A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Плаќам 1700 денари мислам само за телефон и интернет од 30гб. Кога ќе си израчунам оваа понуда е и повеќе од добра. Претплата 1000 денари + 300мин*1,2денари = 1360денари. Супер е!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.258
Поени од реакции
14.567
I pak starata pesna so internet limitot.Namesto posle 40GB ovojpat ke vi naplatuvaat posle 400GB.Celasreka sto e brzinata samo 6MB/s pa dolgo vreme ke treba dodeka se nadmine limitot.
Знаеш ли ти за нас повеќето што се 400 гига? Во два месеца нема да ги поминеме, а не во еден, па да доплаќаме. Ај израчунај колку филмови, игри, серии (цели сезони) имаш со 400 гига... Треба по цел ден да седам на компјутер, па пак нема сето тоа да го изгледам за 400 гига. Друго е ако некои делат нет, но за едно просечно македонско семејство 400 гига собраќај е сосема доволно и премногу е.

А и овие Близу имаат бесплатен телефонски сообраќај само во нивната мрежа. A one даваат 400 минути кон фиксната и мобилната. Ако користењето на фиксна мрежа е во опаѓање, значи многу повеќе ќе ти користат овие можности за 400 минути кон one (мобилна), отколку само кон фиксна Близу. Јас три-четири пати месечно се фаќам за фиксен. Кога сум дома тука е интернетот за комуникација, кога сум надвор мобилниот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
А знае некој дали би се осетила разлика у брзината од 10 на 6 мегабита? Додуша не е 10 што значи нема ни да е 6...да не испадне 1.5 -2 ни филм нема да можам да симнам
Иначе за секој бум тв приемник ти треба антена.. без разлика дали е еден или повеќе.
каква е таа антена? како што беше порано со предавателите?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
А знае некој дали би се осетила разлика у брзината од 10 на 6 мегабита? Додуша не е 10 што значи нема ни да е 6...да не испадне 1.5 -2 ни филм нема да можам да симнам
каква е таа антена? како што беше порано со предавателите?
абе не ти треба за секој бум приемник антена....јас имам од таа елката шо е и преку неа гледам на 3 тв приеници без проблем....само ке си го купеш тоа приклучокот што е јас го земав 100 денара и гајле немаш и кабел ке мораш да си земеш....

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.932
Знаеш ли ти за нас повеќето што се 400 гига? Во два месеца нема да ги поминеме, а не во еден, па да доплаќаме. Ај израчунај колку филмови, игри, серии (цели сезони) имаш со 400 гига... Треба по цел ден да седам на компјутер, па пак нема сето тоа да го изгледам за 400 гига. Друго е ако некои делат нет, но за едно просечно македонско семејство 400 гига собраќај е сосема доволно и премногу е.

А и овие Близу имаат бесплатен телефонски сообраќај само во нивната мрежа. A one даваат 400 минути кон фиксната и мобилната. Ако користењето на фиксна мрежа е во опаѓање, значи многу повеќе ќе ти користат овие можности за 400 минути кон one (мобилна), отколку само кон фиксна Близу. Јас три-четири пати месечно се фаќам за фиксен. Кога сум дома тука е интернетот за комуникација, кога сум надвор мобилниот.
Da te popravam.Tie 400 minuti sto ti gi davaat One se samo za nivnata mreza bilo da e fiksna ili mobilna na ONE a ne za ostanatite kako sto ti mislis.Sekoja minuta kade sto ke ja potrosis koga ke zavrtis broj sto e na Telekom,Telakbel ili Blizoo ke ja platis po 1.2 denari.Dokolku Blizoo imase i mobilna mreza i tie ke bea besplatni bidi siguren.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Јас сум на интернетот кај нив од 40 гига. Можам да се префрлам на ова 3 во 1 за 1000 ден?
И уште нешто да прашам, колку време трае промена на телефонската линија (пошто сега ми е од телеком) и дали во меѓувреме ќе можам да си го користам интернетот или ќе ми биде во прекин?
Може да се префрлиш.За прекин дали ќе има незнам ама знам дека може да се префрлиш.Јас денеска бев и прашав изгледа ќе мигрирам и јас на ОНЕ

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Гледам на сајтот на one ги нема тие пакети до сеа што ги користевме, барем не тој сеа јас што го имам, пакетот од 40гб нет.:eek:
Туку има за 799ден, неограничен интернет (400гб) ..

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.258
Поени од реакции
14.567
Da te popravam.Tie 400 minuti sto ti gi davaat One se samo za nivnata mreza bilo da e fiksna ili mobilna na ONE a ne za ostanatite kako sto ti mislis.Sekoja minuta kade sto ke ja potrosis koga ke zavrtis broj sto e na Telekom,Telakbel ili Blizoo ke ja platis po 1.2 denari.Dokolku Blizoo imase i mobilna mreza i tie ke bea besplatni bidi siguren.
Ништо поинаку немам напишано. Оне дава 400 минути кон нивната фиксна и мобилна, кон другите се плаќа, а Близу дава бесплатни само на фиксната која ја има (и за која не знам колку е распостранета, а кон другите ќе се доплаќа. И кај Близу ќе си платиш кога ќе вртиш кон други мрежи.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Може да се префрлиш.За прекин дали ќе има незнам ама знам дека може да се префрлиш.Јас денеска бев и прашав изгледа ќе мигрирам и јас на ОНЕ
јас го имам пакетот од 80гига и телефон, дали ако сега се префрлам на новиот со 3 услуги за 1000денари, мора да потпишам нов договор за 2 години?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
јас го имам пакетот од 80гига и телефон, дали ако сега се префрлам на новиот со 3 услуги за 1000денари, мора да потпишам нов договор за 2 години?
Да

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Можам со овај пакетов од 999ден да земам 2 бум тв апарати, пошто имам два телевизори? Или ако треба да се доплати, колку?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Можам со овај пакетов од 999ден да земам 2 бум тв апарати, пошто имам два телевизори? Или ако треба да се доплати, колку?
Секој нареден Бумтв се плаќа 99 денари а доколку пример го активираш и дополнителниот пакет со цинестар каналите,спортклуб итн се плаќа 150 денари за тие канали но важи за сите бум тв ја.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Секој нареден Бумтв се плаќа 99 денари а доколку пример го активираш и дополнителниот пакет со цинестар каналите,спортклуб итн се плаќа 150 денари за тие канали но важи за сите бум тв ја.
Тие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Гледам на сајтот на one ги нема тие пакети до сеа што ги користевме, барем не тој сеа јас што го имам, пакетот од 40гб нет.:eek:
Туку има за 799ден, неограничен интернет (400гб) ..
Овај каков пакет е? Треба телефонска линија да имам за ова чудово?

Kajgana Shop

На врв Bottom