Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот тест е непрецизен, оној кој се прави со математичка формула а во кој параметри се килажа, години итн. Prisca се вика тестот.
За вториот не знам, за среќа првиот испадна шанса 1 од 10.000 па не го правев. Ама како што читав на интернет, на многумина и вториот тест им дал непрецизен одговор од типот "Може да има Даунов синдром, а може и да нема.".

Таков одговор се добива ако нешто не е направено како што треба.
Доколку тестот е изведен правилно, односно ако е земено доволно течност, ако е направен во вистински тајминг (ни порано ни подоцна) и ако материјалот се "фати" на подлогата, тогаш резултатите се 100% прецизни.

Иванов ставил потпис на Законот за aбортус

Претседателот Ѓорге Иванов го потпишал указот за Законот за прекин на бременост, кој некои од невладините, како и опозицијата сметаа дека не е во согласност со европските стандарди, ниту пак со основните права и слободи, што беше повод за протести минатите недели.

-По извршените консултации на Кабинетот и на Претседателот, тој го потпиша указот за Законот за прекин на бременост. До 'Службен весник на РМ' ги пуштивме и Законот за абортус и Законот за продажба на државно земјоделско земјиште, кои беа донесени во ист ден, изјави за "Вест" Кабинетот на претседателот Иванов. (НОВА)

По пратеничките, и Хорхе го покажа својот 'рбет.

Иванов ставил потпис на Законот за aбортус

Претседателот Ѓорге Иванов го потпишал указот за Законот за прекин на бременост, кој некои од невладините, како и опозицијата сметаа дека не е во согласност со европските стандарди, ниту пак со основните права и слободи, што беше повод за протести минатите недели.

-По извршените консултации на Кабинетот и на Претседателот, тој го потпиша указот за Законот за прекин на бременост. До 'Службен весник на РМ' ги пуштивме и Законот за абортус и Законот за продажба на државно земјоделско земјиште, кои беа донесени во ист ден, изјави за "Вест" Кабинетот на претседателот Иванов. (НОВА)

По пратеничките, и Хорхе го покажа својот 'рбет.

Рскавец.

Хорхе е марионета, воздух, дух кој хода. Претседател како што ни доликува на земја како нашата.
Патем по канцеларии летале закани дека ова е тек почеток, абортусот им е на агенда целосно да го забранат.
Се прашувам кога ќе наметнат шамија и пет пати на ден молење.

Без навреди упатени кон хордатите политичари варијација плелодбенииици.

Претседателот мој да не го навредувате, тоа сакам да биде јасно.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 18:03 ---
Хорхе е марионета, воздух, дух кој хода. Претседател како што ни доликува на земја како нашата.
Патем по канцеларии летале закани дека ова е тек почеток, абортусот им е на агенда целосно да го забранат.
Се прашувам кога ќе наметнат шамија и пет пати на ден молење.

Макар што е вистинито генерално земено.

Без навреди кон претседателот.

Он ме вреѓа секој ден со неговото претседателување па никому ништо. И тоа не е навреда, тоа е реален опис.

Јас те разбирам( и мене ме навредува за некои работи) но сепак е наш претседател т.е е претседател на секој метар квадратен во оваа земја и кубен метар воздух и претседател на секој граѓанин и поради тоа мислам дека како цивилизирани граѓани не личи да си го навредуваме сопствениот претседател.

Да не дојде до недоразбирање не мислев на твојот пост туку на оној кој го направи рскавична форма на живот како раи или Ајкула па да беше како ајкула во вода а Тој во политиката имаше маме да им ебе на овие што не ебат сеуште затоа немам ништо против реалниот опис- факт е дека е марионетка на малото кускуле тоа и ме навредува, самиот факт што не се покажа како претседател на Граѓаните а не така шибнат да хибернира додека му одземаат ингеренции и во Одбрана и Надворешна политика мал дел во Правосудниот систем и.т.н

Мислам дека секој треба да има право на абортус. Секако треба да се биде свесен за ризикот кој постои во тој случај, но против сум на луѓето да им се ускрати правото сами да решат што понатаму.

Можеби е во ред е да има некое медицинско ограничување, да не може некоја жена да има 10 абортуси, но сепак тоа се екстремни случаи што не знам колку би биле и чести во пракса.

Како се блокира носење закон за измена на закон за абортус во Тексас:
Цели 13 саати демократката Венди Дејвис зборела за абортус, бидејќи според нивниот закон не смее да се прават паузи, да се иде во веце, да се јаде и слично.
13 саати машки на нога! Еве ова е легално стопирање на бесмислен закон!
Мили мои парламентарки, кај ќе ви оди таа продадена душа само незнам. Срам сте за родот, срам ми е воопшто да ве споменам.
http://off.net.mk/vesti/svet/abortusot-prezhivea-vo-teksas

Скратувањето на правото на прекин на несакана бременост е глупав начин да се прави со сила убавина. Уште да забранат контрацепција, ептен ќе ја оправат демографската структура а и имиџот на нацијата: по улиците ќе се шетаат трудници од 15 до 55 години со надуени мешиња и широки насмевки. Кое занесување :tapp:

3CMp9c0.jpg

Треба да се фокусираме на тие што веќе страдаат наместо да носиме уште страдалници на светот.

jas gledam ovaka na toa abortusot se pravi ako zdravjeto na zenata e vo prasanje da receme deka neznaela deka e bolna od nekoja bolest i treba da abortira za da ne se rodi retardiranono abortira, imalo i slucki koga zdravjeto i zaviselo od toa da bidam pojasna za da i se procisti krvfta treba da rodi. odgovor na ova prasanje se dobiva od samata situacija zasto koga zenata bi ostanala bremena zimi majka nesakajki bi morala da go rodi zasto i samiot abortus e rizik no ako imaat edno dete ostane bremena [ nesakajki] i koga ke planiraat za vtoro postoi rizik da nemoze da ostane bremena. sto znaci zavisi od situacijata vo koja se naoga samata zena, no navistina ke kazam deka decata se sveta rabota ma kolku i da e surov zivotot sum proti abortusot no ke potenciram kolku i da zavisi od sostojbata vo koja se naoga samata zena treba da se razmisli dobro pred da se naravi takov cekor.
--- надополнето: 26 август 2013 во 22:50 ---
jas sum protiv toa treba dobto da se razmisli za posledicite pred abortus i posle nego.

jas sum protiv toa treba dobto da se razmisli za posledicite pred abortus i posle nego.

Sabiha, tako si to lijepo slozila, vala ni sam Dr Arslanagic ni Nermin Zurbriggen ne bi to bolje rekli. Ja bih samo umjetnuo da je sebap mislit posle abortusa.

3CMp9c0.jpg

Треба да се фокусираме на тие што веќе страдаат наместо да носиме уште страдалници на светот.

А кој може да знае дали ќе страда човекот уште пред да се роди?
Јас се родив во семејство, сите вработени, куќа, храна се што треба, па животот ме крена на клоци. Братучед ми се роди во Албанија, повеќе братучеди поточно, буквално во куќарки како колиби, кога идеа кај нас носеа во торбите леб на мачката што не сакав да и го дадам, ги испраќавме со торби лебови за една недела да имаат вистински леб. Тоа не го спречи да биде инжинер, да купи стан и да основа семејство, па и какви луѓе се тој и другите абортусите ќе беа вистинска штета.
--- надополнето: 27 август 2013 во 12:13 ---
Животот е тркало, некогаш си горе некогаш на самото дно, чисто се сомневам дека има некој што живеел и умрел а ни еднаш не допрел на дното

А кој може да знае дали ќе страда човекот уште пред да се роди?
Јас се родив во семејство, сите вработени, куќа, храна се што треба, па животот ме крена на клоци. Братучед ми се роди во Албанија, повеќе братучеди поточно, буквално во куќарки како колиби, кога идеа кај нас носеа во торбите леб на мачката што не сакав да и го дадам, ги испраќавме со торби лебови за една недела да имаат вистински леб. Тоа не го спречи да биде инжинер, да купи стан и да основа семејство, па и какви луѓе се тој и другите абортусите ќе беа вистинска штета.
--- надополнето: 27 август 2013 во 12:13 ---
Животот е тркало, некогаш си горе некогаш на самото дно, чисто се сомневам дека има некој што живеел и умрел а ни еднаш не допрел на дното

Точно, но во реалноста приказни како твојата се исклучок од правилото.
Постои нешто што се нарекува круг на сиромаштија, и да, од тој круг ретко кој излегува.

Освен тоа, абортусот не е секогаш заради финансиска состојба.
Секој си знае за себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom