Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
Изненадувачки резултати денес на купот. Малави со ептен високи 3 - 0 го совлада Алжир. Иако тренерот на Алжир пред почетокот на купот изјави дека нема да се замараат толку со купот и дека ќе се фокусираат на СП, но да се изгуби од Малави? Тим кој до пред победата со Алжир немаше победа во целата историја на овој куп е премногу. Сепак Алжир со квалитетни играчи како: Зиани, Јебда и Белхаџ не успеа да им се спротистави на Малави, имаа многу бледо издание.

kakov glupak,ako ne misli da se zamara zosto voopsto ucestvuvaat na vakov turnir
kontinentalen turnir nisto ne mu znaci i ne se zamara i misli na SP koe e duri za pola godina ccc sramota na koe sto nema nikakvi sansi i gol da postignat na 3 natprevari so vakva igra i antitalenti
kakvi sve umovi,gafovi i gluposti donesuva ova natprevaruvane :pos2:

Кога игра Гана ?

Вечер требаше да игра со Того, ама тој натпревар нема да се игра. Колку што слушнав од коментаторот на Еуроспорт изјави дека според правилата на купот, сите екипи ќе го земат службено натпреварот со Того. Инаку следниот натпревар на Гана е петок против БСК со почеток во 19:30.

Не го гледав натпреварот БСК-Буркина но видов 0-0.Да прашам само како изиграа "ѕвездите" на БСК ?

Не го гледав натпреварот БСК-Буркина но видов 0-0.Да прашам само како изиграа "ѕвездите" на БСК ?

БСК имаа 23 шутеви од кои половина во рамки на гол а Буркина имаа само 2 или 3,тоа ти кажува за играта доволно.Си имаше голманот на Буркина свој ден јебига.

Според мене можеа и многу повеќе, со оглед на тоа колку добри играчи имаат мене не ме задоволија. Имаа многу добри шанси ама завршница им беше на нула ниво. А и голманот на Буркина Фасо имаше неколку добри одбрани. :smir:

Ја да бев голман на буркина фасо немаше да ми дадат гол,немаше ни една тешка топка:toe:Сите топки идеа покрај голот а тоа беа околку 20 шута и дали само 2 во рамки на гол.Спорен момент имаше во прво полувреме кога требаше да има пенал за Б.С.К али судијата не досуди:toe:

Очекувам Мали да изненадат пријатно, најмала рака финале. :)
По она прво полувреме синоќа... не верувам веќе дека ќе стигнат така далеку иако претходно верував .... :toe:

По она прво полувреме синоќа... не верувам веќе дека ќе стигнат така далеку иако претходно верував .... :toe:

Сепак имаат добар тим, не треба да се потценуваат. Е сега останува да видеме дали тоа со Ангола беше само лоша игра, или можат и повеќе.

Читам прееска во вест...тие напаѓачите од ангола изјавиле Дрогба ти си следниот...стварно ужасно...

Читам прееска во вест...тие напаѓачите од ангола изјавиле Дрогба ти си следниот...стварно ужасно...
Сигурно си мислел на навивачите но и нападите или заканите се од страна на терористички групи не на навивачи.

Тоа со Дрогба ми звучи на дезинформација затоа што напаѓачите изјавиле дека цел на нападите небиле фудбалерите туку полицијата што ги обезбедувало фудбалерите. Значи нападот е политички и нема врска со фудбалот и затоа тоа со Дрогба или некој друг ја искористил ситуацијата или само медиумиве пишуваат се што ќе им текне колку да ги читаат

Колку што знам јас тие се група кои се против владата...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom