A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Абе ги разбирам дека се ограничени со бројот на канали шо можат да ги пуштат,ама не ги разбирам шо им требаат 6-7 месеци за да пуштат друг канал на местото на исклучениот...А заборавив...во тие 37 е и Инфо каналот..:)Според мене можи да се искористи и Инфо каналот,да пуштат некој музички канал во тоа малото квадратче,а информациите нека си одат од страна.....

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Има ли некој информација,дали може PCMCIA card slot на ТВ да се искористи за БООМ картицата....?!?

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Имам еден проблем. Имам 2 бума, и двата во различна соба. Во едната соба се најнормално си работи и ги има сите програми, а на другиот ги фаќа само нашите програми т.е 12 програми + 5 радио канали) и повторно ќе ги пребарам каналите ми ги наоѓа само тие што ги кажав. Интересно е што и двата приемници се на иста воздушна антена. Некој да се најде да ми помогне околу проблемов?

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Вреди ли чудово да се зима во викендица?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.638
Поени од реакции
786
Имам еден проблем. Имам 2 бума, и двата во различна соба. Во едната соба се најнормално си работи и ги има сите програми, а на другиот ги фаќа само нашите програми т.е 12 програми + 5 радио канали) и повторно ќе ги пребарам каналите ми ги наоѓа само тие што ги кажав. Интересно е што и двата приемници се на иста воздушна антена. Некој да се најде да ми помогне околу проблемов?
А си пробал да ги замениш позициите на бомувите?
доколку ја користиш истата антена земи си обичен крстач разделник и пробај така а колкав ти е берот?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.898
Чути сите одат 100+ ние надолу
Као да ќе ги гледаш тие 100 + канали..иди бе,демек што поише , покурнаска работа.. од 100+ канали можеш само телевизор да заебеш,да прегрее , ништо друго.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
Имам FullHD Samsung телевизор а МТВ1 HD не ми ја пушта,и кај другите е вака или до мене е проблемот?Звукот го има ама слика нема :/

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.844
Поени од реакции
8.244
Имам FullHD Samsung телевизор а МТВ1 HD не ми ја пушта,и кај другите е вака или до мене е проблемот?Звукот го има ама слика нема :/
преку Бум тв или дигитално на самиот телевизор ја најде МТВ 1 HD?

Ако ти е дигитално можно е да немаш MPEG-4 на телевизорот ,јас имам исто Samsung и истиот проблем го имам како тебе :(

jaс слика само на Канал 5 фаќам и тоа премнгоу чиста слика подобра и од Макс тв

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
преку Бум тв или дигитално на самиот телевизор ја најде МТВ 1 HD?

Ако ти е дигитално можно е да немаш MPEG-4 на телевизорот ,јас имам исто Samsung и истиот проблем го имам како тебе :(

jaс слика само на Канал 5 фаќам и тоа премнгоу чиста слика подобра и од Макс тв
Преку БУМ тв ја наоѓа ХД-то а MPEG-4 фајловите телевизорот во системот за пребарување на каналите ги пронаога а впрочем ја пушта кај другарче на стар НЕО телевизор на Макс тв...Затоа прашувам :/

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.638
Поени од реакции
786
После долгогодишен брак со БООМ ТВ конечно денес се разведовме уште ми останува помалку од месец дена со ОНЕ и прикаската со нив завршува

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
После долгогодишен брак со БООМ ТВ конечно денес се разведовме уште ми останува помалку од месец дена со ОНЕ и прикаската со нив завршува
Е оти бе другар ?!?

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Абе стварно ептен го запустија Бумот шо ги скинаа ХБО каналите,Хрватската,па на местото од овие канали што ги укинаа не вклучија нови,ама јас ке му дам уше една шанса да се попрает...:))
Еве во преговори биле веке 2 масеци за ХРТ1 http://teve.ba/article/9811/htv-1-uskoro-u-makedoniji едно време рекоа и дека Ал Џезеира Балкан ке ја пуштат,па ке се стрпиме уште малку :))

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.844
Поени од реакции
8.244
Ништо од Бум тв немаат никаква понуда укинаа HBO пакетот а и се другото им е заникаде . Сега додека пак Макс тв најде начин за да може да се гледаат натпреварите од Лига Шампиони и Лига Европа ,овие Бум спијат сеуште летово и кориснициве ќе им останат со само два натпрвата на МТВ да гледаат и да се снаоѓаат како знаат за другите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom