A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Па, во пакетите Fix/Net/TV нема мобилен интернет. Ти спомнуваш ХБО и мобилен интернет заедно а тоа го нема во еден пакет. Освен ако користиш и постпејд на ОНЕ.
Jas ti kazuvav maxtv bidejki za toa bese razgovorot

C

Count Dooku

Гостин
Sto te interesira pokonkretno tebe?
Па конкретно ме интересираше кои компании се најпознати во нудење на оваа технологија (пандан на нашиов боом тв), и тоа како комерцијални понуди а не како конверзија на аналоген во дигитален сигнал. Исто ме интересира до каде е лимитот на технологијава и дали може да се носи и да биде кoнкурентна на другите форми кои се нудат кај нас (iptv и cable). Фала

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
1. Дали Оне нудат ресивери за Бум со хдми излез?
2. Каква е сликата на поголем телевизор, пример од 100 сантима?
3. Дали со scart to HDMI кабел се зголемува квалитетот на сликата или исто срање е?

Поима немам дали вреди или бледа слика ќе гледам. Поефтин е од макс тв а дали има голема разлика во сликата знае само некој што ги има користено и двете, а ако има на форумов таков нека дава препораки и искуства.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
3. Дали со scart to HDMI кабел се зголемува квалитетот на сликата или исто срање е?

Поима немам дали вреди или бледа слика ќе гледам. Поефтин е од макс тв а дали има голема разлика во сликата знае само некој што ги има користено и двете, а ако има на форумов таков нека дава препораки и искуства.
razlikata co kvalitet na slika e mnogu podobar na maxtv boomtv resiverite nemaat HD i pobogata e listata na kanali na maxtv otkolku na boomtv

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341

Јас користам boomtv и не, нема хдми излез.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Јас користам boomtv и не, нема хдми излез.
А дали сликата се подобрува со скарт- хдми кабел? Си пробал нешто такво? Да не имаат посебни ресивери со хдми што се ама да треба да се побара/обнови договор или слично?
Имам ТВ од 40 инчи ама ако слаба резолуцијата подобро да не земам бум. На 100 ума сум.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
А дали сликата се подобрува со скарт- хдми кабел? Си пробал нешто такво? Да не имаат посебни ресивери со хдми што се ама да треба да се побара/обнови договор или слично?
Имам ТВ од 40 инчи ама ако слаба резолуцијата подобро да не земам бум. На 100 ума сум.
boomtv nema HD resiveri bidejki nivnata tehnologija ne poddrzuva HD

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
boomtv nema HD resiveri bidejki nivnata tehnologija ne poddrzuva HD
Ресиверот не подржува ХД а не технологијата. Најава за нови ресивери со ХД има одамна, ама кога ќе ги пуштат, дали и за кои канали бог знае.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Нешто ситно подобар квалитет има со CA модулите. Како и да е, имаш тест период од 3 дена мислам, земи си само boom, пробај ако ти се бендисува ок ако не ќе го вратиш без пенали.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Ресиверот не подржува ХД а не технологијата. Најава за нови ресивери со ХД има одамна, ама кога ќе ги пуштат, дали и за кои канали бог знае.
aj pisibim na fb ke vidis deka tehnologijata ne im poddrzuva a za resiveri moze da nabavat no so za HD mora da se prefrlat na nova platforma DVB-T2 za da ima HD

Член од
1 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
abe prijateli site prasuvate dali e podobra slikata so CAM modulite, ama kolku sto jas znam CAM modulite nemaat nikakva vrska so kvalitetot na slikata bidejci sluzat samo za odkodiranje na kanalite sto gi emitava Boom TV. Kvalitetot na slikata zavisi od TV priemnikot. (site kanali sto gi emituva BOOM TV se facaat na LCD televizorite i bez CAM modulite, samo sto ne mozat da se otvorat).

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Нема Бум ТВ приемници со скарт, а и CA-Module нема да ви помогне. Незнам зошто мислите дека овие модули помагаат. Еве јас имам од близу таков модул. Тој освен што служи за декодирање на каналите ништо друго нема. Јас имав HD приемник и користев hdmi излаз. Бидејќи бумот има само Scart, можеби сликата ке ви се подобри, али тоа ке биде бидејќи бидејќи сте го користите глупавиот scart ништо друго. Пак ке си е резолуција 554x576, битрејт до 1,5 макс, Mpeg 4 кодек. Ништо не се менува. HD никогаш нема да има, добро не во догледно време(5-6 години). Они сега ги набутале и направиле каналите по 1ипол мегабит и тоа во смалена резолуција, а уште HD им фали. Плус по еден мултиплекс дозволено е да има до 10 SD канали, бум има околу 15. 15 канали по три мултиплекса ги добивате горе доле тие 45 канали што ги има. Сега е малку подобро, бидејќи каналите на МРТ, и националните(Канал 5, Сител,Телма и остали) се пренесуваат на мултиплекси предвидени со дигитализацијата од 2013 година. Па така ослободен е некојси простор, ама гледам дека освен HBO, никакви други канали не ви додале. Мислам дека во ова тема објаснив и за сите 7-8 мултиплекси што ги имам целата државава на располагање.

Kajgana Shop

На врв Bottom