A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
One 8 мегабита? :eek:
Јас ќе частам ако ми биде толку брзинава :pos: Од 4 нагоре нема мрднато а и последниве 4-5 дена на пладне се длучува брзината да е 0,1 мегабит :mad:
Еве баш сега мерев 7.79 мега бити Иначе нормлано дека т-хоме е подобар зашто оне е под кирија кај него.

Епа и јас не сум задоволен и чекам да истече договор со оне, има и тв пакет кај нив кој е еднаков по цена со 3 Max Comfort а брзината кај т-хоме пишува дека е 12 мегабити и неограничен интернет, и плус дава 3 гига за мобилен интернет.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еве баш сега мерев 7.79 мега бити Иначе нормлано дека т-хоме е подобар зашто оне е под кирија кај него.

Епа и јас не сум задоволен и чекам да истече договор со оне, има и тв пакет кај нив кој е еднаков по цена со 3 Max Comfort а брзината кај т-хоме пишува дека е 12 мегабити и неограничен интернет, и плус дава 3 гига за мобилен интернет.
T-home e sto pati bolji od One.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ај и тука ќе пишам дека сега ја видов темава. Имам од ONE нет тој 400 гига download што имам месечно. До пред неколку дена ми симнуваше со 400 kb/s ама деновиве со 140 преку сила симнува, дали од торент или нешто друго исто се фаќа оваа е максималната брзина -.- Има ли нешто чаре за ова или од ONE прават дубари?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имавте вие денес некој проблем со нетот? Мене ми падна пред 10тина минути едвај го оправив.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.895
Поени од реакции
16.139
Имавте вие денес некој проблем со нетот денес? Мене ми падна пред 10тина минути едвај го оправив.
Имав пред малце, едно 5минути дал траеше прекинот, 718 ерор ми даваше, сеа е океј.

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
Ме интересира :
Дали рутерот на tp-link model: tl-mr 3220 што се продава во Оне , може да вклучам технички апарати кои имаат можност само за жичано пристапување на интернет преку овој рутер со единствена намера само да користам 3г или ЛТЕ интернет врска ?
Дали има некој работно искуатво со овој модел на рутер или некој има подобар предлог за слична марка на 3г или ЛТЕ рутер ?
И дали рутерот е со вградена батерија , со можност за користење на интернетот вон урбанизирани места ?

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Луѓе има некој паметен да ми каже колку време треба да немам интернет пристап (дефект) за да почнам процедура за раскинување на договор на штета на Оне??
Цела недела немам интернет, можда 50 пати се имам јавено,нема никаква реакција. Ова е лудо...

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Едно прашање. Имам ваков модем (од старите).

Колку што знам сега во One даваат нови модеми, па ме интересира дали можам да го заменам овој со нов без никаква доплата или пак мора да се плати? Доколку има некој такво искуство нека го сподели.

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Едно прашање. Имам ваков модем (од старите).

Колку што знам сега во One даваат нови модеми, па ме интересира дали можам да го заменам овој со нов без никаква доплата или пак мора да се плати? Доколку има некој такво искуство нека го сподели.
Da mozes da go zamenis, mene mi dadoa ruter tp link bez niedna doplata.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Da mozes da go zamenis, mene mi dadoa ruter tp link bez niedna doplata.
А дали мора да дојде личноста на која гласи договорот за да потпише, или може кој било само да носи лична карта од личноста на која гласи договорот?

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
А дали мора да дојде личноста на која гласи договорот за да потпише, или може кој било само да носи лична карта од личноста на која гласи договорот?
Треба лично да се појде.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.388
Поени од реакции
16.605
Добро, што е денеска финатава со интернетов!?
На времето со dial-up побрзо ми се вчитуваа странициве.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.895
Поени од реакции
16.139
Добро, што е денеска финатава со интернетов!?
На времето со dial-up побрзо ми се вчитуваа странициве.
Спор ти е ептен?
Кај мене е баш океј, стандардно си отвара страни.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.388
Поени од реакции
16.605
Спор ти е ептен?
Кај мене е баш океј, стандардно си отвара страни.
Денеска катастрофа ми е.
Еднаш претходно ми беше вака, па се опраи. Сега пак почна, никад не сум имал проблеми ама денес ужасии е

Член од
14 март 2010
Мислења
16.895
Поени од реакции
16.139
Денеска катастрофа ми е.
Еднаш претходно ми беше вака, па се опраи. Сега пак почна, никад не сум имал проблеми ама денес ужасии е
Jaви им се на 02 181.. покукај им таму, не дека ќе ти кренат слушалка, ама пробај си ја среќата, бар нервозата на нив ќе си ја истуриш.

Иначе да се надоврзам за ова модемот погоре, кога прашав јас во салон на УАН, ми рекоа дека само за новите претплатници важи тоа, старите си остануваат на модем.. и не ми дадоа да го променам, или пак малце имале на располагање, па ми го спикаа.

Kajgana Shop

На врв Bottom