Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
1-0 за Нигерија,прекрасен гол на Обаси...:vozbud:

3-0 за Нигерија очекувам краен резултат или 3-1 :helou:

Египет играат доста добро би требало да идат во финале.

Уф, добар натпревар изиграа Египет и Нигерија. Имав пишано на темава на првата страна дека Нигерија имаат добри играчи, но лошо играат како тим, а тоа се виде и денес на натпреваров. Играа добро на почетокот и постигнаа гол, но откако им израмнија 1-1, веќе не беа истиот тим. Секоја чест за Египет, немаат којзнае каков тим со звучни имиња освен Зидан, но играат одлично. Со оглед на тоа дека не успееа да се квалификуваат на СП, очекувам конкретно да се насочат на купов и најмалце да стигнат до полуфинале. :wink:

Уф, добар натпревар изиграа Египет и Нигерија. Имав пишано на темава на првата страна дека Нигерија имаат добри играчи, но лошо играат како тим, а тоа се виде и денес на натпреваров. Играа добро на почетокот и постигнаа гол, но откако им израмнија 1-1, веќе не беа истиот тим. Секоја чест за Египет, немаат којзнае каков тим со звучни имиња освен Зидан, но играат одлично. Со оглед на тоа дека успееа да се квалификуваат на СП, очекувам конкретно да се насочат на купов и најмалце да стигнат до полуфинале. :wink:
Мислиш не се квалификуваа?

Иначе мене фаворити ми се Египет и мисла дека ќе дојдат минимум до финале пошто немаат ѕвезди и играчи што играат во Европа односно речиси сите играат во ист клуб во Египет за разлика од сите други појаки репрезентации кои што имаат играчи кои играат во јаки клубови, а врз нив се врши притисок.

Мислиш не се квалификуваа?

Иначе мене фаворити ми се Египет и мисла дека ќе дојдат минимум до финале пошто немаат ѕвезди и играчи што играат во Европа односно речиси сите играат во ист клуб во Египет за разлика од сите други појаки репрезентации кои што имаат играчи кои играат во јаки клубови, а врз нив се врши притисок.

:pos2: Сакав да пишам дека не се квалифукуваа, ама сум згрешил. Инаку и мој фаворити се Египет. :helou:

Обратно мислеше :helou:

Иначе браво за Египет добро играа...покажаа дека и ова година се фаворити за освојување на купот...

Резултатот си го погодил, е сега си ја згрешил екипата:)
Како и да браво за Египет колку шо гледав јас од натпреварот изиграа супер. Нигерија се гледа дека има добар тим, ама откако го примија првиот гол им се врзаа нозите и Егишет знаеше тоа како да го искористи.
П.С. Да ти е мерак да ги гледаш Африканциве бе, нема ниедна репрезентација шо игра затворено трчаат ко пореметени на сите страни :vozbud:

Египет играа добро и на Купот на Конфедерации, посебно против Бразил во првото коло, така да мислам дека на Африканскиов куп ќе стасаат далеку.

Леле овие Мозамбик колку само анти таленти се... :pos2: веќе 2 гола примија, а не можете ни да замислите колку глуп авто гол си дадоја...:tapp:

Едит: 1-2, покажуваат надеж/. :)

Египет по стандарт почнуваат,газат :)
Последните 2 пати исто,на почетокот на првенството како аутсајдери ги рачунаат ама на сите им го зимаат скалпот,симпатична екипа,штета за Нигеријциве зашто многу јак фудбал играа додека не го примија првиот гол,ваљда ќе се соземат за идната утакмица и ќе ја поминат групата!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom