знам. Ќе ставам слики кога ќе имам време, можеби до вечер, не ми се при рака моментално.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 13:49 ---

Имаш ли и ти проблеми со WiFi-то? Јас се јавив и во контакт центарот, ми рекоа бил познат проблем со моделот, можело да го вратам ако сакам. Е сега, се мислам, за 500 ден плус ми се чини го даваат Xperia Miro, ама од друга страна екранот е 3,5 инчен, а кај Алкателот е 4,3 со повисока резолуција. Од друга страна, не знма ни колку би ми требало WiFi-то, не планирам да сурфам којзнае колку или да гледам он-лајн видеа или да даунлоадирам нешто... Евентуално, Фејсбук, И-мејл, нешто на Википедиа ако ми затреба, понекој Скајп (или која веќе еквивалентна програма ја има на Андроид) повик - за тоа мислам е доволен и 3Г интернетот од Вип.

Дилеми, дилеми...
Немам никаков проблем со WiFi-то баш кога ја видов темава за зачудив. Имам користено WiFi, но не многу често. Неделава преку 3Г сум најчесто. И ако ја имаш роденденската не ти ни треба вифи. Не зимај Миро. Јас сакав да земам Сони Типо ама ми рекоа дека катастрофа биле овие сони пошто се поделиле сони и ериксон. Така да овој телефон ти е многу добар избор. Ако имаш нешто слободно прашај.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Мислам дека се средува проблемот со wi-fi кај телефонот,менување на лозинката ако ти е WPA2-PSК

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Можеби од модел до модел има некоа разлика за вифи-то, јас на пример го имам еден месец и до сега сум го вклучил на 10-ина рутери (домашни, во кафичи, хот-спот некој) и на ниту еден не сум имал проблем, во некои случаи дури се покажало и подобро од она на лап-топ шо го имам.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
за колку пари можам да го купам телефонов ?
Пред некој ден баш го чачкав кај една другарка и телефонот навистина е екстра,тачот е добар,има добра камера,башка може да вози и Андроид 4,абе милина.
Би сакал да го имам во скоро време,па ако е со прифатлива цена би го купил без размислување.

Kajgana Shop

На врв Bottom