Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Така е, не чинат листите на СДСМ.

Затоа пак ќе им излезе ДПМНЕ со проверени и квалитетни кадри како Диме Спасов и Бонева, партали има да летаат.
На Груевски нема да му поднесе оставка претседателот на градската организација во Скопје, од говорница, на конгрес. :)

На Груевски нема да му поднесе оставка претседателот на градската организација во Скопје, од говорница, на конгрес. :)
Секако дека нема, затоа што уште утре дента сите блиски што ги вработил ќе бидат избркани од работа, а може да добие и некоја кривична пријава.

Проблемот со задоволство /незадоволство од кандидатите за најголеми позиции има секаде само што не секаде тоа се искажува јавно.

Мене не ми е битно како ќе се викаат пратениците што ќе го продолжат мандатот и ќе овозможат услови за работа на СЈО

Тоа нема да се случи, СЈО ќе биде укинато и тоа по изборите, и да биде формирано наново ДПМНЕ ќе постави многу поинакви услови за негово функционирање, а ако не биде укинато, за да замачкаат очи на странци во меѓувреме ќе бидат средени сите полуги, како бирање проверени претседатели на Скопје 1 и Врховен.

Сето тоа зависи дали и со колку пратеници ќе победат, односно колкава комоција ќе имаат за носење такви одлуки кои ќе пркосат на сите.

Секако дека нема, затоа што уште утре дента сите блиски што ги вработил ќе бидат избркани од работа, а може да добие и некоја кривична пријава.

Проблемот со задоволство /незадоволство од кандидатите за најголеми позиции има секаде само што се секаде тоа се искажува јавно.
Така де, оставката на Софија Куновска е само уште еден доказ на силата на СДСМ и на капацитетот на нејзиното раководство. Јасно ни е тоа на сите.

Тоа нема да се случи, СЈО ќе биде укинато и тоа по изборите, и да биде формирано наново ДПМНЕ ќе постави многу поинакви услови за негово функционирање, а ако не биде укинато, за да замачкаат очи на странци во меѓувреме ќе бидат средени сите полуги, како бирање проверени претседатели на Скопје 1 и Врховен.

Сето тоа зависи дали и со колку пратеници ќе победат, односно колкава комоција ќе имаат за носење такви одлуки кои ќе пркосат на сите.
Јас мислев на пратениците кои би биле од опозицијата што е сега, инаку ставот на власта за ова прашање е јасен. Јас сепак сум оптимист дека најлошото помина и дека правдата ќе почне да владее во државата.

За Груевски останаа да бидат, само шљамот и духовно најбедните - што е големка популација, во земјава, да не се лажеме. На тие суштества, духовно сакати и лишени од чувсво за етика или морал, не им е уопште битно кој ќе биде на листата. Нема да добие Груевски ни глас помалку, па таман на листите носители да се син му на Вељановски, Урко, Амди, Миле, Горде и господинот Сашо. Ист број на гласови би добиле.

Јас мислев на пратениците кои би биле од опозицијата што е сега, инаку ставот на власта за ова прашање е јасен. Јас сепак сум оптимист дека најлошото помина и дека правдата ќе почне да владее во државата.

Не биди толку сигурен, имаат ли они повеќе од 58-9 пратеници ќе тргнат во таква осветничка мисија што ќе ја разори и се плашам на крај уништи целосно државата.

Не биди толку сигурен, имаат ли они повеќе од 58-9 пратеници ќе тргнат во таква осветничка мисија што ќе ја разори и се плашам на крај уништи целосно државата.
Премногу е тоа реално. Тие минатите избори ги одиграа совршено на сите полиња и затоа успеаа да направат такво мнозинство кое што сега не чини многу. Јас мислам дека овој пат ќе добијат околу 350к гласови што ако не сум грешка е 100к помалку од минатите избори.

ДПМНЕ може 59 пратеника да освои само ако сдсм максимално се усере (гледајќи ги и тоа е можна опција).
малку е рано да се прогнозира ама мое мислење е дека повеќе од 52- 53 нема да освојат.

...во нелегално прибавените снимки од странските служби убо се слуша и потврдува дека е правено со одобрение на министерката која саматта кажува дека тендерот ќе биде наместен во нивна корист.
Ова не е доказ дека има нелегално делување. Важни се конкретните докази. Зборувам за процедура, не за муабет меѓу народот.[DOUBLEPOST=1478451822][/DOUBLEPOST]
Проблемот со задоволство /незадоволство од кандидатите за најголеми позиции има секаде само што не секаде тоа се искажува јавно.
Така е.[DOUBLEPOST=1478452008][/DOUBLEPOST]
..СЈО ќе биде укинато и тоа по изборите...
Не верувам. Прво, се сомневам дека уставен ќе има „газ“ за тоа (што е исправно), а и да се случи тоа, пратениците треба да донесат нов закон согласно уставот за да постои СЈО.

Последно уредено:
ДПМНЕ може 59 пратеника да освои само ако сдсм максимално се усере (гледајќи ги и тоа е можна опција).
малку е рано да се прогнозира ама мое мислење е дека повеќе од 52- 53 нема да освојат.
vidi gi izbornite listi na sdsm i faktot deka kunovska dala ostavka na svojata funkcija vo sdsm, mvro kje osvoi samo 62 pratenika.
sdsm ne im vlaga vo glava,deka nema da dojdat na vlast samo bidejki postojat. shilegov e vo cognitivna desonanca so recenici od tipot'nemoze da ne pobedime',

СДС имаат проблем со гласање од страна на нивните членови не па да убедуваат неутралци. Со Лиле Поповска директно одговорна за непревземање на ништо со зеленилото во Центар никад нема да добијат на избори. Со арпата Политико ќе тераат сељачка политика на навијање, пандан на вемеровците. Мрш бе таму. Најголемиот удар ќе им се задеси кога Андреј немам моќ Жерновски ќе добие клоца у гз на наредни локални пошто подобро не ни заслужил.
Лиле Поповска и Павле Трајанов, вечни приврзоци и пратеници со по 1000 „приврзаници“, сите членови на семејството, пријатели, соседи...

Ова не е доказ дека има нелегално делување. Важни се конкретните докази. Зборувам за процедура, не за муабет меѓу народот.
зато е и покрената истрага, поради документи кои покажуваат дека Бетон ги изведувал работите за кои тендер уште немало ни излезен.
Види не знам дали си работел во градежништво но секоја градежна работа е проследена со документација (градежен дневник, ситуации потпишани од инвеститор и надзор, налози за испорака на материјали, работни сати за плати...) Веројатно постојат документи кои јасно покажуваат дека фирмата изведувала работи за кои накнадно после е распишан тендер.
Тоа се поклопува со разговорите за истите незаконитости на осомничената министерка на нелегално прибавените снимки од странските служби

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom