Sekoj mesec plakas plus 150 denari za tie 6 kanali.Ako imas 2 Boom TV resiveri togas plakas 150 denari mesecno za dvata resiveri zaedno ili po 75 denari za sekoj resiver.Тие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?
Sekoj mesec plakas plus 150 denari za tie 6 kanali.Ako imas 2 Boom TV resiveri togas plakas 150 denari mesecno za dvata resiveri zaedno ili po 75 denari za sekoj resiver.Тие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?
Ако сакаш да ги гледаш секој месец го плаќаш тој износ а ако не ти требаат тие канали тогаш не се плаќа бидејќи не ги активираш тоа ти е опцинално онака само го споменавТие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?
Како што знам за сите пакети треба линија да имаш освен еден пакет што порано го имаше 2000 денари беше и имаше 500 гига интернет но сега го нема тој пакет мислам така да телефонска линија требаОвај каков пакет е? Треба телефонска линија да имам за ова чудово?
Ne, nema da potpises nov dogovor, samo migriras, dogovorot ostanuva ist, i jas prasav na 181 i mi rekoa deka dogovorot ke ostane toj sto ti e, nema da se prodolzuva za uste 2 godini...
http://www.t-home.mk/mk/107/362/46/Telefonija/Telefonski_prikluchok/PSTN_linija.htmlДечки знам дека овоа прашање не е за тука ама ај ако некој знае да ми каже колку пари е да приклучам телефонска линија од телеком?
Абе ако имаш ти инсталација до дома нема што да приклучуваш од Телеком линија ќе ти даде Оне и не се плаќа тоа.Мислам дека и да нема линија пак во Оне треба да одиш не ТелекомЈас немам телефонска линија е сега ако ја приклучам оваа од телеком PSTN и склучам договор си нив, а после тоа кога ке отидам во Оне и да речеме го земам овој 999ден тотал пакет што е дали они мегу нив си регулираат за телефонската линија и све ке ми доага да плакам да една сметка на таа од Оне или како иде тоа...
Друже проблемо е шо немам никаква инсталиција,фиксната линија што ја имаах е исклучена пред едно 8 години...Абе ако имаш ти инсталација до дома нема што да приклучуваш од Телеком линија ќе ти даде Оне и не се плаќа тоа.Мислам дека и да нема линија пак во Оне треба да одиш не Телеком
Пример кај мене во стан има инсталација порано од фиксен на телеком што имав ама не работи веќе 7-8 год, мене у Оне ми рекоа само да има до мене во стан жица што било за фиксен друго не треба.Јави им се на 02 181 и прашај ги.Јас мислам дека ако склучиш договор тоа тие беспари го праватДруже проблемо е шо немам никаква инсталиција,фиксната линија што ја имаах е исклучена пред едно 8 години...
И јас бев да видам на бандера дали стое кабелот и гледам дека уште е тамо и се протега до мојата куќа,ваљда е употреблив сеуште и ке можам да приклучам без додатни плакања за приклучок на телеком....Пример кај мене во стан има инсталација порано од фиксен на телеком што имав ама не работи веќе 7-8 год, мене у Оне ми рекоа само да има до мене во стан жица што било за фиксен друго не треба.Јави им се на 02 181 и прашај ги.Јас мислам дека ако склучиш договор тоа тие беспари го прават
Чим имаш значи може.Значи ти договор правиш со Оне а ако треба кабел да сетегли тоа Оне го завршува.Бидејчи ја користат мрежата на Телеком за сите видови интервенции секогаш доаѓа екипа на телеком со тоа што ти ништо не плаќаш затоа што ти си на Оне не Телеком.Еве чичко ми направи куќа и бидејќи беше на Оне(претходно беше во стан) отиде во салон и му средија се.Оне прати екипа од Телеком што спушти кабел до новата куќа и толку.И јас бев да видам на бандера дали стое кабелот и гледам дека уште е тамо и се протега до мојата куќа,ваљда е употреблив сеуште и ке можам да приклучам без додатни плакања за приклучок на телеком....
И за овој пакет ли треба телефонска линија?
Па можеш WADSL али брзината е катастрофа по арно да не го ни ставаш тај...Јас користам таков али сеа ми истекува договорот и нема шанса да го продолжам.