Divider
Seraphim
1. Лапсан соучонг, закон чај.
2. Грузиски црн, мамата.
3. Зелени чаеви.
2. Грузиски црн, мамата.
3. Зелени чаеви.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
-Цејлонски црн чај, подготвен во два чајника, на пареа, во едниот екстрактот во другиот жешка вода.Што посилен, со што повеќе шеќер во него и накакви други додатоци, да го почувствуваш срцето во грло после две чашки.sagaqua напиша:Чаеви консумирам буквално секој ден,ги сакам,ги обожавам и ништо друго не може да ги замени :je: Сакам најразлични, Зелен чај си пијам на работа уз муабет, Хибискус и Чај од шипки се преполни со витамин Ц ги пијам преку ден, а за навечер сакам голема шоља Црн чај која ја припрема на посебен начин мојот сакан, секако со чоколадни колачиња и во такво друштво....мммммм....полн погодок:je:
мнооогу сакам и руски... секоаш кога одам бит-пазар,имаме пријатели таму пукам по еден.. леле Еко како ме настрви сеа... како ми се здопи(или припи не знам како се викаEko1 напиша:Руски чај (т.е. турски) кај нас така го викаат.... оној што е со мало чајниче за чајот и поголем чајник за водата.... доста е јак.... убаво "дрма" од сабајле
Само немој да претераш со кантарионот, ќе си ги уништиш и корисните бактерии во дигестивниот трактCopyOfDeath напиша:Нај кејф ми прави чај од КАНТАРИОН што јас си го собирам
специјално за него одам На беласица да го собирам
друг чај непијам
пред 10 години единствен мој оброк беа 3 литри чај од кантарион без шекер..Неможев да јадам само на чај бев цели 11 денаMandrak напиша:Само немој да претераш со кантарионот, ќе си ги уништиш и корисните бактерии во дигестивниот тракт![]()
Mandrak напиша:-Цејлонски црн чај, подготвен во два чајника, на пареа, во едниот екстрактот во другиот жешка вода.Што посилен, со што повеќе шеќер во него и накакви други додатоци, да го почувствуваш срцето во грло после две чашки.
BTW-толку многу ти се допадна чајот и друштвото?
Албино мачкетино форумска, пиши сега:Allita напиша:Mmmmm obozavam caevi...doma vo sekoe vreme moram da imam crn,zelen,kamilica,ovoshen od susheno ovoshje, ajducka treva, i specijalnata meshavina na tatko mi vo koja neznam shto se ima i go pijam koga sum nastinata i ima navistina efekt...
Mandrak ke moze da spodelish so nas receptata za toa kako go prigotvuvash crniot caj...jas go pijam so malku mleko vnatre, bidejki mi e mnogu jak...![]()
Повели и другпат...you are wellcome any time:wub:sagaqua напиша:Чајот беше фантастичен, колачињата слатки ама друштвотооооо....најслатко:je:
П.Ц.:ај сподели го рецептот