- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Јас сум ПРОТИВ АБОРТУСОТ... тоа е еден вид убиство....., но на пример доколку мајката и таткото во 3 или 4 месец од бременоста кај мајката дознаат дека кај детето има 100% ризик од Даунов синдром или ваква слична болест, мислам дека би било подобро абортус, бидејќи во текот на животот на детето и родителите и детето ќе страдаат
![]()
Дауновиот синдром не е болест.
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 00:49 ---
Како што напоменав јас сум ПРОТИВ АБОРТУСОТ!!! Но, кога родителите во раните почетоци на бременоста би дознале дека детето заболува од Даунов синдром, подобро е да дојде до абортус, бидејќи децата со вакви видови на синдроми не се лечат...., а такво дете да гледаш очите со солзи ќе ти се наполнат, бидејќи најпрво детето се измачува, а воедно и родителите... подобро нешто навреме да се среди, одколку да дојде до преголема штета за која веќе се знаело дека таа еден ден ќе настане.....РАДИ тоа, а не дека оправдувам абортус, јас сум ПРОТИВ АБОРТУСОТ!!!
Толку дезинформации наеднаш се премногу за моите очи.
Нејќам да бидам лоша, ама де бре провери што зборуваш пред да зборуваш. Никој до сега не ,,заболел,, од Даунов синдром, а јас нема да ти објаснам што е, сам ќе прочиташ.
И ради твоите причини, би требало да ги убиеме сите инвалиди, пошто, сите околу нив се мачат, а и тие самите. Твоево е дискриминација, која иначе е законски забранета.
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 00:52 ---
Јас сум против абортусот и не се бламирам, точно е и тоа ти што го викаш, но кога ќе видам како такво дете се мачи тешко ми паѓа и сакам некако тоа да се спречи, а на сите ни е познато дека абортусот е пекол и јас целосно сум ПРОТИВ сите оние кои го поддржуваат абортусот.
На таквото дете најмногу ќе му помогнеш ако не го сожалуваш, ако се однесуваш према него како према нормален човек - тоа што има хромозомска абнормалност на никаков начин не го прави помалку човек од тебе, да го прифатиш такво какво што е, и да престанеш да гледаш идиотски во него како да е изрод. И посебно не би требало да му кажеш оти поарно би било да го абортираат.