Знаеш ли ти за нас повеќето што се 400 гига? Во два месеца нема да ги поминеме, а не во еден, па да доплаќаме. Ај израчунај колку филмови, игри, серии (цели сезони) имаш со 400 гига... Треба по цел ден да седам на компјутер, па пак нема сето тоа да го изгледам за 400 гига. Друго е ако некои делат нет, но за едно просечно македонско семејство 400 гига собраќај е сосема доволно и премногу е.I pak starata pesna so internet limitot.Namesto posle 40GB ovojpat ke vi naplatuvaat posle 400GB.Celasreka sto e brzinata samo 6MB/s pa dolgo vreme ke treba dodeka se nadmine limitot.
каква е таа антена? како што беше порано со предавателите?Иначе за секој бум тв приемник ти треба антена.. без разлика дали е еден или повеќе.
абе не ти треба за секој бум приемник антена....јас имам од таа елката шо е и преку неа гледам на 3 тв приеници без проблем....само ке си го купеш тоа приклучокот што е јас го земав 100 денара и гајле немаш и кабел ке мораш да си земеш....А знае некој дали би се осетила разлика у брзината од 10 на 6 мегабита? Додуша не е 10 што значи нема ни да е 6...да не испадне 1.5 -2 ни филм нема да можам да симнам
каква е таа антена? како што беше порано со предавателите?
Da te popravam.Tie 400 minuti sto ti gi davaat One se samo za nivnata mreza bilo da e fiksna ili mobilna na ONE a ne za ostanatite kako sto ti mislis.Sekoja minuta kade sto ke ja potrosis koga ke zavrtis broj sto e na Telekom,Telakbel ili Blizoo ke ja platis po 1.2 denari.Dokolku Blizoo imase i mobilna mreza i tie ke bea besplatni bidi siguren.Знаеш ли ти за нас повеќето што се 400 гига? Во два месеца нема да ги поминеме, а не во еден, па да доплаќаме. Ај израчунај колку филмови, игри, серии (цели сезони) имаш со 400 гига... Треба по цел ден да седам на компјутер, па пак нема сето тоа да го изгледам за 400 гига. Друго е ако некои делат нет, но за едно просечно македонско семејство 400 гига собраќај е сосема доволно и премногу е.
А и овие Близу имаат бесплатен телефонски сообраќај само во нивната мрежа. A one даваат 400 минути кон фиксната и мобилната. Ако користењето на фиксна мрежа е во опаѓање, значи многу повеќе ќе ти користат овие можности за 400 минути кон one (мобилна), отколку само кон фиксна Близу. Јас три-четири пати месечно се фаќам за фиксен. Кога сум дома тука е интернетот за комуникација, кога сум надвор мобилниот.
Може да се префрлиш.За прекин дали ќе има незнам ама знам дека може да се префрлиш.Јас денеска бев и прашав изгледа ќе мигрирам и јас на ОНЕЈас сум на интернетот кај нив од 40 гига. Можам да се префрлам на ова 3 во 1 за 1000 ден?
И уште нешто да прашам, колку време трае промена на телефонската линија (пошто сега ми е од телеком) и дали во меѓувреме ќе можам да си го користам интернетот или ќе ми биде во прекин?
Ништо поинаку немам напишано. Оне дава 400 минути кон нивната фиксна и мобилна, кон другите се плаќа, а Близу дава бесплатни само на фиксната која ја има (и за која не знам колку е распостранета, а кон другите ќе се доплаќа. И кај Близу ќе си платиш кога ќе вртиш кон други мрежи.Da te popravam.Tie 400 minuti sto ti gi davaat One se samo za nivnata mreza bilo da e fiksna ili mobilna na ONE a ne za ostanatite kako sto ti mislis.Sekoja minuta kade sto ke ja potrosis koga ke zavrtis broj sto e na Telekom,Telakbel ili Blizoo ke ja platis po 1.2 denari.Dokolku Blizoo imase i mobilna mreza i tie ke bea besplatni bidi siguren.
јас го имам пакетот од 80гига и телефон, дали ако сега се префрлам на новиот со 3 услуги за 1000денари, мора да потпишам нов договор за 2 години?Може да се префрлиш.За прекин дали ќе има незнам ама знам дека може да се префрлиш.Јас денеска бев и прашав изгледа ќе мигрирам и јас на ОНЕ
Дајас го имам пакетот од 80гига и телефон, дали ако сега се префрлам на новиот со 3 услуги за 1000денари, мора да потпишам нов договор за 2 години?
Секој нареден Бумтв се плаќа 99 денари а доколку пример го активираш и дополнителниот пакет со цинестар каналите,спортклуб итн се плаќа 150 денари за тие канали но важи за сите бум тв ја.Можам со овај пакетов од 999ден да земам 2 бум тв апарати, пошто имам два телевизори? Или ако треба да се доплати, колку?
Тие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?Секој нареден Бумтв се плаќа 99 денари а доколку пример го активираш и дополнителниот пакет со цинестар каналите,спортклуб итн се плаќа 150 денари за тие канали но важи за сите бум тв ја.
Овај каков пакет е? Треба телефонска линија да имам за ова чудово?Гледам на сајтот на one ги нема тие пакети до сеа што ги користевме, барем не тој сеа јас што го имам, пакетот од 40гб нет.
Туку има за 799ден, неограничен интернет (400гб) ..
Ko што знам, треба да се има телефонска линија.Овај каков пакет е? Треба телефонска линија да имам за ова чудово?