A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Екслузивно право на преводи на македонски јазик има ONE. Сите останати кои сакаат македонски превод треба да му платат. Затоа на ниеден канал нема мк. превод, односно близу нема право да го вклучи.
Само Boom TV може да има мк. преводи и никој друг.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Екслузивно право на преводи на македонски јазик има ONE. Сите останати кои сакаат македонски превод треба да му платат. Затоа на ниеден канал нема мк. превод, односно близу нема право да го вклучи.
Само Boom TV може да има мк. преводи и никој друг.
Да така е,ОНЕ е екслузивец за мак.преводи,ама не им дозволува на близу да ги користи за ниедни пари и затоа се тужеа уште пред 2-3 години ,а што бидна со спорот никој не знае

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да така е,ОНЕ е екслузивец за мак.преводи,ама не им дозволува на близу да ги користи за ниедни пари и затоа се тужеа уште пред 2-3 години ,а што бидна со спорот никој не знае
Си се тужеа и мислам дека поранешен CableTel, сегашен blizoo го доби спорот. Ова не сум 100% сигурен, но мислам дека тука некој така напиша што добро ги познаваше работите во blizoo. Така да ...

Иначе овој проблем го има само во Македонија и никаде на друго место. Патем, мислам дека One ги нема повеќе тие екслузивни права, мислам дека повеќе не важат, а и плус HBO каналите се со превод, а One не ги нуди, тогаш како они да бидат одговорни и за тие канали?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Дечки зедов дигитална днска од близу, али пола од каналиве ми се заклучени со родителска контрола..
Незнам зашто, тие за возрасни разбирам али затворени ми се каналите за филмови, Фокс, Синеманиа и тн.
У приручникот пишуе дека пинот е стандарден фабрички и е 0000, но кај мене тој пин не работа !!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дечки зедов дигитална днска од близу, али пола од каналиве ми се заклучени со родителска контрола..
Незнам зашто, тие за возрасни разбирам али затворени ми се каналите за филмови, Фокс, Синеманиа и тн.
У приручникот пишуе дека пинот е стандарден фабрички и е 0000, но кај мене тој пин не работа !!
2010

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
види и 1234

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251

извадија картичката пак стај ја

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Да не си на претплата на 60 канали па затоа сите ти се заклучени ?????

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Да не си на претплата на 60 канали па затоа сите ти се заклучени ?????

На таа сум ама имам 3 месеци гратис 120 канали значи сите, а и тие што ги немаш пишува дека нема сигнал, а не дека се заклучени со родителска контрола, иначе пинот бил 2010, едно благодарам за budaletinka_r !

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Blizoo испаднаа најпокварени. Кога го склучував договорот пишуваше до 120 канали и месец за месец ги намалија на околу 80, за другите да ги гледаш ќе треба да доплатиш зависно од пакетот од 60 -150 денари. Сега може да си напишат до 90 канали :).

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Blizoo испаднаа најпокварени. Кога го склучував договорот пишуваше до 120 канали и месец за месец ги намалија на околу 80, за другите да ги гледаш ќе треба да доплатиш зависно од пакетот од 60 -150 денари. Сега може да си напишат до 90 канали :).
Џабе ти е, и да се отворени сите канали пак нема да ги гледаш, тие се албанските тринг, мада имаат 2-3филмски на кој даваат јаки филмови. На близу генерално понудата им е лоша, еве кај мене се гледаат максимум 15 канали, дискавери, фокс, вестите {скај, рт и снн} спорт клуб, МТВ и некоја српска музичка што го буди татко ми насабајле. Друго сѐ е бесплатно сателитско ѓубре. Треба веќе да ги стават АХН, ТЛЦ +некоја филмска. Али ај можеби со новиот газда ке се опорават

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Џабе ти е, и да се отворени сите канали пак нема да ги гледаш, тие се албанските тринг, мада имаат 2-3филмски на кој даваат јаки филмови. На близу генерално понудата им е лоша, еве кај мене се гледаат максимум 15 канали, дискавери, фокс, вестите {скај, рт и снн} спорт клуб, МТВ и некоја српска музичка што го буди татко ми насабајле. Друго сѐ е бесплатно сателитско ѓубре. Треба веќе да ги стават АХН, ТЛЦ +некоја филмска. Али ај можеби со новиот газда ке се опорават
Искрено јас не гледам телевија. Ретко некад вести, ако погледам, но поради тоа што ми известуваат и тие субјективно и тоа не го гледам :).... Иначе им се имам јавено за тоа дека не ги разбирам каналите и дали би можеле превод да стават, но на фино леп начин ми објаснија дека не е возможно (Мољам ти се..). Не ми смета што имаме толку програми, но ми смета што не се фер. Ако треба стави глупави програми, ама барем нека биде бројката барем приближно 120, а тие кодираните кој сака нека си доплати да си ги гледа. И пред некој ден приметив дека ја имаат исклучено и МГМ. Таму барем некад се задружував да погледам некое старо филмче (љубител сум на постариве филмови). Тоа е тоа. Додека има овци за стрижење, ќе не стрижат (без навреда).

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Кој нов газда, не се бугарите веќе газди ???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кој нов газда, не се бугарите веќе газди ???
и да се, нема за долго, и јас слушам такви муабети а работам во ТК сферата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom