A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Сигурно ќе остане бесплатно во поголемите пакети. Во ДТВ 60 ќе се доплатува минимална сума тоа е сигурно. Ќе видиме одлуката каква ќе биде. Се преговара за тринг каналите на дел од нив да има македонски превод, поточно на филмските tring fantasy,tring comedy,tring max,tring super итн. Ќе го видиме крајниот исход
Смарт у поголемите пакети спаѓа?

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Со оглед на тоа што се пренесува СК и СК+, а од следната сезона плус и Ла Лига и Сегунда, реално е да се со доплата. Проблемот е што не кажуваат колку ќе биде доплатата.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Како може да се смнени екранот на некој од програмиве? Посебно на Спорт Клуб/+. Мене сликата ми е на пола екран, 16:9 а сакам да ми биде 4:3.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Како може да се смнени екранот на некој од програмиве? Посебно на Спорт Клуб/+. Мене сликата ми е на пола екран, 16:9 а сакам да ми биде 4:3.
Би требало на дал. од телевизорот да имаш копче за менување. На мојот ТВ на далинското имам за бирање, 4:3, 16:9, zoom, wide...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.392
Поени од реакции
86.789
Пробај на далечинското од ресиверот. Стисни го бројот 0. Кај мене е така

M

MrzaRules

Гостин
ја поима немам шо пакет сум....имам 100+ канали...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.558
Поени од реакции
8.016
Со оглед на тоа што се пренесува СК и СК+, а од следната сезона плус и Ла Лига и Сегунда, реално е да се со доплата. Проблемот е што не кажуваат колку ќе биде доплатата.
Сигурно иста претплата како кај Maкс тв :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Луѓе има ли некоја најава дека во блиска иднина ќе ги пуштат бесплатно ресиверите што имаат опција за снимање??

Оти глупо е плаќам за 10+ канали што имам со пакетов....а за таков ресивер ќе треба плус да доплатам.....барем да ставеа некоја симболична сума од 50тина ден.

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Зошто на спорт клуб е некако лоша сликата, сигналот е добар мислам, ама резулоцијата како да е слаба и како коцкици се гледаат, а на другиве канали кристална е сликата...
прво помислив да не е interlacing резолуцијата ама на нет пишува дека и другиве се исто

Член од
18 ноември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
19
Зошто на спорт клуб е некако лоша сликата, сигналот е добар мислам, ама резулоцијата како да е слаба и како коцкици се гледаат, а на другиве канали кристална е сликата...
прво помислив да не е interlacing резолуцијата ама на нет пишува дека и другиве се исто

Тапа е спорт клуб и на t-home, на телекабел немам видено ама ваљда исто е и кај нив - имаат лоша продукција спорт клуб.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
Дознав дека МТВ во ХД ќе ја пуштале деновиве на близу за европсково што ќе биде сега во јуни.Па да видиме дали е точно.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
HD преку Scart

ноуп.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
HD преку Scart

ноуп.
На новите ресивери со хдми што се сигурно ќе пуштат,а и мене ресиверот ми е со скарт ама имам дигитален тјунер па може ќе можам така да ја гледам.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
На местото на Discovery T&L e пуштена Discovery ID. Исто така и TRT turk е нов канал на Близу. Наскоро уште нови канали :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
На местото на Discovery T&L e пуштена Discovery ID. Исто така и TRT turk е нов канал на Близу. Наскоро уште нови канали :)
Добро, зашто се толку глупи. На местото на Dis.T&l требаше TLC а не ID. Ма да не е лош ни тој канал, ама зашто не го додадат и TLC ?!
Нешто многу се глупи месецов и MaxTV и BoomTV, а тука мора да се придружи и blizoo. Иначе TRT Turk не беше порано ? Јас мислам дека овој канал се укина заедно со таканаречениот германски пакет заедно со HRT ?

Kajgana Shop

На врв Bottom