Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пијам планински и од јадода понекогаш... Иначе во зима нема ден да не се напијам по еден чај... За доручек обавезно, а за вечера кога како...

Пијам секаков вид на чај што постои. Секое утро задолжително, нормално без шеќер. Откако ќе го испијам чајот може да пијам кафе и што било.
Но, знам да си направам чај за уживање, што не ми се случува доста често. Правам планински чај, ставам 2 лажици мед и многу лимон...преубаво.
Ми се виде интересен индискиот чај кога бев во Турција. Пијам чај без шеќер но тој морав да го пијам со шеќер зошто беше многу јак.

Руски чај секој ден мислам еве неколку години веќе ми е секојдневие:)

Пијам многу чај,посебно зимно време.Знам да си сварам навечер и да си уживам.Пијам најчесто од шумско овошје,јагода и нане.Посебно кога сум болна,се наливам со чај.И место шеќер секогаш ставам мед и неколку капки лимунче:vozbud:

И јас многу пијам чаеви, и на лето и зима, омилен ми е од пина колада, а не сакам од камилица и еден што го викаат “македонски чај“ (комбинација од секакви тревки)

Во 4 та година средно се пропив чај од Ментол и сите други ги баталив си пијам и лето и зима и си го фурам редовно пошто е многу добар како одзатнува тоа е ненормално нешто за затнат нос мајка е отвара ко паун , го препорачувам на сите едина маана му што не иде со лимон а шекер се става малце

Porano bev tezok manijak po caevi, sega nekako me mrzi da si napravam. Ednas edni rodnini koi patuvale po svetot mi donesoa caj od Rwanda. Toa e nesto ne znam, ako ispies edna soljicka te drzi 24 casa okokoren. Ne e vkusen mnogu ama teska droga e.

Планински чај, Руски чај, брусница, камилица, липа, хибискус, јаболко & цимет. Тие ги сакам. :pipi:

најчесто зелен чар за детоксификација .. онака ради реда не од што е многу убав .. има вкус на расипани јајца .. бљак ...

Многу пијам чај...на зима скоро секој ден си пијам...Најмногу сакам од тропско овошје, планински, нане ,камилица....абе сите си ги сакам :smir: чајче ко чајче...

сакам чајјче од мајчина душа и од нане... а може и од хибискус..

Некој период пијам често, друг ретко.
Еве сега баш ми се пие чај.

Пијам од јагода и од јаболка.

Чај пијам кога ке ми текне онака,и болна кога сум,а најмногу го обожавам рускиот или црн чај,и чајот од ѓумбир,нешто експлозивно за грлото и душевни патишта::))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom