Никој никаде не спомна дека сака да купи гејмерски компјутер, не те јебам јас тебе туку ти не читаш убаво што пишува во мојот прв пост, компјутер за канцелариска работа или домашна употреба, гејмингот не спаѓа во ниедно од тоа. i3 sо ATI картица од 1ГБ има девојка ми исто 4530 и тој негрее, на него проектирам, работам AutoCAD 2010 и немам никаков проблем и се што пишав за моите, важи и за тој. Невелам дека не се расипуваат, сите имаат маки со сите брендови, во сервис сите доаѓаат, само секој од нас има свој фаворит, тебе ти е Асус, супер, го почитувам тоа, ама мене не ми е HP, мене ми е Леново омилен бренд, само тука во темава не е тема на муабет.
Од лично мое искуство HP се покажал далеку подобар од Асус, и тоа ни ти, ни било кој неможе да го промени нити да го смени, од твое искуство Асус го јаде HP у зуб, супер, одлично, во право си, за она што ти го имаш како искуство, може сум редок кој имал позитивно искуство со HP, ама ете го имам и тоа е. Не сме тука да се натегаме, јас се чувствувам должен да го дадам моето видување, ако е различно од другите незначи дека е погрешно или дека треба да се пљука.