Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
добро де по грешка го ставив тој кец од напред еее више досадни сте до му се сневиди

Јас стварно се извинувам ако те повредив или го кренав адреналинот за момент.Те молам прости ми ќе ме јаде грижа на совест.:kesa:

Какви таленти се значи Ангола неверојатно. Сум видел многу пресврти и возбудливи завршници ама одамна не се сеќавам на вакво прокоцкување предност. Секако се изненадив што Мали губеше 4 - 0 со оглед на тоа дека има неколку квалитетни имиња, но ете на крај се извадија.

Џабе скокаше жената на претседателот цело време:)

Еве сега и Алжир неочекувано губи 3 - 0 од Малави.

Aбе овие закочениве Алжир не беа фаворити за 1 место во групата :tapp::tapp:

bea bea i 26 mesto se na fifa rang lista,ama so vakva igra i so niedno poznato ime vo timot na SP ima da go krkaat gadno,zalosno!!!
посебно коа ќе помислам оти треба да играат со Англија :pos:

Иначе јако ќе биде Гана-БСК :)

Хаха гледам на livescore за 11 мин. 4 гола разлика прокоцкале нцнццнцн

Ми мириса на местенка ова...За 15 мин 4 гола :raz::lud::ne:
А, и да...Одсекогаш сум ја симпатизирал репрезентацијата на БСК..поради Дрогба и Калу многу јасно :D

Ми мириса на местенка ова...За 15 мин 4 гола :raz::lud::ne:
А, и да...Одсекогаш сум ја симпатизирал репрезентацијата на БСК..поради Дрогба и Калу многу јасно :D
Местенка ... али да беше па така зашто 2 пенали за Ангола.... ако видиме така не е местенка па...:toe:

Не ми се гледа оти знам ќе се разочарам. Не од фудбалот, туку стадионите им се 100 пати подобри од нашите...:(

Овие б.с.коска кој дрва се немозат да ги победат буркина фасо ме заебаа мамата,според мене мислам дека гана ке освои и ке игра во финале со камерун.Надјобар стрелец ке биде кој друг ако не ето:toe:

Изненадувачки резултати денес на купот. Малави со ептен високи 3 - 0 го совлада Алжир. Иако тренерот на Алжир пред почетокот на купот изјави дека нема да се замараат толку со купот и дека ќе се фокусираат на СП, но да се изгуби од Малави? Тим кој до пред победата со Алжир немаше победа во целата историја на овој куп е премногу. Сепак Алжир со квалитетни играчи како: Зиани, Јебда и Белхаџ не успеа да им се спротистави на Малави, имаа многу бледо издание.

Во другиот натпревар, можеби и најголемиот фаворит за освојување на купот, БСК не успеа да победи против аутсајдерот Буркина Фасо. Беше преголем мотивот кај играчите на Б.Фасо да зе земе бод и успееа во тоа. Се одбранија 90 минути. БСК иако имаа неколку шанси не успеаа да ги искористат, најзрели шанси имаше Бакари Коне, промашуваше од 2-3 метри на речиси празен гол. Со тим како на БСК со играчи како: Јаја и Коло Туре, Ебуе, Калу, Коне, Гервињо, Дрогба и остали, Б.Фасо требаше да биде лесен плен, но не успееа да ги совладаат. Сега во оваа група ќе биде уште поинтересно со оглед на тоа дека и дуелот меѓу Гана и БСК може да решава кој ќе иде понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom