Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ми смета, само тоа списокот што го прави, треба малце поагресивно да го реализира. Ако го направи тоа, сосема сум ок со нејзе.

Не ти смета што е генетски отпад, или не ти смета економското и културното силување на Македонија? Или двете?

Не ти смета што е генетски отпад, или не ти смета економското и културното силување на Македонија? Или двете?
Не ми смета тоа што ти го нарекуваш економско и културно силување. Јас го нарекувам историска неминовност. А ми смета тоа што не било доволно квалитетно реализирано, па Катица Јанева од 2006та до 2015та земала плата во ЈО. За тоа, Гордана, а и другите, треба да дадат одговор после избори.

Не ми смета тоа што ти го нарекуваш економско и културно силување. Јас го нарекувам историска неминовност. А ми смета тоа што не било доволно квалитетно реализирано, па Катица Јанева од 2006та до 2015та земала плата во ЈО. За тоа, Гордана, а и другите, треба да дадат одговор после избори.

Скопје 2014 е историска неминовност?

Скопје 2014 е историска неминовност?
Бришење на секаков траг од таа општествена групација е историска неминовност, да. Во многу поголем дел затоа што тие избраа да направат од политичката битка војна до истребување, отколку затоа што ВМРО-ДПМНЕ сакало да се бави со нив.

Бришење на секаков траг од таа општествена групација е историска неминовност, да. Во многу поголем дел затоа што тие избраа да направат од политичката битка војна до истребување, отколку затоа што ВМРО-ДПМНЕ сакало да се бави со нив.

А кој ќе избрише траг од Гордето, од Саше, од Миле и од Гвујо? Кој ќе избрише траг од оваа atrocity exhibition?

Да го сакаш тоа, и истовремено да ја поддржуваш Катица Јанева и Оливер, те прави, по секоја здрава логика.

Што толку лошо направија Катица и Оливер на Македонија ? Јас можам илјада работи да ти набројам за криминалците на власт

И тука ништо не направивте, требаше да се урни РЕК Битола симбол на напредокот на Македонија во социјализмот, требаше да се преорат сите автопатишшта, пруги, далекуводи, требаше до темел да се урнат болници универзитети, мостови тунели системи за иригација аеродромите во скопје и охрид.....
Ова власт само залепи стиропор на комунистички темели. Стави лепенка врз нешто цврсто изградено од предходните генерации во друг систем, се уште народот се движи по патиштата направени од комунисти, полетува од аеродроми направени од комунисти, користи струја произведена и дистрибуирана од комунистички погони и инфраструктури.[DOUBLEPOST=1478353038][/DOUBLEPOST]
А кој ќе избрише траг од Гордето, од Саше, од Миле и од Гвујо? Кој ќе избрише траг од оваа atrocity exhibition?
таа трага треба да остани како страшна опомена за следните генерации

СДСМ ако сака да покаже дека работи по законите и дека нешто ќе се смени во оваа држава до сеа дувлото Балет требаше да биде затворено и со мал милион казни. Абе не може секој да знае дека внатре се пуши, баба ми знае дека се пуши, на Фејсбук слики што објавуваат со цигари се во уста а Гуливер ми се прави дека правдата и законите се на прво место а со мал прст не мрднал се да му ебам, други локали се казнуваат и затвараат за смешни работи.

СДСМ ако сака да покаже дека работи по законите и дека нешто ќе се смени во оваа држава до сеа дувлото Балет требаше да биде затворено и со мал милион казни. Абе не може секој да знае дека внатре се пуши, баба ми знае дека се пуши, на Фејсбук слики што објавуваат со цигари се во уста а Гуливер ми се прави дека правдата и законите се на прво место а со мал прст не мрднал се да му ебам, други локали се казнуваат и затвараат за смешни работи.
Интерсно е како за вас вакви работи се многу битни, арно ама грабеж од стотици милиони евра и преслушување на пола држава не ве засега. Не знам зошто се оптеретувате со СДСМ кога секако ќе гласате и го подржувате фирерот.

Ама пак затоа сите се испостравме од војводата од метрополата кој покрај што имал кама и револвер знаел да ракува и со разноразно друго оружје и имал и теоретски и практични познавања од кантер.[DOUBLEPOST=1478307954][/DOUBLEPOST]
Не те прашувам јас за некој земја, тебе те прашувам што ти би направил да се околностите поинакви?
Како ти би постапил со тие луѓе и како ти би ги нарекол?
Граѓаните во декември не одлучуваат за да некој не оди во затвор како што комуњарите и шарените сакаат да прикажат, одлучуваат дали сакаат странци да им се мотаат по судови, да им ја ништи нивната изборна воља , да им кажуваат кога треба и кога не да има избори итн итн. Одлучуваат дали сакаат да бидат свое на своето или странци да им формираат влада која би работела на повик.
Ете членот претходно јасно и недвосмислено се изјасни дека би посакувал да имаме марионетска влада ама по можност таа да ти била раководена од Вашингтон или Брисел,тоа би било ептен пожелно. Додуша не се изјасни дали исто така би било пожелно ако таква влада како што тој поскаува би била раководена од Москва или Пекинг на пример. Ете ке го означам да не има случајно заборавено пошто чекам одоговор @Ne_sum_ja баш ме интересира што ке речи. Кога си веќе тука можеш и ти да се произјасниш околу ова. Дали ќе имаше ист став ако странскиот фактор не доаѓаше од каде што иди туку малце поисточно од тука?
Дека државата ни е каша попара е факт, дека сме карикатура од демократија исто е факт и треба да се направат многу работи за да барем колку толку заличиме на нешто сериозно. Овој начин спред мене не е правилниот начин . Колку сум јас во право и колку остатокот од населението го дели моето мислење ке видиме за еден месец.

Нашето ниво е сеуште племенско и ни треба надзор да не отвориме нова дупка во Европа поради нашата неспособност. Затоа они сега превенираат наместо после да гасат пожари.
Ете се виде судовите на кое ниво се после 10 години владеење на дпмне. Затоа и ни треба старател оти ние ќе си направиме повеќе штета отколку отоманите што ни направија.

А за тоа дали бил Брисел, Вашингтон, Москва или Пекинг се одлучува прагматично.
Ние сме на континент кој е 95% дел од ЕУ и на Балкан каде што САД е алфа и омега. Друг партнер не ни можеме да имаме. Дури и на една Србија одамна и е јасно тоа.

Интерсно е како за вас вакви работи се многу битни, арно ама грабеж од стотици милиони евра и преслушување на пола држава не ве засега. Не знам зошто се оптеретувате со СДСМ кога секако ќе гласате и го подржувате фирерот.
Грешка си за членот. Никогаш не ги поддржувал криминалците. :)

За неколку години цела Македонија ќе е на бришење на секаков траг од Македонија, постоење на Македонија ќе се спомнува во некој учебник ако ни дозволат и ние со некоја чашка алкохол ќе се потсетуваме на тие 30тина(би требало да стигнеме до 30 години постоење како држава) години играње држава. Така да само нека продолжи вака ДПМНЕ и тоа е историска неминовност.

Али на трол ко тебе што глуми некој си ВМРОвец, а не видел ни партиски штаб на ВМРО како изгледа не му прави разлика додека на форум пробува да иритира со дебилни мислења.

Јас имам кажано 100 пати за кого ќе гласам а тоа не е фирерот, него интересно како Спасовски е толку догло министер а ете за една таква ситница ништо не превземал, ај ваму криминалците го кочат ама за ова доволно беше една мини рација да им улета со слики со се ќе ги фатат на дело и да го затворат локалот на незнам кој фраер е сопствник и како е поврзан со власта таму Панкери Манкери или Мјалков кој и да е кур ме боли, нека покажат дека законите важат за сите!

Ќе видиме. Ако нивните деца излезат идиоти како сегашниве деца во СДСМ, некој ќе брише, сигурно.
И тука ништо не направивте, требаше да се урни РЕК Битола симбол на напредокот на Македонија во социјализмот, требаше да се преорат сите автопатишшта, пруги, далекуводи, требаше до темел да се урнат болници универзитети, мостови тунели системи за иригација аеродромите во скопје и охрид.....
Ова власт само залепи стиропор на комунистички темели. Стави лепенка врз нешто цврсто изградено од предходните генерации во друг систем, се уште народот се движи по патиштата направени од комунисти, полетува од аеродроми направени од комунисти, користи струја произведена и дистрибуирана од комунистички погони и инфраструктури.
Верувам дека не е лесно да се гледа како се за што те убедувале дека е врв на развој, напредок, недостижност, труд... физички го снемува, и тоа за помалку од 10 години.
За неколку години цела Македонија ќе е на бришење на секаков траг од Македонија, постоење на Македонија ќе се спомнува во некој учебник ако ни дозволат и ние со некоја чашка алкохол ќе се потсетуваме на тие 30тина(би требало да стигнеме до 30 години постоење како држава) години играње држава. Така да само нека продолжи вака ДПМНЕ и тоа е историска неминовност.

Али на трол ко тебе што глуми некој си ВМРОвец, а не видел ни партиски штаб на ВМРО како изгледа не му прави разлика додека на форум пробува да иритира со дебилни мислења.
Апсолутно, за се си во право. Ама остај ме мене да глумам вмровец. Што ти како голем патриот и загрижен бараш на форум? Оди спасувај ја Македонија, додека може да се спаси.

Апсолутно, за се си во право. Ама остај ме мене да глумам вмровец. Што ти како голем патриот и загрижен бараш на форум? Оди спасувај ја Македонија, додека може да се спаси.
Не сум патриот, патриоти се само тие од ДПМНЕ. А и можеби и не сакам да се спаси Македонија.
Едноставно wannabe глумци ми се интересни за читање во виртуелниот свет пошто само таму мислат дека се важни и припаѓаат некаде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom