A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Тие 150 денари ги плаќам еднаш или секој месец по 150 ден?
Ако сакаш да ги гледаш секој месец го плаќаш тој износ а ако не ти требаат тие канали тогаш не се плаќа бидејќи не ги активираш тоа ти е опцинално онака само го споменав :)
Овај каков пакет е? Треба телефонска линија да имам за ова чудово?
Како што знам за сите пакети треба линија да имаш освен еден пакет што порано го имаше 2000 денари беше и имаше 500 гига интернет но сега го нема тој пакет мислам така да телефонска линија треба

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Во секој случај јас со 2000 денари имам неограничен нет и бесплатен фиксен(не ги докористувам),10 мб (реално 8 најчесто меѓутоа сум ептен задоволен) а вака за 1000/1100 денари за 1/2 приемници ,6 мегабитен интернет(што сум прилично сигурен дека ке биде толку),и тв што досега не сум ни користел....се за 1000 денари мене ми се исплати да чекам и 5 мин повеќе за филм од торент или 3 секунди повеќе за јутјуб клипче :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Оваа понуда дефинитивно ќе ги оживее малку.Јас чекам одговор од Близо за мојот регион ако од нив ништо тогаш одам на оне.Како што кажа dimiarp не ми е важно дали ќе чекам 5мин повеќе или не.Така и така сегашната брзина не ми вреди во однос на тоа колку имам

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Дечки знам дека овоа прашање не е за тука ама ај ако некој знае да ми каже колку пари е да приклучам телефонска линија од телеком?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Јас немам телефонска линија е сега ако ја приклучам оваа од телеком PSTN и склучам договор си нив, а после тоа кога ке отидам во Оне и да речеме го земам овој 999ден тотал пакет што е дали они мегу нив си регулираат за телефонската линија и све ке ми доага да плакам да една сметка на таа од Оне или како иде тоа...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Јас немам телефонска линија е сега ако ја приклучам оваа од телеком PSTN и склучам договор си нив, а после тоа кога ке отидам во Оне и да речеме го земам овој 999ден тотал пакет што е дали они мегу нив си регулираат за телефонската линија и све ке ми доага да плакам да една сметка на таа од Оне или како иде тоа...
Абе ако имаш ти инсталација до дома нема што да приклучуваш од Телеком линија ќе ти даде Оне и не се плаќа тоа.Мислам дека и да нема линија пак во Оне треба да одиш не Телеком

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Абе ако имаш ти инсталација до дома нема што да приклучуваш од Телеком линија ќе ти даде Оне и не се плаќа тоа.Мислам дека и да нема линија пак во Оне треба да одиш не Телеком
Друже проблемо е шо немам никаква инсталиција,фиксната линија што ја имаах е исклучена пред едно 8 години...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Друже проблемо е шо немам никаква инсталиција,фиксната линија што ја имаах е исклучена пред едно 8 години...
Пример кај мене во стан има инсталација порано од фиксен на телеком што имав ама не работи веќе 7-8 год, мене у Оне ми рекоа само да има до мене во стан жица што било за фиксен друго не треба.Јави им се на 02 181 и прашај ги.Јас мислам дека ако склучиш договор тоа тие беспари го прават

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Пример кај мене во стан има инсталација порано од фиксен на телеком што имав ама не работи веќе 7-8 год, мене у Оне ми рекоа само да има до мене во стан жица што било за фиксен друго не треба.Јави им се на 02 181 и прашај ги.Јас мислам дека ако склучиш договор тоа тие беспари го прават
И јас бев да видам на бандера дали стое кабелот и гледам дека уште е тамо и се протега до мојата куќа,ваљда е употреблив сеуште и ке можам да приклучам без додатни плакања за приклучок на телеком....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
И јас бев да видам на бандера дали стое кабелот и гледам дека уште е тамо и се протега до мојата куќа,ваљда е употреблив сеуште и ке можам да приклучам без додатни плакања за приклучок на телеком....
Чим имаш значи може.Значи ти договор правиш со Оне а ако треба кабел да сетегли тоа Оне го завршува.Бидејчи ја користат мрежата на Телеком за сите видови интервенции секогаш доаѓа екипа на телеком со тоа што ти ништо не плаќаш затоа што ти си на Оне не Телеком.Еве чичко ми направи куќа и бидејќи беше на Оне(претходно беше во стан) отиде во салон и му средија се.Оне прати екипа од Телеком што спушти кабел до новата куќа и толку.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И за овој пакет ли треба телефонска линија?

Има ли некој понормален пакет за кој не треба телефонска врска?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
И за овој пакет ли треба телефонска линија?
Па можеш WADSL али брзината е катастрофа по арно да не го ни ставаш тај...Јас користам таков али сеа ми истекува договорот и нема шанса да го продолжам.

Kajgana Shop

На врв Bottom