Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Pijam kakov ke mi serviraat, no go obozavam indiskiot, definitivno mu nema ramen :)

Imam eden prijatel koj doma chuva kako rezerva minimum 15 vrsti na chaevi, i sekogash znae da iznenadi so dobar chaj, i normalno so dobra priprema na samiot :) chajot ne e samo turi vrela voda i chekaj 3 minuti :)

Никаков!блак чај.
Ни ко сум болна!Тоа е ко вода сварена и две капки црвена,црна боја.

Еднаш морав да пијам,го испив со пола кило шекер и два лимуна за малку да заличи на нешто,ама пак беше блак на квадрат.

Мнооогу ретко пијам чај, ама најубав ми е од шипинки и планински со мнооогу лимон и со малку шеќер.

Чај ретко пијам-ама кога пијам најчесто е чај од прегорен шеќер!
Кој сака ќе му го дадам рецептот,ептен е добар чајот

BusHav напиша:
Чај ретко пијам-ама кога пијам најчесто е чај од прегорен шеќер!
Кој сака ќе му го дадам рецептот,ептен е добар чајот
го ставаш шејкеро во гезве, ко че се напрај карамел му тураш вода.. можи да се додај и лимон ама ја не клавам:kajg:

Пијам чаеве со сите вкусови, мириси и ароми.
Еднаш пробав одличен Ерл Греј, ама само еднаш. Тие од алкалоид ги заебаа. Сум пиел во чајџилница на Бит Пазар. Искрено не знам од што беше ама имаше ептен добар шмек. Не е до вкусот како што е до начинот и амбиентот. Ептен голем кеиф.
Следен најдобар ми е Цејлонскиот. Ама приготвен по рецептот опишан погоре. Сум пиел тони порано. Ама ме исплашија од количината на кофеин(била двапати поголема во однос на иста количина на кафе).
Сега се држам на класични липа, попадиче(камилица), мајчина душичка варјанти.
Го пијам исклучиво без шеќер. И го пијам 3-4 голтки окако ќе подистине.

Vlad II Draculea напиша:
го ставаш шејкеро во гезве, ко че се напрај карамел му тураш вода.. можи да се додај и лимон ама ја не клавам:kajg:

Е баш така,нели е закон

FAla MAndrak :) Sega ke moram da kupuvam dva cajnika eden mal eden golem za da ja probam receprata inaku go ispolnuvam posledniot uslov sekogash...taka da samo ushte prviot i receptata ke bide isprobana...tnx :)

планински во New Age со чајник, чаша од глина, бисквитче, лимон и мед.

Sussaro напиша:
планински во New Age со чајник, чаша од глина, бисквитче, лимон и мед.

ама тоа чајниците какви им се, пола ти се истура додека ставаш

чај секаков пијам ама да е со мед

Гижо напиша:
ама тоа чајниците какви им се, пола ти се истура додека ставаш
чај секаков пијам ама да е со мед

Медот во чај се става тогаш кога чајот е на пола оладен или млак, зашто познато е дека својства на медот се уништуваат на високи температури.
Секако ова не важи ако медот го ставаш во чај само како сладило :icon_lol:

знам и тоа :)
повеќе го сакам медот поради што е корисен, додека чај можам да пијам и без ништо

Ја не пијам чај, само виткам чај, боље е... :pos:

vodkamixx напиша:
Ја не пијам чај, само виткам чај, боље е... :pos:
ja te chekam u maj vodkamixxx kaj mene na chaj so vodka MH MH MH IMA DA POLUDISH

dajdo напиша:
ja te chekam u maj vodkamixxx kaj mene na chaj so vodka MH MH MH IMA DA POLUDISH

Абе пеер ќе праиме коктел.... чај од хибискус, индиски чај, планински чај, чај од нане и малце оригано за шмек... и заролано онака и здрав као дрен си. :pos:

И после тоа водка на екс и то ти је живот :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom