A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
1. Дали Оне нудат ресивери за Бум со хдми излез?
2. Каква е сликата на поголем телевизор, пример од 100 сантима?
3. Дали со scart to HDMI кабел се зголемува квалитетот на сликата или исто срање е?

Поима немам дали вреди или бледа слика ќе гледам. Поефтин е од макс тв а дали има голема разлика во сликата знае само некој што ги има користено и двете, а ако има на форумов таков нека дава препораки и искуства.
Јас имам бум веќе 3 години. На старите помали телевизори сликата е ок, ама кога земав хд 81 см ЕПТЕН се приметува лош квалитет на слика посебно на спортските канали.
Какви сакаш кабли ставај џабе е, плус софтверот е многу лош му треба 5 секунди да смени канал, мало невреме и немаш тв, скоро истите канали кои ги имаат сите други оператори (во подобар квалитет на слика).
Така да не би ти препорачал бум, поевтин е ама има зошто е поевтин. знаат дека се ограничени со број на канали и пак не ставаат квалитетни канали да се истакнат пред конкуренцијата како SciFi, Comedy Central, подобри филмски, барем Cinestar Premiere да ги стават наместо обичните на кои никогаш немам начекано некој хит филм сите се некоја Б продукција а ги наплаќаат + , FoxMovies дава милион пати подобри филмови од Cinestar а тој е во основен пакет а Cinestar се доплаќаат, fuck logic

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Јас имам бум веќе 3 години. На старите помали телевизори сликата е ок, ама кога земав хд 81 см ЕПТЕН се приметува лош квалитет на слика посебно на спортските канали.
Какви сакаш кабли ставај џабе е, плус софтверот е многу лош му треба 5 секунди да смени канал, мало невреме и немаш тв, скоро истите канали кои ги имаат сите други оператори (во подобар квалитет на слика).
Така да не би ти препорачал бум, поевтин е ама има зошто е поевтин. знаат дека се ограничени со број на канали и пак не ставаат квалитетни канали да се истакнат пред конкуренцијата како SciFi, Comedy Central, подобри филмски, барем Cinestar Premiere да ги стават наместо обичните на кои никогаш немам начекано некој хит филм сите се некоја Б продукција а ги наплаќаат + , FoxMovies дава милион пати подобри филмови од Cinestar а тој е во основен пакет а Cinestar се доплаќаат, fuck logic
Земав од другар апарат/ресивер од Бум ТВ за да видам неколку дена што е и како е и да ти кажам искрено не сум задоволен. МРТ1 е најчиста, после неа идат Алфа, Канал5, МРТ2, Дискавери и NG, останатите се стварно катастрофа. Јас имам 40“ ТВ и спортските канали се поим за катастрофа.
Најверојатно нема да потпишам со нив, за 200-300 денари плус и не се испати да гледаш чкарт ТВ.

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Земав од другар апарат/ресивер од Бум ТВ за да видам неколку дена што е и како е и да ти кажам искрено не сум задоволен. МРТ1 е најчиста, после неа идат Алфа, Канал5, МРТ2, Дискавери и NG, останатите се стварно катастрофа. Јас имам 40“ ТВ и спортските канали се поим за катастрофа.
Најверојатно нема да потпишам со нив, за 200-300 денари плус и не се испати да гледаш чкарт ТВ.
не бе и ја планирам да ги менувам само чекам да видам вип што ќе направи со близу

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Земав јас промотивниот пакет што е 799 фул каналите, по 270ден. месечно поделено со 3, задоволен за таа цена.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Зедов бум ама еден од телевизорите е доста стар и нема скарт приклучок. Дали постои т.е. дали е можно да се изведи со некој адаптер скартот да се приклучи во обичниот антенски влез ? Или некако преку видео/двд да се префрли сигналот ?
Ако има некој кој знај, нека ми пиши ПП да не пишиме многу мислења во темата.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Не ми се верува! Случајно налетав на линкот на страната на ОНЕ за цена на опремата и се шокирав кога видов дека обичниот СКАРТ кабел го наплаќаат е*ени 400 денари! :eek: Јас есеноска купив за 100 денари од продавница.

Kajgana Shop

На врв Bottom