Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се ближи ден на никаква независност и слобода со замајување и пристрасност од страна на сјо,барем не додека не се почне со расчистување на криминалите од 1991 година наваму.

Е тогаш кога сите криминалци ќе бидат во затвор,тогаш може да се каже дека дошла вистинска независност и слобода
А немаше криминали до 1991?

Се сложувам дека треба да важат законите за сите еднакво ама тоа не е така. Ете и јас сега бев во кафич каде што сите пушат тоа е. Ние живееме во држава каде што насилниците и криминалците се власт и прават што сакаат.

Некако сите имаме големи очекувања од Спасовски ама мислам дека е доста лимитирана неговата моќ во овие моменти. Тој а и другите министри мислам дека се повеќе поставени за да се спречат злоупотреби во изборниот процес како пола зграда ми е штаб на вмро пола на МВР, или ќе им пратиме Алфи во Охрид да ги заплашуваат лугето што не гласаат за нас.

Го големи проблеми сме на сите полиња, а вмро не е излезот од нив. До толку едноставна е работата.
Види Зед од мене и луѓето слични на мене не можеш да очекуваш да се понашаме и да пишуваме како Бастерд, Иреал останатите, односно да браниме една партија и одредени луѓе. За мене лично ќе ти кажам дека ќе гласам за опозицијата и нема да ме интересираат никакви отстапки или прогледување низ прсти на криминалици итн. со изговор нив никој ништо не им може или така правеле сите или овие се мафија или овие оддамна го работат тоа. Едноставно очекувам резутлати и можам многу брзо да го променам мислењето и да бидам нивни најголем критичар, ништо не ме интересира и не зависам од нив. Ти може зависиш од СДСМ па во иднина за се ќе најдеш оправдување како козарот Ireal е јас не сум таков и немам никаква корист од партиите освен што треба за сите граѓани се да биде исто и сите да имаме еднакви можности. Едино нешто што го задавам како отспака од ова што го кажав е дека СДСМ и да победи нема да може да ја орпави Економијата заради криминалциве што се сега на власт, но за се друго вклучувајќи и партиски вработувања на неквалитетни луѓе ќе критикувам, можеби ти тогаш ќе викаш па и ДПМНЕ го правеа истото, е тука нема да се согласуваме.

Во меѓувреме додека продава патриотизам и пресметка со предавниците кои сакале да ја прават Македонија федерална и двојазична, на 40 километри од Скопје во градот Тетово Македонците гимназијалци веќе три месеци учат македонски во импровизирани услови во општинската сала.

Гимназијалците Македонци се уште учат во општинската сала

http://24vesti.mk/gimnazijalcite-makedonci-se-ushte-uchat-vo-opshtinskata-sala

Долга е раката на вмро...... до кај мостот за Матка.

timthumb.php

Дневник...

Види Зед од мене и луѓето слични на мене не можеш да очекуваш да се понашаме и да пишуваме како Бастерд, Иреал останатите, односно да браниме една партија и одредени луѓе. За мене лично ќе ти кажам дека ќе гласам за опозицијата и нема да ме интересираат никакви отстапки или прогледување низ прсти на криминалици итн. со изговор нив никој ништо не им може или така правеле сите или овие се мафија или овие оддамна го работат тоа. Едноставно очекувам резутлати и можам многу брзо да го променам мислењето и да бидам нивни најголем критичар, ништо не ме интересира и не зависам од нив. Ти може зависиш од СДСМ па во иднина за се ќе најдеш оправдување како козарот Ireal е јас не сум таков и немам никаква корист од партиите освен што треба за сите граѓани се да биде исто и сите да имаме еднакви можности. Едино нешто што го задавам како отспака од ова што го кажав е дека СДСМ и да победи нема да може да ја орпави Економијата заради криминалциве што се сега на власт, но за се друго вклучувајќи и партиски вработувања на неквалитетни луѓе ќе критикувам, можеби ти тогаш ќе викаш па и ДПМНЕ го правеа истото, е тука нема да се согласуваме.
Види ти!
Ако сакаа транзициските криминалци да променат нешто,немаше проливер,пореметената,....... тн.тех.министри да ставаат партиски дудлачи и сјо да процесуира дела само од црвените криминалци,затоа одам на гласање колу ливчето да биде неважечко.

А сите луѓе ќе бидат исти и ќе имаат еднакви можности кога сите прсти на раката ќе им бидат исти

Во меѓувреме додека продава патриотизам и пресметка со предавниците кои сакале да ја прават Македонија федерална и двојазична, на 40 километри од Скопје во градот Тетово Македонците гимназијалци веќе три месеци учат македонски во импровизирани услови во општинската сала.

Гимназијалците Македонци се уште учат во општинската сала

http://24vesti.mk/gimnazijalcite-makedonci-se-ushte-uchat-vo-opshtinskata-sala

Долга е раката на вмро...... до кај мостот за Матка.
Патриоти се само кога треба да се местат тендери и перат пари.

И Грујо има членска од СДС.
Уште во 2008-та година, медиумите отворија голема афера со Претседателот на Штипскиот суд, Миланчо Рамбабов кој на 21-ви април 2003-та година се зачленил во партијата.

Уште поинтересен е фактот што сега Катица Јанева ја вработува токму неговата ќерка Катерина Рамбабова, чија мајка беше кандидат за пратеник на СДСМ.

– Претседателот на Основниот суд Штип Миланчо Рамбабов има членска книшка на Социјалдемократскиот сојуз. Тој се зачленил на 21 април 2003 година, кога СДСМ беше на власт. Се зачленил, најверојатно, во централата во Скопје, а му се потпишал Санде Џамбазовски, тогашен државен секретар во Министерството за земјоделство, претседател на општинската организација на СДСМ од Штип, но и извршен секретар на партијата. Во моментот кога судијата Рамбабов станал член на партија, според тогашниот Закон за судови, тоа било основа за разрешување на судијата.
Но место да биде казнет, тој добил унапредување, и по една и пол година бил избран за претседател на Судот, пишуваа тогаш медиумите.

Уште во 2008-та година, медиумите отворија голема афера со Претседателот на Штипскиот суд, Миланчо Рамбабов кој на 21-ви април 2003-та година се зачленил во партијата.

Уште поинтересен е фактот што сега Катица Јанева ја вработува токму неговата ќерка Катерина Рамбабова, чија мајка беше кандидат за пратеник на СДСМ.

– Претседателот на Основниот суд Штип Миланчо Рамбабов има членска книшка на Социјалдемократскиот сојуз. Тој се зачленил на 21 април 2003 година, кога СДСМ беше на власт. Се зачленил, најверојатно, во централата во Скопје, а му се потпишал Санде Џамбазовски, тогашен државен секретар во Министерството за земјоделство, претседател на општинската организација на СДСМ од Штип, но и извршен секретар на партијата. Во моментот кога судијата Рамбабов станал член на партија, според тогашниот Закон за судови, тоа било основа за разрешување на судијата.
Но место да биде казнет, тој добил унапредување, и по една и пол година бил избран за претседател на Судот, пишуваа тогаш медиумите.
Одлично.
После 1008 страни дискусија може да заклучиме дека:
вмро нечини, треба под итно да се сменат од власт.
сдсм несмее да дојде на власт, бидејќи пред 10 години биле исто како денешно вмро.
....
Ајде да збориме за 3та опција, светот не се врти околу сдсм и вмро, гласајте за 3тата опција.
Левица имаат супер програма, ставовите на достоинство исто ми се допаѓаат.

14907192_1514968131853010_7617598973899164823_n.jpg

колата што е паркирана спротивно пресекла полна линија, а ќе ја пресече и кога пак ќе се вклучи во сообраќај. ... тоа е голем прекршок за нас,смртници, ама не и за возачот на Катица ...
мал пример кој укажува на недоследноста и непринципиелноста..
Туку што стана со случајот Тенедер ??
кој се тие услови што биле барани на тендерот а СЈО тврди дека се незаконски ? Толку се пишуваше а ниеден медиум не ги пренесе во јавност ??
http://vecer.mk/makedonija/debakl-na-fatime-ministerkata-so-dokumenti-gi-potopi-izmislicite-na-sjo
Патем, околу Тендерите секогаш имало притисоци од фирмите кој учествуваат... лично разбрав дека на времето шведскиот амбасадор интервенирал, бидејќи на голем тендер на Елем се барале тркалешти лежишта со услов кавезите за носење на кугличките да бидат од бронза, а шведскиот гигант СКФ ја прекинал од производството таа програма; но не ја прекинале и многу други гиганти кој се јавиле на тендерот, а кој се и пореномирани во однос на квалитетотод шведскиот скф.
Моѓе да се оквалификува некој Тендер дека фаворизира една фирма со невобичаени барања, ама треба да се жалат барем 60% од фирмите кој учествуваат на тендерот.

кој се тие услови што биле барани на тендерот а СЈО тврди дека се незаконски ? Толку се пишуваше а ниеден медиум не ги пренесе во јавност ??
Toј тендерот го составуваше министерството за култура
бетка треба да го објави.
Нејзин е

Toј тендерот го составуваше министерството за култура
бетка треба да го објави.
Нејзин е
таа го покажа документот, а тој што оспорува треба да изнесе и аргументира што оспорува, посебно што немаше жалби и судски постапки против тендерот, а што често ги има, например тендерот за Дрисла, тендерот за набавка на возила за МВР , таму имаше судски постапки по жалби на учесници на тендерот...

таа го покажа документот, а тој што оспорува треба да изнесе и аргументира што оспорува, посебно што немаше жалби и судски постапки против тендерот, а што често ги има, например тендерот за Дрисла, тендерот за набавка на возила за МВР , таму имаше судски постапки по жалби на учесници на тендерот...
ти појма немаш за шо е случајот Тендер.
Не ти кажаа од штабот?

доказите упатуваат на основано сомнение дека првоосомничената на 14.06.2011 г. преку телефонска комуникација со сведокот, тогашен генерален директор на градежна компнаија од Штип, му кажала на истиот фирмата да продолжи со работа на објектот каде тековно изведувале градежни работи по претходно склучениот договор за јавна набавка, да ги изведе и сите работи што произлегувале дополнително и да не се чека дваесет дена за спроведување на нова јавна набавка.

„Според доказите, првоосомничената на сведокот му кажува и дека истата веќе средила со второосомничената да комисијата за јавни набавки откако ќе се објави огласот, договорот го додели на фимра од Штип, бидејќи договориле да предвидат такви услови и критериуми за доделување на договорот, кои единствено ги исполнувал Бетон Штип, и не може друг субјект да победи.

Доказниот материјал упатува на основано сомневање дека градежната фирма во меѓувреме, без спроведена постапка за јавна набавка ги изведувала завршните градежни и градежно-занаетски работи на објектот, согласно барањата на првоосомничената, и потоа, откако на 20.06.2011 година бил објавен огласот за доделување на јавна набавка, фирмата доставила понуда и земал формално учество во постапката.

Ако има докази дека фирмата работела без договор и пред да се распиши и заврши тендерот на кој накнадно “победиле“, и ако на снимките има доказ како бетка и вели на таа иста фирма која работи без оговор и тендер дека е средена работата “наместен тендерот“, бетка нек си спрема четкичката за заби и пиџамите за подолг престој во една од државните институции

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom