Ама пак затоа сите се испостравме од војводата од метрополата кој покрај што имал кама и револвер знаел да ракува и со разноразно друго оружје и имал и теоретски и практични познавања од кантер.[DOUBLEPOST=1478307954][/DOUBLEPOST]
Не те прашувам јас за некој земја, тебе те прашувам што ти би направил да се околностите поинакви?
Како ти би постапил со тие луѓе и како ти би ги нарекол?
Граѓаните во декември не одлучуваат за да некој не оди во затвор како што комуњарите и шарените сакаат да прикажат, одлучуваат дали сакаат странци да им се мотаат по судови, да им ја ништи нивната изборна воља , да им кажуваат кога треба и кога не да има избори итн итн. Одлучуваат дали сакаат да бидат свое на своето или странци да им формираат влада која би работела на повик.
Ете членот претходно јасно и недвосмислено се изјасни дека би посакувал да имаме марионетска влада ама по можност таа да ти била раководена од Вашингтон или Брисел,тоа би било ептен пожелно. Додуша не се изјасни дали исто така би било пожелно ако таква влада како што тој поскаува би била раководена од Москва или Пекинг на пример. Ете ке го означам да не има случајно заборавено пошто чекам одоговор
@Ne_sum_ja баш ме интересира што ке речи. Кога си веќе тука можеш и ти да се произјасниш околу ова. Дали ќе имаше ист став ако странскиот фактор не доаѓаше од каде што иди туку малце поисточно од тука?
Дека државата ни е каша попара е факт, дека сме карикатура од демократија исто е факт и треба да се направат многу работи за да барем колку толку заличиме на нешто сериозно. Овој начин спред мене не е правилниот начин . Колку сум јас во право и колку остатокот од населението го дели моето мислење ке видиме за еден месец.