A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Се мислам помеѓу боом тв и тотал тв, може некој да ми објасни подобро што се предностите на тотал тв, кај боом тв има превод на странските програми, дали тука има, ме интересираат спортските канали (највеќе заради тоа сакам да земам ) , дали е добра сликата и на обичните телевизори и на плазма лцд телевизорите (да не се таму како точки пиксели). Друго договорот што се потпишува на колку години е?
и уште нешто кој ми гарантира дека пример, за 6 месеци не ги тргнат спорт клуб и јас останам на цедило да морам до крај да го испочитувам договорот?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
Се мислам помеѓу боом тв и тотал тв, може некој да ми објасни подобро што се предностите на тотал тв, кај боом тв има превод на странските програми, дали тука има, ме интересираат спортските канали (највеќе заради тоа сакам да земам ) , дали е добра сликата и на обичните телевизори и на плазма лцд телевизорите (да не се таму како точки пиксели). Друго договорот што се потпишува на колку години е?
и уште нешто кој ми гарантира дека пример, за 6 месеци не ги тргнат спорт клуб и јас останам на цедило да морам до крај да го испочитувам договорот?
Ако земеш Боом мислам дека ке те остават на цедило како што направија со ХБО каналите и ред други канали .Иако и другиве оператори си го задржуваат правото на премена на канали без нас претплатниците да не известат

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Aко си за Лига Шампиони и Лига Европа земи си Макс тв мислам се најдобри сега за сега за фудбал гледање во Македонија ,Тотал тв ги нема Арена спорт каналите кај што ќе се даваат овие натпревари ,но сепак тие спортски канали Арена спорт ќе се бесплатни цел септември после ќе видиме колку ќе стаат цена :)
А исто ако си за Премиер Лига имаш
Max Sport
Пакетот вклучува 5 спортски канали: Sport Klub, Sport Klub +, ESPN Classic, Motors TV и Extreme Sport. Првиот месец од активирањето, пакетот е бесплатен.
Месечно 99 ден.
Sport Klub, Sport Klub + се каналите кај што има Премиер Лига а има и прегледи и репризи на натпреварите :)

ако си и за филмови имаш HBO пакет со видеотека - вклучен во 3 max confort за 2.499,00 ден. месечно
еве ти подетално за 3 max confort пакетот
http://www.maxtv.mk/mk/215/Paketi/3_Max/3_Max_Comfort_.html

сепак ти одлучи си :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Aко си за Лига Шампиони и Лига Европа земи си Макс тв мислам се најдобри сега за сега за фудбал гледање во Македонија ,Тотал тв ги нема Арена спорт каналите кај што ќе се даваат овие натпревари ,но сепак тие спортски канали Арена спорт ќе се бесплатни цел септември после ќе видиме колку ќе стаат цена :)
А исто ако си за Премиер Лига имаш
Max Sport
Пакетот вклучува 5 спортски канали: Sport Klub, Sport Klub +, ESPN Classic, Motors TV и Extreme Sport. Првиот месец од активирањето, пакетот е бесплатен.
Месечно 99 ден.
Sport Klub, Sport Klub + се каналите кај што има Премиер Лига а има и прегледи и репризи на натпреварите :)

ако си и за филмови имаш HBO пакет со видеотека - вклучен во 3 max confort за 2.499,00 ден. месечно
еве ти подетално за 3 max confort пакетот
http://www.maxtv.mk/mk/215/Paketi/3_Max/3_Max_Comfort_.html

сепак ти одлучи си :)
малку ми е скапичко макс тв, плус не ми треба интернет имам од неотел, само за телевизија ми е а незнам дали нудат само тв пакет. Ваму кај тотал тв пакетот е Комбинација на пакетите START + PLUS за 553 ден. Кај бум тв е окулу 650 ден со помалку програми. Е сега за тотал тв треба и сателитска антена па и тоа се компликации плус (иако пишува дека е бесплатна)http://www.totaltv.tv/Ponuda/612/Paketi.shtml

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Нови канали на BoomTV од 1 септември - 24 Kitchen, BabyTV, OBN и Orlando KIds. Каналот KidsCo се заменува со Orlando Kids! За да ги гледате новите канали изберете МЕНИ - ТЕХНИЧКИ ПОДЕСУВАЊА и направете ПРЕБАРУВАЊЕ на каналите.
Извор: BoomTV

Ајде на здравје Македонијо!
Со оваа замена, изгубивме уште еден локализиран ТВ канал. Сигурен сум дека самиот канал од 1 септември повеќе нема да ги локализира програмите. Но затоа тука е BabyTV со кој можам комотно да заспијам :facepalm:
За OBN и 24Kitchen е добро.

Член од
24 мај 2012
Мислења
52
Поени од реакции
12
орландо кидц оди на макс тв комплетно синхронизиран на македонски.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
орландо кидц оди на макс тв комплетно синхронизиран на македонски.
Moже да си менуваш ,Македонски ,Албански и Србски на Макс тв

а OBN сега го ставиле Бум тв најверојатно ради фудбалов ЛШ ,ЛЕ и Супер Куп пошо гледам даваат и некој натпревари од нив

Член од
13 ноември 2009
Мислења
340
Поени од реакции
183
Браво за сите нови канали особено за ОБН,иако мислам дека малку претераа со овие детски канали,добро е да има 2, а 4 мислам дека се премногу...Иако напишаа дека Кидс ко се заменува со ОК,не кажаа дека ке го исклучат ББЦ...Не дека го гледав многу де,ама добро беше некаде да не информираат...и уште нешто,еден мој предлог,Инфо каналот би можел да се модифицира,пример да пуштат некој музички канал,а горе и долу на екранот да одат телопи со информации за БООМ тв,така би се добил уште еден канал,ако се знае дека бројот на каналите им е ограничен од технички причини....

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Јас неможам да ги разберам овие инфо канали истото го има и на Макс тв

Зар тоа не може да се прочита и види на интернет ?

ако сакаат толку да има ифо и на телевизијата нека го напраат тоа да се појавува како порака ,такво нешто имам видено одамна на Тотал тв ,а и Макс тв некад го практикуваат, ама Макс тв плус на тоа не замараат 4-5 инфо канали со музика која цело време се повторува истото па истото

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Со 24Китчн заебале, шо ќе гледаме на Китчн, јадења ли? Таа фрекфенција можеа да ја искористат за некој подобар канал, како ХРТ, РТЛ(ХР), ДОМА Хрватска...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Со 24Китчн заебале, шо ќе гледаме на Китчн, јадења ли? .
А што и фали на таа програма ,зошто па да нема една за готвење програма ? кога веќе имаме филмски ,документарни ,за вести ,музички нека има и за готвење

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Иначе дознав дека покрај укинувањето на локализираниот Kids Co и додавањето на негово место Orlando Kids, укинат е и BBC World News.
Фактички они додаваат само 2, а не 4 канала. Според мене Babytv нема никаква потреба.
Ако мене ме прашуваат, DM Sat би го тргнал и на негово место би го ставил Orlando Kids, со што би го задржал Kids Co. Па така ќе имавме повеќе локализирани канали, во време кога сосед наш „најмил“ не ни го признава јазикот.
24Kitchen е добар канал, но не на местото на BBC World news. Сега има само еден информативен канал.
OBN, е прифатлив канал, посебно оти даваат и Лига на шампиони ако не се лажам.
И конечно, наместо глупиот Babytv би го вратил HRT1, па дури и да дадам малку повеќе пари за тие црни авторски права. Кога можат 90% од операторите да дадат, тогаш може и BoomTV и MaxTV и blizoo.
Филмските Cinestar канали, би ги заменил со популарните HBO и HBO Comedy, како што беше на почеток. Плус HBO се локализирани, а овие српскиве не се.
Глупиот Pink music би го укинал скорс, и на негово место би го ставил квалитетниот mezzo.
Филмскиот TV1000, би го заменил со SciFi, што мислам дека има многу подобра понуда.
И да, тој инфо канал би го укинал, со што би се ослободил простор за уште еден канал, кој би бил Sport Klub Prime.
И многу повеќе би се заангажирал да се локализираат каналите кои немаат превод, со што во целост би го испочитувал ЗРД. Плус они се фалеа напочетокот, дека они ги имаат ексклузивните права за превод, и дека они го почитувале во целост ЗРД околу преводот, но утнаа работа.
И да, би престанал да ги лажам луѓето дека Investigaion Discovery е со превод на Македонски, кога нема ни една емисија локализирана.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Иначе дознав дека покрај укинувањето на локализираниот Kids Co и додавањето на негово место Orlando Kids, укинат е и BBC World News.
Фактички они додаваат само 2, а не 4 канала. Според мене Babytv нема никаква потреба.
Ако мене ме прашуваат, DM Sat би го тргнал и на негово место би го ставил Orlando Kids, со што би го задржал Kids Co. Па така ќе имавме повеќе локализирани канали, во време кога сосед наш „најмил“ не ни го признава јазикот.
24Kitchen е добар канал, но не на местото на BBC World news. Сега има само еден информативен канал.
OBN, е прифатлив канал, посебно оти даваат и Лига на шампиони ако не се лажам.
И конечно, наместо глупиот Babytv би го вратил HRT1, па дури и да дадам малку повеќе пари за тие црни авторски права. Кога можат 90% од операторите да дадат, тогаш може и BoomTV и MaxTV и blizoo.
Филмските Cinestar канали, би ги заменил со популарните HBO и HBO Comedy, како што беше на почеток. Плус HBO се локализирани, а овие српскиве не се.
Глупиот Pink music би го укинал скорс, и на негово место би го ставил квалитетниот mezzo.
Филмскиот TV1000, би го заменил со SciFi, што мислам дека има многу подобра понуда.
И да, тој инфо канал би го укинал, со што би се ослободил простор за уште еден канал, кој би бил Sport Klub Prime.
И многу повеќе би се заангажирал да се локализираат каналите кои немаат превод, со што во целост би го испочитувал ЗРД. Плус они се фалеа напочетокот, дека они ги имаат ексклузивните права за превод, и дека они го почитувале во целост ЗРД околу преводот, но утнаа работа.
И да, би престанал да ги лажам луѓето дека Investigaion Discovery е со превод на Македонски, кога нема ни една емисија локализирана.

Меззо подобар од Пинк Мјузик? :pos::pos::pos::pos: Јас не викам дека е супер Пинк Мјузик, ама Меззо да е подобар од Пинк Мјузик... немам зборови...:pos:
--- надополнето: 2 септември 2012 во 08:36 ---
А што и фали на таа програма ,зошто па да нема една за готвење програма ? кога веќе имаме филмски ,документарни ,за вести ,музички нека има и за готвење
Што има само јадење, да ги имаа до сега ставено сите атрактивни канали ќе немав против, тогаш 24Китчн ќе беше како шлаг на тортата, ама вака...

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Меззо подобар од Пинк Мјузик? :pos::pos::pos::pos: Јас не викам дека е супер Пинк Мјузик, ама Меззо да е подобар од Пинк Мјузик... немам зборови...:pos:
Секој со свој вкус. Мене подобро ми е да слушам класика, одколку песни од нашиот северен сосед кој не ни ја признава МПЦ-ОА, а газда на каналот е човек кој не не' признава под уставото име: Република Македонија.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Секој со свој вкус. Мене подобро ми е да слушам класика, одколку песни од нашиот северен сосед кој не ни ја признава МПЦ-ОА, а газда на каналот е човек кој не не' признава под уставото име: Република Македонија.
Јас телевизиите не ги делам на политика или нешто друго, за мене само постојат добри и лоши, исто како и филмовите. Јас Пинк највеќе ја сакав заради латино сериите, а за Гранд и другите турбо фолк емисии воопшто не ме интересираше. А за тоа што Митрович не нарече со БЈРМ се согласувам со тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom