Албанско знаме пред Влада и на граница?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A бе човеку...
Една држава - едно знаме!
Нема што Албанско знаме да се вее во МАКЕДОНСКА држава.
Дома веј си го ако сакаш,што сакаш прави,ама се знае дека во државни институции и на јавни места се вее ЕДНО и ЕДИНСТВЕНО - МАКЕДОНСКОТО!

Аман бе, од што више ви пресушија сите извори за уценување и побарување и ајдеее сеа ќе измислуваме глупости.

Од последниве 3-4 страни од подфорумов што ги прочитав едниствен пост што вреди да се коментира и полемизира ми е овој ....

Јасно е едно како што е горе ЕДНА ДРЖАВА ЕДНО ЗНАМЕ ... уставот и законите не го дозволуваат поимот 20% па 2 знамиња не си правете бајрам со мозокот вие албанците што барате и вие македонците кој само подлегнувате на провокациите на албанците.... НЕКА ГО ИЗГЛАСААТ ТОЈ глупав закон во парламент... во рок од 1 месец уставен ќе го поништи како НЕУСТАВЕН од следнава причина.
Државни симболи на Република Македонија се: грб, знаме и химна.
Грбот, знамето и химната на Република Македонија се утврдуваат со закон кој се донесува со двотретинско мнозинство гласови од вкупниот број пратеници.
Значи може да има ЕДНО ЗНАМЕ , ЕДНА ХИМНА, ЕДЕН ГРБ. Кои како изгледаат и какви се се посочени во законот за државни симболи.

Makedonija e binacionalna drzava, i zatoa mora da bidat simbolite na ovie 2 nacii vo drzavnite institucii. Ako ne bide sega, ke dojde vreme koga ke bide i ova. Nema kaj da se bega. Albanskiot faktor vo Balkanot e se pojak. Gledavme sto se sluci so vizite , se dignaa site i morase da se menja odlukata na vladata. Znaci veke se custvuva toj albanski faktor. Nema veke da pravis sto ke ti tekne, posto ke ima edni 2 drzavi sosedi sto ke reagiraat mnogu pojako od porano.

Makedonija e binacionalna drzava, i zatoa mora da bidat simbolite na ovie 2 nacii vo drzavnite institucii.
Македонија е милтинационална држава и не мора ништо сега за сега.
Ako ne bide sega, ke dojde vreme koga ke bide i ova. Nema kaj da se bega.
Кога ќе дојде ќе дојде, ама сега не е тоа време сигурно.
Albanskiot faktor vo Balkanot e se pojak. Gledavme sto se sluci so vizite , se dignaa site i morase da se menja odlukata na vladata. Znaci veke se custvuva toj albanski faktor. Nema veke da pravis sto ke ti tekne, posto ke ima edni 2 drzavi sosedi sto ke reagiraat mnogu pojako od porano.
Кога ќе влеземе во НАТО и ЕУ и ние и Албанија, двете држави ќе реагираат со ламушкање затоа што во цивилизиран сојуз нема дивјаштва и секојдневни преврати како во Африка. Затоа ако сакаш да реагираш јако, слободно оди во Чад или во пичкесиматерине.

:pos2: :pos2: Big dream sonuvaj sonuvaj ubavo e dase sonuvaa i fantazira dobro e stom imas bujna fantazija :pos2: :pos2:

Keti ostane samo zaludno pisuvanje po forumi . Dodeka vo real nadvor od domot tvoj si odlicen dupelizac:pos2:

Jako politicki, kako sto reagira Grcija sega prema Makedonija.
1.Aко Македонија влезе во ЕУ и НАТО политичката реакција од Косово би била како еден обичен прдеж и ништо повеќе.
2.Македонија е УНИТАРНА држава.За знаме по се изгледа ќе треба да се излегува на референдум.И не знам колку да претаат дуиџиите ова вакак ќе биде.
Ај сега легни си,утре треба да одиш во забавиште.:helou:

Makedonija e binacionalna drzava, i zatoa mora da bidat simbolite na ovie 2 nacii vo drzavnite institucii. Ako ne bide sega, ke dojde vreme koga ke bide i ova. Nema kaj da se bega. Albanskiot faktor vo Balkanot e se pojak. Gledavme sto se sluci so vizite , se dignaa site i morase da se menja odlukata na vladata. Znaci veke se custvuva toj albanski faktor. Nema veke da pravis sto ke ti tekne, posto ke ima edni 2 drzavi sosedi sto ke reagiraat mnogu pojako od porano.
Утре на школо да ја прашаш учителката што е бинацонална држава,која е раликата помеѓу нација и народ,што се тоа визи,кој е тој албански фактор на Балканов и колку јако ќе реагираат тие 2 соседи држави.Ајде сега марш в кревет.Мал си за олку касно да седиш.

aj ako sakaat i gazot neka im go dadat ic ne me boli samo mi e krivo sto moite deca i vnuci ke si imaat problemi so siptaranava poarno lubco da im gi dadese tetovo gostivar i debar itaka tie ne se nasi bare reat sega ke bevme i plus ke si ja zemevme mala prespa i galicica

A ako ne odi vo kevet ke organizirate akcija ili shto.Kazi poshto se plasham.
A be jas rekov vie ste ja zalutale celata diskusija.Kako shto rece rymz albancite moze samo da barat sega za sega sve zavisi od vashite "patrioti"koj ve prodavaat za xhabe pa posle ajde ovde albancite se krivi.Ne se krivi albancite krivi ste vie shto ne znaete kakvi lugje imate

aj ako sakaat i gazot neka im go dadat ic ne me boli samo mi e krivo sto moite deca i vnuci ke si imaat problemi so siptaranava poarno lubco da im gi dadese tetovo gostivar i debar itaka tie ne se nasi bare reat sega ke bevme i plus ke si ja zemevme mala prespa i galicica

ni dade ama neeeeee Skopje go sakame

A ako ne odi vo kevet ke organizirate akcija ili shto.Kazi poshto se plasham.
A be jas rekov vie ste ja zalutale celata diskusija.Kako shto rece rymz albancite moze samo da barat sega za sega sve zavisi od vashite "patrioti"koj ve prodavaat za xhabe pa posle ajde ovde albancite se krivi.Ne se krivi albancite krivi ste vie shto ne znaete kakvi lugje imate
Што е право,право си е.....
Само не верувам дека некој од предавниците ќе се дрзне да тргува со државава(пак).
Ќе се случи нешто големо тогаш....НАРОД.
Јас лично и повеќе од Македонците знаеме што гомна се нашите „патриоти“.
Ама има и кај „вас“ братче „патриоти“ на кои што ништо не им е свето,ама че си го покажат вистинското лице и тие.Слатки се паричките заработени на туѓа мака....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom