Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас имам кажано 100 пати за кого ќе гласам а тоа не е фирерот, него интересно како Спасовски е толку догло министер а ете за една таква ситница ништо не превземал, ај ваму криминалците го кочат ама за ова доволно беше една мини рација да им улета со слики со се ќе ги фатат на дело и да го затворат локалот на незнам кој фраер е сопствник и како е поврзан со власта таму Панкери Манкери или Мјалков кој и да е кур ме боли, нека покажат дека законите важат за сите!
Се сложувам дека треба да важат законите за сите еднакво ама тоа не е така. Ете и јас сега бев во кафич каде што сите пушат тоа е. Ние живееме во држава каде што насилниците и криминалците се власт и прават што сакаат.

Некако сите имаме големи очекувања од Спасовски ама мислам дека е доста лимитирана неговата моќ во овие моменти. Тој а и другите министри мислам дека се повеќе поставени за да се спречат злоупотреби во изборниот процес како пола зграда ми е штаб на вмро пола на МВР, или ќе им пратиме Алфи во Охрид да ги заплашуваат лугето што не гласаат за нас.

Го големи проблеми сме на сите полиња, а вмро не е излезот од нив. До толку едноставна е работата.

Не сум патриот, патриоти се само тие од ДПМНЕ. А и можеби и не сакам да се спаси Македонија.
Едноставно wannabe глумци ми се интересни за читање во виртуелниот свет пошто само таму мислат дека се важни и припаѓаат некаде.
Whatever floats your boat. Само да те предупредам дека важен во виртуелен свет е оксиморон.

Колку да е саглам или несаглам авторот на овие зборови, ова е совршено точна дијагноза за состојбата на нашето општество.

Ова е, драги мои, потонување на општеството во варваризам (Срѓа Поповиќ).
Тоа е состојба што настанува кога општеството ќе успее да ја убие смислата за себе и во себе и да ја минира карабината од право и правда, морал и институционален ред, од сеќавањата за себе, инсталацијата во која смислата добивала своја форма.
Ние сме веома врло разидентизирана гомила гована.

Верувам дека не е лесно да се гледа како се за што те убедувале дека е врв на развој, напредок, недостижност, труд... физички го снемува, и тоа за помалку од 10 години.
Признавам, не е лесно да се гледа, ни како деца умираат без лекарска помош ни како луѓе копаат по контејнери за храна, ни како стотици иљади млади луѓе заминуваат за секогаш од татковината ни како се затворија стотици иљади работни места ни како се егзекутираат деца, ни како се отпуштаат вработени, ни постојани апели за пари за спас на некое семејство.
Ни штиклите на беткка од неколку иљади евра, ни лимузината на премијерот од 600.000 евра, ни милионските компании на мијалков не можат да ја ублажат тагата за несреќата на македонскиот народ
Али не е прв пат во историјата да се гледаат вакви сцени, поминавме и турско и српско и бугарско... ќе поминеме и вмровско
Веќе почнуваат првите знаци на големите промени, се отвараат истраги за сомнителните зделки, за поткуп, закани, убиства, перење на пари, финансиски и стопански криминали, до вчерашните моќници од чија воља зависеше нечија работа, слобода па и живот сега даваат изјави за нивните делувања, почнува слободно да се зборува за теми за кои порано можеше да завршиш удавен во кофа во затвор или егзекутиранво чудни сообраќајки.
Се ближи денот на вистинската независност и слобода

Последно уредено:
За нив најбитно е дека на пепелот што ќе остане од распаднатава држава Груевски ќе стои со подигната победничка тупаница :)

За нив најбитно е дека на пепелот што ќе остане од распаднатава држава Груевски ќе стои со подигната победничка тупаница :)

Да, точно така затоа што моментот кога ќе дигне победничка тупаница, јас илјадници километри покрај море со коктел ќе уживам во милионите. А ти ќе стискаш „испрати мислење“ со неплатени десет сметки од интернетот. :)

Да, точно така затоа што моментот кога ќе дигне победничка тупаница, јас илјадници километри покрај море со коктел ќе уживам во милионите. А ти ќе стискаш „испрати мислење“ со неплатени десет сметки од интернетот. :)
А можеше и овде рает да си пие коктел, сакан од своите сограѓани, почитуван од генерациите.
Зависи кој какви цели си постави во животот, дал е тоа брзинска пљачка колку шо се може и бекство или влез во историја како голем лик

А можеше и овде рает да си пие коктел, сакан од своите сограѓани, почитуван од генерациите.
Зависи кој какви цели си постави во животот, дал е тоа брзинска пљачка колку шо се може и бекство или влез во историја како голем лик

Не ми треба да ме возвишуваат идните генерации. Најбитен си сум јас, има многу такви кои што направиле добро за тие квази сограѓани и денес се превртуваат во гроб.
Брзински стари, тоа е спасот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не ми треба да ме возвишуваат идните генерации. Најбитен си сум јас, има многу такви кои што направиле добро за тие квази сограѓани и денес се превртуваат во гроб.

има и такви

Груевски. Уназадени, за 10 години ништо, срање. И тоа што ти вика дека ти го дал и со тоа неможеш да прекрпиш.

Е ова ти се вика брзински. За 3 месеци од крпење до раскош.

Признавам, не е лесно да се гледа, ни како деца умираат без лекарска помош ни како луѓе копаат по контејнери за храна, ни како стотици иљади млади луѓе заминуваат за секогаш од татковината ни како се затворија стотици иљади работни места ни како се егзекутираат деца, ни како се отпуштаат вработени, ни постојани апели за пари за спас на некое семејство.
Ни штиклите на беткка од неколку иљади евра, ни лимузината на премијерот од 600.000 евра, ни милионските компании на мијалков не можат да ја ублажат тагата за несреќата на македонскиот народ
Али не е прв пат во историјата да се гледаат вакви сцени, поминавме и турско и српско и бугарско... ќе поминеме и вмровско
Веќе почнуваат првите знаци на големите промени, се отвараат истраги за сомнителните зделки, за поткуп, закани, убиства, перење на пари, финансиски и стопански криминали, до вчерашните моќници од чија воља зависеше нечија работа, слобода па и живот сега даваат изјави за нивните делувања, почнува слободно да се зборува за теми за кои порано можеше да завршиш удавен во кофа во затвор или егзекутиранво чудни сообраќајки.
Се ближи денот на вистинската независност и слобода
Не се ближи ден на никаква независност и слобода со замајување и пристрасност од страна на сјо,барем не додека не се почне со расчистување на криминалите од 1991 година наваму.

Е тогаш кога сите криминалци ќе бидат во затвор,тогаш може да се каже дека дошла вистинска независност и слобода

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom