A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

G

garthok

Гостин
Зедов бум ама еден од телевизорите е доста стар и нема скарт приклучок. Дали постои т.е. дали е можно да се изведи со некој адаптер скартот да се приклучи во обичниот антенски влез ? Или некако преку видео/двд да се префрли сигналот ?
Ако има некој кој знај, нека ми пиши ПП да не пишиме многу мислења во темата.
Само со RF Modulator.

D

Deleted member 53418

Гостин
Да не знае некој дали преку Cam modul дали ке имам хд канали :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да не знае некој дали преку Cam modul дали ке имам хд канали :D
Тешко, немаат капацитет во мултиплексите за HD, таков канал зафаќа место за 2-3 канали. Евентуално ако АЕК и` го додели и 8 мултиплекс на користење на Оне, можеби тогаш ќе биде нешто, бидејќи во годишната програма за 2015 нешто се споменува анализа за искористување на тој празен моментално мултиплекс.
Но и да се додели и да се искористи за ХД, максимум ќе може 2-3 ХД канали, и да, дали тој ка модул подржува ХД е прашањето?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Не ми се верува! Случајно налетав на линкот на страната на ОНЕ за цена на опремата и се шокирав кога видов дека обичниот СКАРТ кабел го наплаќаат е*ени 400 денари! :eek: Јас есеноска купив за 100 денари од продавница.
Немора да купиш од таму :)
Само со RF Modulator.
Фала, средив одамна со РФ модулатор :)

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Бум ТВ никад нема да има HD. За обична нормална понуда од 10 HD канали ке им треба уште 3-4 мултиплекси. Плус сегашниве канали се како стриминзи од бесплатни сајтови со одвај 1 мегабити битрејт и резолуција 554x576. Веќе се им е збиено, така да нема што да се очекува од нив.
Кога би се споиле Vip,One и Blizoo, бумот би бил како тв опција во оние места каде нема близу покриеност, а нетот би се нудел преку адсл на телеком нешто што го прават денешниот VipNet во Хрватска и самиот One(со тие рутерчиња-тостерчиња). Може бумот во многу комбинации да влезе, али вака е некако слабо мене ми нема смисла освен за викендаши.

D

Deleted member 53418

Гостин
Бум ТВ никад нема да има HD. За обична нормална понуда од 10 HD канали ке им треба уште 3-4 мултиплекси. Плус сегашниве канали се како стриминзи од бесплатни сајтови со одвај 1 мегабити битрејт и резолуција 554x576. Веќе се им е збиено, така да нема што да се очекува од нив.
Кога би се споиле Vip,One и Blizoo, бумот би бил како тв опција во оние места каде нема близу покриеност, а нетот би се нудел преку адсл на телеком нешто што го прават денешниот VipNet во Хрватска и самиот One(со тие рутерчиња-тостерчиња). Може бумот во многу комбинации да влезе, али вака е некако слабо мене ми нема смисла освен за викендаши.
Се сјебав продужив договор има некои добри ствари 24 месеци бесплатно hbo и таблет ми дадоа ама квалитет слика 0

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Се сјебав продужив договор има некои добри ствари 24 месеци бесплатно hbo и таблет ми дадоа ама квалитет слика 0
Со CAM модул ќе имаш далеку поквалитетна слика отколку со ресиверот.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
boomTV на One со решение за исклучување на одредени ТВ канали од страна на АААВМУ!
http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Mulltimedija_Skopje.pdf
History, AXN, Едо, Шутел, Animal Planet, FOX life, Cinestar, TLC, Eurosport 2, Наша ТВ, Алфа, Era, RTS Satelit, Eurosport, FOX Crime, MTV, CNN, Boomerang, Vh1, Da Vinci learning, МТМ, Nat Geo, SK1, SK3, Hustler, CN, SK2, Cinestar Action, E! Entertainment, БТР, Алфа ТВ Скопје и Discovery channel.

Овие, како и MaxTV остануваат без ниту еден ТВ канал, освен тие некои FTA канали и тук-таму уште некој од транснационалниве (специјализираниве) канали.

D

Deleted member 53418

Гостин
boomTV на One со решение за исклучување на одредени ТВ канали од страна на АААВМУ!
http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Mulltimedija_Skopje.pdf
History, AXN, Едо, Шутел, Animal Planet, FOX life, Cinestar, TLC, Eurosport 2, Наша ТВ, Алфа, Era, RTS Satelit, Eurosport, FOX Crime, MTV, CNN, Boomerang, Vh1, Da Vinci learning, МТМ, Nat Geo, SK1, SK3, Hustler, CN, SK2, Cinestar Action, E! Entertainment, БТР, Алфа ТВ Скопје и Discovery channel.

Овие, како и MaxTV остануваат без ниту еден ТВ канал, освен тие некои FTA канали и тук-таму уште некој од транснационалниве (специјализираниве) канали.
Као бе дискавери да го гасат еден асален канал ке нема скапаници

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Као бе дискавери да го гасат еден асален канал ке нема скапаници
Епа така пишува во решението :/ Јас се надевам дека ќе средат нешто и нема да ги гасат, или веќе ако ги гасат, претпоставувам тоа ќе биде на неколку дена, но прашањето е дали ќе ја корегираат цената и дали ќе понудат нешто како знак на извинување поради прекинот?
Искрено баш ме интересира што ќе биде оправдувањето и дали ќе има соопштение од нивна страна :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Whaaaaaaaaaat????
Па што ќе гледаме? Пола канали ќе ги изгасат?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
А зошто би ги тргнале, зошто уопште би функционирале ако овие канали се избришат од листата на канали, овие што се спомнати се најгледаните канали на операторите, нема шанса за овој проект.

Kajgana Shop

На врв Bottom