Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
1. Ме силуваа група насилници, останав трудна. Имав трауми, кошмари, напуштив и работа и прекинав пријателства. Се гадев од себеси, сакав да се самоубијам, завршив и на психијатар. Да го родам ли детето и цел живот да ме потсеќа на кобната ноќ, цел живот да го носам трагот на насилство, постојано влечејќи ме кон чинот на самоубиство или да абортирам. ДА! Јас избирам ЖИВОТ, јас избирам абортус, зошто не заборавајте ЈАС ИМАМ ПРАВО НА ИЗБОР!

2. Имам потенцијално фатална болест, сега започнувам со терапија, и докторот вели дека има големи шанси да се излекувам и среќно да продолжам со животот, но случајно останав бремена од мојот сопруг со кој сум 2 години во брак. Бракот ни е прекрасен, среќни сме, но не сме размислувале за дете. Докторот јасно и гласно ме предупреди дека можам да умрам на пораѓај, а со тоа мали се и шансите и моето бебе да преживее. Два згаснати животи, само поради мојата желба да му оставам на сопругот бебе и огромен товар носејќи ја мојата смрт на неговите рамења или да посвоиме дете и да му подариме среќа на некое невино и беспомошно бебе. ДА! Јас избирам ЖИВОТ, јас избирам абортус, зошто не заборавајте ЈАС ИМАМ ПРАВО НА ИЗБОР!

А зошто некој не направи ВАКВИ реклами?! ХА? Дали абортусот е поголем грев од самубиството христијани?

Вашите аргументи се НЕВАЛИДНИ! Поздрав
--- надополнето: 17 септември 2013 во 15:06 ---
А со законот за абортус ги трауматизираме и омаловажуваме жените до бесвест!

Пред малку гледав една реклама на овие абортусне, ај што изиграваат идиоти и зборуваат за ,,права,, (се прашувам дали воопшто правник имаат во тоа организацијата, да им објасни малце како вистински стојат работите), ај се, ама пласирање на лажни информации, непознавање на елементарни работи, термини и поими, е како бе тоа да го сфатам?

И уште којзнае колку неписмен народ има да се потресе од тоа рекламата.
Мајко мила.

Зошто некој брише нон стоп мои постови? Не ви се поклопувам во менталниот исперен мозок?

Затоа што никој не сака празноглави нацисти бе брат.

Ako jas ostavam cura bremena ke napravam se da ja zemam stom sum mozel da ja e*** treba da sum spremen za da ja zemam.... zaso seksot moze da ostave I posledici znaci u nikoj slucaj nema da dozvolam da abortira sepak stasta od vo kombinacija so ljubovta...

Ako jas ostavam cura bremena ke napravam se da ja zemam stom sum mozel da ja e*** treba da sum spremen za da ja zemam.... zaso seksot moze da ostave I posledici znaci u nikoj slucaj nema da dozvolam da abortira sepak stasta od vo kombinacija so ljubovta...
А еве на пример ако девојката сака да абортира и не сака да остане со тебе?

А еве на пример ако девојката сака да абортира и не сака да остане со тебе?

Во тој случај се етикетира како Глупача во краен статиум на лудило,прави дете кое сака да го убие.Стварно човечкиот ум се измени доста,еволуираше во нешто што не е познато во светот на живите организми и суштества.Нешто монструозно.

Во тој случај се етикетира како Глупача во краен статиум на лудило,прави дете кое сака да го убие.Стварно човечкиот ум се измени доста,еволуираше во нешто што не е познато во светот на живите организми и суштества.Нешто монструозно.

Таа може да се етикетира како што сакате, но тоа не му дава право на никого, па ни на некаков си министер да се меша во нејзиниот приватен живот

Таа може да се етикетира како што сакате, но тоа не му дава право на никого, па ни на некаков си министер да се меша во нејзиниот приватен живот

Апсолутно,но во тоа и лежи пролемот.Демократијата го форсира тоа право на избор и слобода,ЈАС ШТО САКАМ ЌЕ ПРАВАМ.Од ова многу бебиња не се родиле затоа што нивните мајки (според мене) се крајно ретадирани во конкретниов случај,намерно забременува со дечкото и на крај се предомислува како да купува блуза,па не црвена ај зелена ќе земам.Лудило до состојба на грчење на телото...

Апсолутно,но во тоа и лежи пролемот.Демократијата го форсира тоа право на избор и слобода,ЈАС ШТО САКАМ ЌЕ ПРАВАМ.Од ова многу бебиња не се родиле затоа што нивните мајки (според мене) се крајно ретадирани во конкретниов случај,намерно забременува со дечкото и на крај се предомислува како да купува блуза,па не црвена ај зелена ќе земам.Лудило до состојба на грчење на телото...

Имав еден школски нон стоп викаше ,,ех да има една бомба сите жени да ги дигне во воздух,, ме потсеќаш на него.
Туку што ако ја напумпа и си замине? Кој е ретардиран во случајов? Што ако е болна? Што ако не е психички спремна за дете, а ете дечко и ,,ненамерно,, ја забременил?

Имав еден школски нон стоп викаше ,,ех да има една бомба сите жени да ги дигне во воздух,, ме потсеќаш на него.
Туку што ако ја напумпа и си замине? Кој е ретардиран во случајов? Што ако е болна? Што ако не е психички спремна за дете, а ете дечко и ,,ненамерно,, ја забременил?

Oна,треба да претпостави кои се неговите намери и треба да помине еден огромен период пред да ја ''напумпа'' мада и самиот процес не го прави него ништо ослободен од вината,иако он ја искористил нејзината глупавост.За болна не знам за каква болест се работи,болеста не е оправдување за ништо.Како може да ја забремени а да не е психички спремна за тоа ? исто како да кажеш рипа од авион со падобран иако не е психички спремна за тоа.. плус ако не е како му дава да ја забремени (освен ако не е силување)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom